Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » Menetszámláló tekercselőgéphez
Menetszámláló tekercselőgéphez
Szerző: Bakman, idő: Ápr 11, 2017, Olvasva: 13245
Lapozás: OK   4 / 4

A kontrollerbe (PIC18F14K22) töltendő program, a kapcsolási- és beültetési rajz valamint a NYÁK tervek (vasalásos és fotózásos technikához) letölthetőek innen: Menetszámláló tervek. Ezek a dokumentációk, és a program szabadon terjesztetőek, ingyenesek, a forráskód viszont nem.

Esetleges kérdésekre szívesen reagálok a Menetszámolós tekercselőgép házilag c. témában.


Az első oldalon látható, hogy a kapcsolás két részre van osztva. A kijelzőt is tartalmazó panelre, és egy "távirányítóra". Utóbbin csak a gombok és a visszajelző LED-ek kaptak helyet, cserébe az előbbi panel alig nagyobb, mint maga a kijelző. A további alkatrészek a kijelző alatt bújnak el.

Távirányító

Menetszámláló

C1 jelű, 10 μF-os kondenzátor lehet elektrolit, tantál, ki mit talál a közelében. C2-C5 alkatrészek kerámia kondenzátorok. RV1 jelű potenciométer álló, 6 mm-es trimmer poti. A tápcsatlakozó 2,5 x 5,5 mm-es, panelbe ültethető változat: PCGK2.5. Ilyen lábtávolsággal, több belső méretben is kapható, gyakorlatilag szabadon választható a típus. Az enkóder, a távirányító és a vezérlő kimenet csatlakozói Wire To Board gyűjtőnéven futnak a HEStore áruházban. (Pl. a négy érintkezős, fekvő csatlakozó típusa NSL 25-4 W.) A hozzá tartozó lengő csatlakozó, valamint az abba való érintkezők is megtalálhatóak az áruházban.

A készülék megépítéséhez és használatához minden jót kívánok!

Bakman

Következő: »»   4 / 4
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem