Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » Mobil 1000 W, avagy Microwave oven kicsit másképp!
Mobil 1000 W, avagy Microwave oven kicsit másképp!
Szerző: EcoPityu, idő: Márc 13, 2015, Olvasva: 15112, Oldal olvasási idő: kb. 1 perc
Lapozás: OK   1 / 7
24 V-os mikrohullámú sütő, házilag, egész nap úton lévőknek...

Én vagyok az a csávó, aki az elmúlt 10 évben letekert 6db autóban több mint 560 000 km-t, szervíztechnikusként, 5 megyét járva, itt lent a sarokban, és ha nem hallgatok Anyánkra (a Nejem), „minden nap legalább egy főtt kaja!”, akkor már rég gyomorfekéllyel feküdnék valamelyik kórházban…

Szerencsémre a Nejem főz (jó látjátok, nagybetűvel!), és jól főz! Ha egész utamon, szendvicsen, vagy Menüző helyeken éltem volna, már nem ennék meg semmit! (Ja, és fizu sem maradna.)

Vettem én (jó átverős) peltier cellás Hűtő-Fűtő táskát, ami 1 óra alatt 60 °C-osra melegíti a belterét… Mondom, hogy átverős, ebben a munkakörben 1 órára előre gondolkodni nem lehet, hogy majd akkor megállsz, és eszel… hehe, na persze! A másik, hogy a belső légtér lehet, hogy 60 °C-os, de a kaja fel nem melegszik tőle, ez már tapasztalat!

Aztán meg kapcsold át hűtésre, és úgy 2-3 óra múlva beleteheted, az ásványvizedet! Vicces!

Arról nem is beszélve, hogy akkora, mint egy kisebb televízió. (Nem LCD!)

Aztán próbálkoztunk, melegen tartó letekerhető tetejű dobozkával, aminek ugyanaz az elve, mint a termosznak, légüres tér, a belső fal és külső fal között. Csak, a termosznál nagy segítség, hogy a folyadék magában hőtartó anyag, a kaja meg nem.

Hiába melegítettük 200 °C-osra az ebédemet, reggel 8 órától délig langyos, 13:00-ra hideg lett az is.

Szóval, nem egyszerű.

Pont ebben az időszakban kaptam egy működőképes, de nem mai gyártmányú mikrohullámú sütőt, bontásra. Volt már egy-kettő nálam szétkapva, tudtam, mi van benne, javítottam is őket néha, de ezt valahogy nem volt szívem szétszedni (mármint alkatrészeire).

Néztem-néztem, azt tudtam, hogy inverterrel, jó drágán, plusz veszteségekkel lehetne használni autóban is, de mi lenne, ha kihagynánk az invertert, és - mint ahogy a régi jó 12 VDC-230 VAC átalakítóknál - egyből a mikró trafóját hajtanám, ha nem is 12 V-ról, de akár egy plusz akkuval, 24 V-ról. Itt a HE-n is eszmecseréltünk annó a srácokkal, de ott azonnal nem oldódott meg minden probléma. A szünetmenetesek világát is konyítottam, már láttam magam előtt az ellenütemben hajtott mikró trafót, a FET-eket, a vezérlést, de egy dolog még probléma volt.


A cikk még nem ért véget, lapozz!
Következő: »»   1 / 7
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem