Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » PICTimerCalculator
PICTimerCalculator
Szerző: Bakman, idő: Feb 10, 2022, Olvasva: 2826, Oldal olvasási idő: kb. 1 perc
Lapozás: OK   2 / 7

Az ablak alsó részén megadható a kontroller órajele. Az érték kézzel beírva, és az egér görgőjével is módosítható, valamint néhány, előre megadott érték is "beírható" ("1 M", "2 M", "4 M", stb.) egy kattintással.

A "Calculate" gomb indítja a táblázatok feltöltését, a táblázaton kívüli értékeket a program röptében számolja. Az "All" opcióról később még lesz szó, nem minden táblázatnál van jelentősége.

 

TMR0:

Állítsuk be a modul órajelét majd kattintsunk a "Calculate" gombra.

_tmr02.png

Itt azonnal több variáció jelenik meg. Van olyan kontroller, amelyikben a Timer0 csak 8 bites és van, amelyiknél 16 bites is lehet, valamint a legújabb PIC-ekben utóosztó is tartozik a Timer0-hoz.

"Bit time": két bit között eltelt idő.

A megszakítási frekvencia és periódusidő előtöltés (preload) nélkül értendő minden időzítő esetén!

Előtöltéses számoló a táblázat alatti részen. Amennyiben a kontroller Timer0 időzítője nem tartalmaz utóosztót, adott értéket (Postscaler) 1:1 -re kell állítani.

 

TMR1:

_tmr12.png

Hasonlóan működik, mint a Timer0 lapon.

 

TMR2:

_tmr2_1.png

A Timer2 előosztó csoportja kiválasztható, szükség szerint csökkentve/növelve az eredmények számát. Timer2 esetén van szerepe az "All" opciónak. Amennyiben ki van kapcsolva, mint a fenti képen, akkor a program csak azokat a beállításokat mutatja meg, amelyekben a megszakítási frekvencia egész számra jön ki. Az opciót bekapcsolva minden periódus regiszter értékre kiszámolja az adatokat.

_tmr2_2.png


A cikk még nem ért véget, lapozz!
Következő: »»   2 / 7
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem