Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » Suzuki Swift P0420 hiba oka, magyarázata, és javítása
Suzuki Swift P0420 hiba oka, magyarázata, és javítása
Szerző: bubuszoft, idő: Szept 21, 2021, Olvasva: 3717, Oldal olvasási idő: kb. 1 perc
Lapozás: OK   1 / 5
Suzuki Swift 1.3, 1.5 és az 1.6 sport típushibája, hogy P0420 hibát okoz a működése, avagy: Katalizátor-rendszer hatékonyság határérték alatt (1. hengersor). Ezzel a hibával szinte minden Swiftes küszködik, kicserélnek lambda szondát, katalizátort, több százezer forintot ráköltve az autóra, ami ideig óráig jelent megoldást a problémára. Itt leírom, hogy mit kell tenni, hogy végleg elfelejtsük a tengeralattjárót :)

Száz Swiftesből állítom kilencvennél előfordult már a hiba. Sokan minőségi, 100-as oktánszámú benzinnel üzemeltetik az autójukat, mégis előjön az a fránya hiba. Elgondolkodtatott, hogy nem létezik, hogy ennyire rossz minőségű lenne a katalizátor, vagy hogy ennyi autónál döglik meg a lambda szonda. A másik, számomra idegesítő jelenség, hogy az autó és márkaszervizek rögtön a fent említett eszközöket cserélgetik, ahelyett, hogy vennék a fáradtságot, és megnéznék a javítási kézikönyvben (ingyenesen bárki számára elérhető a neten!) az értékeket, és ezeket ellenőriznék! Viszont itt ragadnám meg a szót, hogy abban az esetben, mikor töröljük a hibakódot, és azt szinte azonnal visszadobja, akkor már gyanakodhatunk katalizátorra (repedés törés stb).  Az itt leírt javítás 1.3, 1.5 és az 1.6-os autókra, és csakis a suzuki Denso mérőre alkalmazható.

 suzuki-swift-ii.-1.5-legtomegmero_1.jpg


A cikk még nem ért véget, lapozz!
Következő: »»   1 / 5
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem