Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 160KHz -es HV kapcsolgató

Témaindító: valibali, idő: Feb 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) valibali válasza Pafi hozzászólására (») Feb 15, 2008 /

500A??? :eek2:

De hogy jön ez ki? És mekkora feszültségen 500A?
Bakker én csak annyit akartam, h 1000V os feszültség legyen a kondikon elhanyagolható áram mellett

hogy jöttek ki ekkora áramok? úristen
és a kondik szigeteltek a víztől! De gondolom így érted azt az 500A
vagyis az 5A bizti kapásból kiolvadna?

üdv. vb
(#) Pafi válasza valibali hozzászólására (») Feb 15, 2008 /

Idézet:
„De hogy jön ez ki? És mekkora feszültségen 500A?”

Általános iskolai fizika. A transzformátoron a feszültségek egyenesen arányosak a menetszámokkal, az áramok pedig fordítottan arányosak velük. A trafó áttétele 15/100, ezért a szekunder 1kV*70A-je a primeren 150V*466A.

Idézet:
„Bakker én csak annyit akartam, h 1000V os feszültség legyen a kondikon elhanyagolható áram mellett”

Sajnos fizikai lehetetlenségeket hiába akarunk. (Persze attól még le lehet írni őket, ahogy Meyer tette.)

Idézet:
„és a kondik szigeteltek a víztől!”

Ha rántottát akarsz sütni, föl kell törni néhány tojást. Ha az elektródákat igazán elszigeteled a víztől (AC szempontból is), akkor nem lesz rajta térerő. Ha van térerő, akkor viszont van áram.
(#) valibali válasza Pafi hozzászólására (») Feb 15, 2008 /

Idézet:
„Általános iskolai fizika. A transzformátoron a feszültségek egyenesen arányosak a menetszámokkal, az áramok pedig fordítottan arányosak velük. A trafó áttétele 15/100, ezért a szekunder 1kV*70A-je a primeren 150V*466A.”

Ez világos, én is tanultam 8. -ban.

De az én koncepcióm az volt, hogy egy 160khz -es 12V megy egy trafóra, és 1000V lesz belőle. Az áramerősség lényegtelen, mert ez csak egy kísérlet. Azt akarom vizsgálni, hogy hogyan reagál a víz a 160khz -es térerősségváltozásra. Ennyi. Asszem egy kicsit túllőttünk a célon

üdv.:vb
(#) Pafi válasza valibali hozzászólására (») Feb 15, 2008 /

Idézet:
„Az áramerősség lényegtelen, mert ez csak egy kísérlet.”

Mint látjuk, nem lényegtelen, hiszen ha létrehoznád azt, amit leírtál, akkor akkora áram folyna, amit képtelen vagy biztosítani.

Idézet:
„Azt akarom vizsgálni, hogy hogyan reagál a víz a 160khz -es térerősségváltozásra”

Úgy, hogy megakadályozza.

(#) Laslie74 válasza valibali hozzászólására (») Aug 18, 2008 /

Nem feltétlenül lesz akkora áramod ha az elektródakapacitást elég kicsire veszed és desztillált vizet használsz. Gondolom a Mayer féle vízbontóhoz hasonlót akarsz mint itt a képen. Kapcsolónak pl orosz elektroncsövek megfelelőek mint pl GU-81M de ha nem kell nagy teljesítmény jóval olcsóbban GU-50 el is meg lehet csinálni ez is megy 1000V-on.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem