Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 3D nyomtatás
 
Témaindító: KBal76, idő: Jún 9, 2010
Lapozás: OK   82 / 199
(#) Honda130 válasza gerleimarci hozzászólására (») Aug 29, 2018 /
 
Hát nem tudom... Ennyire számít ez a hangosság dolog? Van egy gép. Dolgozik. Számomra valahogy természetesnek tűnik, hogy ad ki magából hangot. Szerintem ha semmi hangot nem adna a csapágy, a léptető motor akkor is adna ki magából egy érdekes zizgő hangot. Vagy azok csendesek?
Szerintem a rudakat én nem fogom nagyon nézegetni hogy hajlik. Kicserélem vastagabbra.
(#) Honda130 válasza attika hozzászólására (») Aug 29, 2018 /
 
Sokat tanulok már most is tőletek, pedig még csak tervezgetem a 3d Nyomtatót.
(#) hunagyp válasza Honda130 hozzászólására (») Aug 29, 2018 /
 
Annyiból fontos a hang, ha az ember egy szobában létezik a nyomtatóval és ráindít egy hosszabb nyomtatásra, akkor bizony hamar idegesítővé tud válni. És persze az alvást sem segíti elő, ha túl zajos
Pl. egy A4988 VS. TMC2130/2208 motor driver - nagy a különbség hangban motornál (főleg lassú járatban).
Vagy a V6 hotendek gyári 30mm-es ventije VS. egy csöndes, 40-es sunon ventivel szemben - az már szinte megváltás kategória, ha nem a kis zümmögőt kell órákon át hallgatni.
Vagy nyomtatóváz csak úgy egy vastag bútorlapon VS. félkemény gumi műszerlábakra rakva. Megint csak sok zörejtől kímél meg.
Persze ha a gép valahova el van zárva, pl. pince, messze a lakótértől, akkor senkit nem zavar.
(#) Honda130 válasza hunagyp hozzászólására (») Aug 29, 2018 /
 
A motor meghajtásától is függ a motor hangja? Ezt nem gondoltam volna.
Így nézve már érthető a hang probléma. Igazad lehet.
(#) hunagyp válasza Honda130 hozzászólására (») Aug 30, 2018 / 1
 
sebesség, feszültség, mikrolépés, stb... befolyásolnak - és a kreatívok ki is használják (nem csak floppy-val)
Pl: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2018
(#) Akashi hozzászólása Aug 30, 2018 /
 
Erről mi a véleményetek?TRONXY X1 Erősen gondolkodom rajta. Utána nézegettem. Vannak hiányosságai, de könnyen orvosolható, és ahogy nézem könnyen bővíthető is akár nyomtatási területben, vagy heatbed-del.. stb..
Valakinek van ezzel a picikével tapasztalata? Ennyi pénzért én egy belépő szintű, de könnyen fejleszthető jó alapnak gondolom. Rendelt valaki már innen? Tapasztalat?
(#) Honda130 válasza Akashi hozzászólására (») Aug 30, 2018 /
 
Hát... Szerintem nézz meg pár videót róla. 56000-ért ott van az X5. Lehet hozzá sem kellene nyúlnod. De nem akarlak befolyásolni.
X1 bemutató
Videók az X1-ről
(#) Akashi válasza Honda130 hozzászólására (») Aug 30, 2018 /
 
Köszönöm.
Nézegetem már egy ideje. De azért ott az a 13ezer különbség.. Kezdésnek ugye még kell filament, meg ez meg az, szóval az 56-se annyi amennyi
Ilyen kezdő gépnek képzelném el, de ahogy nézem a videókat, a későbbiekben bőven fejleszthető.
Kétségtelen hogy jobb az X5, de kérdés hogy mennyivel? Ha az X1-ből is lehet pár upgrade-del, és kicsivel több figyelemmel használható gépet faragni.... hát nem is tudom.
(#) Honda130 válasza Akashi hozzászólására (») Aug 30, 2018 /
 
Természetesen a te döntésed. Semmiképp nem akarok a te pénzeddel gazdálkodni. Én nem vagyok a "kezdésnek minek" dologban. Hiszem, hogy már kezdésnek sem szabad túl rosszat venni semmiből, mert akkor elmehet az ember kedve tőle.
Ettől függetlenül igazat adok neked abban, hogy valóban kell még hozzá filament. Az is pénzbe kerül.
Arra mindenképp jó lesz, hogy beletanulsz a lényegbe. Aztán majd meglátod hogy alakul.
(#) gerleimarci válasza Akashi hozzászólására (») Aug 31, 2018 /
 
Nem olyan rossz az, INNEN egy tizessel olcsóbb. A fűtött asztalt fogod hiányolni, mert ragaszgatni kell majd mindig. Bár ez is pótolható, mert a vezérlőn ott van a hozzá tartózó FET és csatlakozók.
Nekem is ilyen van, kezdésnek szerintem nem rossz. A CTC i3 és társaitól mindenképpen jobb.
(#) Akashi válasza gerleimarci hozzászólására (») Aug 31, 2018 /
 
Pont ezt szerettem volna kérdezni, hogy akinek van, milyen tapasztalatai vannak? Mire érdemes odafigyelni ennél a tipusnál?
Az alaplapon akkor van HOTBED csatlakozó, és tárgyhűtő venti csatlakozó is ugye? Mondjuk a fűtött asztalt mindenképp külön tápról hajtanám, mert a tápja nem egy erőmű.
A gyári extrudere milyen? Érdemes lecserélni esetleg ( E3D V6 + tárgyhűtő venti)?
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2018
(#) gerleimarci válasza Akashi hozzászólására (») Aug 31, 2018 /
 
Van rajta mind a két csatlakozó. Külön táp helyett inkább tápot kell cserélni, mert már a 40W-os hotendet is nehez bírja el szigetelés nélkül.
Gyári extruder működik, nincs vele különösebb baj. Olyan MK10-es, mind ami az Ender 3-ban és a CR-10-ben van. Tárgyhűtőt nyomtatni kell. És még két szíjfeszítőt. Összeszerelés előtt érdemes a Z tengely középső görgőjének furatán reszelni, hogy közelebb lehessen tolni a görgőt, mert különben lóg az X tengely karja.
(#) Honda130 hozzászólása Aug 31, 2018 /
 
Tényleg. Tronxy X5 van valakinek? Arról van valakinek tapasztalata? Én olyat akarok venni.
Köszönöm!
(#) gerleimarci válasza Honda130 hozzászólására (») Aug 31, 2018 /
 
X5S több embernek is van a facebookos 3D nyomtatós csoportban.
(#) kameleon2 válasza Honda130 hozzászólására (») Aug 31, 2018 /
 
Megjött, épp most szerelgetem a vázat.
(#) Honda130 válasza gerleimarci hozzászólására (») Szept 1, 2018 /
 
Annak pontosan mi a neve? Megnézném.
(#) Honda130 válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 1, 2018 /
 
De jó neked. Én is szerelgetném már.
(#) kameleon2 válasza Honda130 hozzászólására (») Szept 1, 2018 /
 
Pontosan ez a típus lett megrendelve. Ezt már a cégem fizette az hozzátartozik az igazsághoz. A kis Anettel most készítek pár T-nút anyát és merevítést, hogy teljesen kézre tudjam szerelni mindjárt. Az ékszíj megvezetések sem annyira tetszenek, mert két sima alátét között van egy csapágy. Jobb lenne egy csapágyas görgő, keresek modelleket, ha nincs rajzolok.
(#) gerleimarci válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 1, 2018 / 1
 
Én két peremes csapágyat használok szembefordítva idlernek.
(#) gerleimarci válasza Honda130 hozzászólására (») Szept 1, 2018 1 /
 
(#) gerleimarci válasza gerleimarci hozzászólására (») Szept 1, 2018 /
 
És még két érdekes hely:
Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) Honda130 válasza gerleimarci hozzászólására (») Szept 2, 2018 /
 
Köszönöm a linmeket! Megnézegetem őket holnap. Akkor nem dolgozom és lesz kis időm.
(#) MikulaSan hozzászólása Szept 3, 2018 /
 
Hello mindenki! Találtam egy Reprap Prusa i3 kit-t. Elvileg vadi új, és 50k lenne az ára. Kezdő számára mennyire éri megvenni illetve menyire behatárolt a készülék. Egyátalán érdemes venni bármely ilyesmi nyomtatót 0 tudással? Vagy ennél olcsobb és egyzerűbb készülékkel kellene kezdeni? Minedenki válaszát előre is köszönöm szépen!
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2018
(#) gerleimarci válasza MikulaSan hozzászólására (») Szept 3, 2018 / 1
 
Ender 3 sokkal, de sokkal merevebb és teljesen "out of the box" nyomtat is elég szépen.
(#) Honda130 válasza MikulaSan hozzászólására (») Szept 4, 2018 / 2
 
Nem gépről, hanem másról szeretnék írni. Ha kezdő vagy, soha ne legyen az hogy azért veszel minimalizált eszközt. Ha kicsit jobbat szeretnél, nincs abban semmi kivetni való. Nem kell hogy mindjárt az elején elvedd magadtól a kedvedet.
(#) kameleon2 válasza Honda130 hozzászólására (») Szept 4, 2018 / 1
 
Csak apróság de ide tatozik. Néha pont az a jó az egészben, hogy az emberfia problémás dolgokba nyúl bele, hiszen abból mindig lehet tanulni. Én például pont azért vettem meg a CTC-t mert ez volt a legolcsóbb - ez a "legalja". Mégis teszi a dolgát, de legalább megtudtam, mik a gyenge láncszemek. Így sokkal jobban, célirányosabban lehet továbblépni. Magamtól és adatlapok olvasásától - sőt aktív fórumozástól sem lettem volna ennyivel tapasztaltabb. Hiszen a fórumokon is mindenki a saját lovát dícséri, amivel már megküzdött. Nekem a Trabant is egy életre szóló tapasztalat volt, hogy miért ne vegyek soha európai autót.
(#) Honda130 válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 4, 2018 / 1
 
Igazat adok. Ebben is igazad van.
A Trabantról viszont annyit szólnék, hogy nekem is volt. Természetesen jó *** kocsi, de azt a kocsit úgy kellett szeretni ahogy volt. Vagy elfogadtad azt az utat, amit egy Trabant kijelölt számodra, vagy boldogtalan voltál amíg megvolt. Mentségére szolgáljon, ha leégett a kuplungja, 14 perc alatt kivettem a motort belőle. Feltéve, ha előtte odakészítettük a kellő szerszámokat.
A legnagyobb munka a motorfelújítás volt és 21000 forintból megoldottad. (Jaj! Belemerültem.) Lényeg, hogy egy Trabantból még nem tudhattam szerintem, hogy milyen lesz egy másik német kocsi, vagy Olasz, vagy Francia Ennek ellenére én is mindig japános voltam. Egyszer vettem pár éve egy BMW-t. Na abból viszont tudtam, hogy miért nem fogok venni többet Európai autót. Jó az a Japán!
Picit elkalandoztam. A nyomtatóra visszatérve: Tegnap valaki a Face-n azt írta, hogy a Tronxy X5-ös gép, mire tökéletes gép lesz, 200-300 ezer forintot fogok rákölteni. Neki is olyan van.
Akkor szerintetek létezhet olyan ember, aki vesz egy X5-öt 56000 forintért és rákölt 2-300 ezer forintot? Mert ezt sem tartanám normális dolognak.

Káromkodás nélkül, ha lehet!
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) kameleon2 válasza Honda130 hozzászólására (») Szept 4, 2018 /
 
Minden ilyenben van egy kis költői túlzás. A barátom összerakta az eredeti alkatrészekkel és olyan csodát nyomtatott, hogy na. Ha költ rá az ember, abban a hitben (vagy tévhitben) teszi, hogy remélhetőleg javul az állóképessége, stabilitása, kopásállósága stb. Aztán vagy összejön, vagy rosszabb lesz mint volt eredetileg volt még ha cserélni is kellett volna azt az egy-két kopó alkatrészt. Én most azt az utat választottam, hogy megteszem amit meglehet tenni ép ésszel, aztán használom első vérig.
(#) Akashi hozzászólása Szept 4, 2018 / 1
 
Én is nézegetem elég komolyan a hirdetéseket, és sajnos azt látom, hogy már fából is létezik "új" nyomtató. Minekután ezek nagyrészt DIY kittek, így szinte bármit el lehet adni újnak. Rengeteg használhatatlan vackot látok. A másik fele, hogy valaki megvásárolta külföldről az olcsó tipusú (Tronxy x1) gyári modelt, és itthon hirdetési oldalon 100 ezerért árulja.

Szóval önmagában az építőkészletekkel nem lenne baj. A lehúzással van a baj. Így tényleg belekerül több százezerbe.
(#) Honda130 hozzászólása Szept 5, 2018 /
 
Urak!
Lehet hogy számotokra megmosolyogtató a kérdés, de azért feltenném:

Magyar nyelvű modellező program létezik?

Köszönöm!
Következő: »»   82 / 199
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem