Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 433 Mhz adóvevő modul tapasztalatok
 
Témaindító: robotech, idő: Dec 27, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   11 / 11
(#) pucuka válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Máj 29, 2020 /
 
Ilyen ez a világ. Adó közelében egy érzékeny vevő blokkolni fog. Ezen egy irányított antenna sem fog sokat segíteni. Lehet, hogy elérheted hogy ne blokkoljon, de a zavar jelentős lesz. A 433 MHz -es sáv nagyjából 1 csatorna széles, az ebben a sávban szokásosan használatos szélessávú szupreg vevők sávszélessége nem tesz lehetővé komoly csatorna szétválasztást.
A "földelésnek" nem sok jelentősége van közvetlenül, ha figyelembe veszed a 433 MHz 70 cm körüli hullámhosszát. Nagyjából 7 cm távolságon túl már egy földelő vezeték már nem vezeték, hanem tápvonal. A tápvonal mentén pedig folyamatosan változik a "vezeték" impedanciája.
(#) usane válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Máj 30, 2020 /
 
Mire használod, hogy folyamatos adás van? Nem arra vannak kitalálva.
(#) lelkes amatőr válasza usane hozzászólására (») Máj 30, 2020 /
 
Nem menne folyamatosan, legfejlebb 1-2 percig. Ezt viszont napjában többször. Viszont addig se szeretném blokkolni mások berendezését. Van egy kb. 100 fokos nyílásszögü rész amerre nincs semmi más berendezés amit zavarhatnék.
(#) usane válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Máj 30, 2020 /
 
Az már komoly adatforgalom. Bármilyen szenzor adatot át lehet küldeni egy pillanat alatt. Mi a halál ez? És hol helyezkedik el? Szabadban? Lakáson kívülre ezeknek már elég gyenge jele szokott lenni.
(#) lelkes amatőr válasza usane hozzászólására (») Máj 30, 2020 /
 
Nem szenzor adat menne. Ismerőssel kisérleteznénk két Spectrumot összekötni vezeték nélkül. (nyugdíjasok vagyunk, unatkozunk. )
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2020
(#) pucuka válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Máj 30, 2020 /
 
868, vagy 2400 MHz nem játszik? Jobban is irányíthatók.
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2020
(#) usane válasza pucuka hozzászólására (») Jún 4, 2020 /
 
Pucuka, szerinted ez a modul veszi a KST-TX01 jelét? Adatlap szerint ez csak szimpla OOK-t tud ami ugye a legegyszerűbb ASK. Viszont a KST-TX01-ből sem nézem ki, hogy több amplitudós átvitelre túlzottan alkalmas lenne egy ilyen horgászkütyüben.
(#) pucuka válasza usane hozzászólására (») Jún 5, 2020 /
 
Papírforma szerint működnie kellene.
Következő: »»   11 / 11
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem