Fórum témák
» Több friss téma |
Ilyen ez a világ. Adó közelében egy érzékeny vevő blokkolni fog. Ezen egy irányított antenna sem fog sokat segíteni. Lehet, hogy elérheted hogy ne blokkoljon, de a zavar jelentős lesz. A 433 MHz -es sáv nagyjából 1 csatorna széles, az ebben a sávban szokásosan használatos szélessávú szupreg vevők sávszélessége nem tesz lehetővé komoly csatorna szétválasztást.
A "földelésnek" nem sok jelentősége van közvetlenül, ha figyelembe veszed a 433 MHz 70 cm körüli hullámhosszát. Nagyjából 7 cm távolságon túl már egy földelő vezeték már nem vezeték, hanem tápvonal. A tápvonal mentén pedig folyamatosan változik a "vezeték" impedanciája.
Mire használod, hogy folyamatos adás van? Nem arra vannak kitalálva.
Nem menne folyamatosan, legfejlebb 1-2 percig. Ezt viszont napjában többször. Viszont addig se szeretném blokkolni mások berendezését. Van egy kb. 100 fokos nyílásszögü rész amerre nincs semmi más berendezés amit zavarhatnék.
Az már komoly adatforgalom. Bármilyen szenzor adatot át lehet küldeni egy pillanat alatt. Mi a halál ez? És hol helyezkedik el? Szabadban? Lakáson kívülre ezeknek már elég gyenge jele szokott lenni.
Nem szenzor adat menne. Ismerőssel kisérleteznénk két Spectrumot összekötni vezeték nélkül. (nyugdíjasok vagyunk, unatkozunk.
![]() A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2020
868, vagy 2400 MHz nem játszik? Jobban is irányíthatók.
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2020
Pucuka, szerinted ez a modul veszi a KST-TX01 jelét? Adatlap szerint ez csak szimpla OOK-t tud ami ugye a legegyszerűbb ASK. Viszont a KST-TX01-ből sem nézem ki, hogy több amplitudós átvitelre túlzottan alkalmas lenne egy ilyen horgászkütyüben.
Hogy ez mekkora ötlet!
![]()
Ezzel próbálkozom:
https://randomnerdtutorials.com/rf-433mhz-transmitter-receiver-modu...duino/ Az adó rendesen ad (feltekert és egyenes antennával is) , ellenőriztem RTL_SDR -el PC-n, a jel CRC -vel együtt tökéletesen vehető. A vevővel van gond. Tekerem rajta a hangolót. Kb. akkor van helyes vétel amíg tekergetem (mintha földelés lennék). Amikor beállítva abbahagyom megint nincs jel. Feltekert antennával mégúgyse, egyenessel időnként (1m távolság). Ez nekem nagyon nem jó. Szeretnék egy rövid, de nagyon stabil átvitelt. nekem úgy tűnik ez alkalmatlan lesz rá. De azt írják a fórumokon, hogy 30 méterig nagyon stabil. Hát nekem nagyon instabil. Mit próbáljak meg ?
Ezeket a rádiós kütyüket műanyag eszközzel kellene hangolni. Akkor elvileg nem veszi észre, hogy elengedted.
Én ugyan ezzel a modullal küzdök. De alig tudom venni a jelet (sima egyenes antennával), olyan kis sávban ad/vesz.
Ha állandóan állítgatnom kell a vevő csavarját, akkor használhatatlan lesz számomra ez az modul. Neked stabil a vétel?
Hali. Ezek mekkora távolságra képesek? Egy tanyán kellene egy közel 300m-el messzebb lévő szivattyút inditnai. Gondoltam ezzel megoldom, de nem találok róla infót sehol.
Vegyél valami jobb lora modult, az biztosabb mint ezek az egyszerű rádiós modulok. Ezek szerintem 50-100m aztán vége jobb esetben..
Én egy tanyán ethernet alapra tennék még ilyeneket is!
Ahhoz lehet kapni, akár használtan, is bármilyen antennát, eszközöket bármit! Cserébe km-es összeköttetés is lehetséges! |
Bejelentkezés
Hirdetés |