Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum Hisense 55A6G TV hibaSziasztok!Egy Hisense 55A6G 55”-os tévé bekapcsoláskor 5 x villog a Led és se kép se hang. Használat közbe romlott el. Utánanézve az 5 x villogás alaplap hibát jelent, ránézve az alaplap makulátlan. Mi szálhatott el rajta? Kérdés hogy valóban az alaplap lehet a hibás, vagy valami más? Javítható, vagy kuka?
Igen, próbáltam a megvilágítást oldalról lámpával de kép nincs. Erre én is gondoltam. Talán mégis szét kéne szednem és meggyőződni jó -e az a hátsó ledvilágítés.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2025
Üdv!
A kijelző világosabbá válik lehet attól is, hogy áram alá kerülve a kristályok elfordulnak kissé. A kijelzőt oldalról zseblámpával megvilágítva van kép? 55UM71 TV hibaTiszteletem!Egy LG 55UM71 típusú LED TV-vel kapcsolatban kérnék segítséget. A készülék bekapcsol, a távirányítóra reagál (pl. hangerőváltozás visszajelzése LED-del), viszont nincs kép. Hang meglétét nem tudtam megerősíteni, mert kép hiányában nem sikerült forrást váltani vagy hangot előcsalni. A háttérvilágítás működni látszik: a kijelző bekapcsolás után világosabbá válik, tehát feltételezhetően a LED backlight aktív. Mivel nem vagyok erre berendezkedve, addig nem bontanám meg, amíg nem kapok valamilyen iránymutatást arra vonatkozóan, hogy hol érdemes elindulni a hiba feltárásában (pl. T-CON, main board, panel, stb.), illetve milyen méréseket célszerű elvégezni első körben. Előre is köszönöm a segítséget és az útbaigazítást! TV táp kondi, lehet-e még hiba?Sziasztok!Esélytelenek nyugalmával, egy vibráló kijelzővel rendelkező Samsung TV-t (ltj320hn07-v) felnyitottam és gondoltam ránézek a panelokra. A táppanelen egyből ki is szúrtam egy megfáradtnak kinéző elektrolit kondit, ami a kijelző világításához megy, nem nyílt még szét, csak láthatóan elkezdett púposodni. Ez kiforrasztva, majd rámérve a 47µF helyett csak valami ~200nF, Vloss 33%, ESR 150 Ohm. Csere egy picit nagyobb de jó állapotban lévőre, a TV él és virul, megszünt a vibrálás (egyelőre persze). Nem igazán szoktam TV-kkel, főleg nem kapcsolóüzemű tápegységekkel foglalkozni, elég minimális is a tudásom ezen a téren, az érdekelne inkább csak, hogy általánosságban, ha egy TV kapcs. tápjában egy kondi kezd kiszáradni, és már vannak látható jelei (vibrál a kép), akkor ezekhez szokott társulni más alkatrész"fáradás"? Vagy csak szimplán a hő+hiányos szellőzés+kor megeszi ezeket és ennyi? Nincs tervben teljes kondenzátor garnitúra csere vagy ilyesmi, használom ameddig lehet, igazából csak érdeklődés szintjét írtam ide, remélem megfelelő témába. Üdvözlettel, Roland.
Szinte semmi nincs az interneten ehhez a TV-hez, tehát marad a kiolvasás.
Azért gondoltam erre az eljárásra, mert ez gyorsabb lenne. Nem kell kiforrasztani semmit. Elég szerencsés helyzetben vagyok, mert csak hang nincs és ezt a megoldást gyorsabbnak találtam. Utána meg egy ráérős pillanatomban, a régi lapról tudok mentést csinálni, mert nem szoftveres baja van. Persze, ha nincs kép a másikkal nem marad más, mint kiolvasni a tartalmat.
"a lapból elkezdtem kimenteni a profil fájlokat, USB-n keresztül" > Pontosan hogyan? Mert lehet pendrive-on is, de RT809H-val is másolható úgy a ROM.
Flash (firmware) és ROM (beállítások) dump-ot érdemes áttenned. Ha azonosak a panelek paraméterei akkor összejöhet. Mákod lesz, ha "csak" fejjel lefelé képet kapsz mert akkor legalább van kép a szerviz menühöz. Samsung 32\" FHD T5300Üdvözletem! Samsung 32" fhd T5300 tv bekepcsolás után csak a SMATR TIZEN opcióig jut azt is csak rövid ideig majd "se kép se hang"Kuka lesz ( bocs elektroudvar) vagy van észszerű megoldás? Köszönöm a válaszokat. philips led tvÜdv Mindenkinek.Van egy Philips led tv-m a hibája hogy kb-2-3 másodpercenként kép vibrál és meg duplázza a kijelzőn meg jelenő képet.Mi lehet az oka?Szerviz menüSziasztok abban kérném a segítségeteket tegnap a gyerek belépett a samsung tv szerviz menüjébe mert úgy gondolták a barátaival milyen okosak és valamit ellátottak azóta a tévét nem tudjuk nézni mert a piros ledse világít a bekapcsoló gomb mellett én ahogy olvasgattam a netet annyit tudtam megnézni hogy áramot kap mert az USB csatlakozóba a telefon töltöje ha bevan dugva tölti a telefont viszont kép nincs lehet valamit kezdeni ezzel vagy kuka elöreis köszönöm a segitségeteket további szép napotIdézet: „néha halványan felvillan” Ha néha felvillan a kép (vagy a felirat), akkor két dologgal találkoztam: -háttervilágítas LED-ek. Tudnak disco-zni -de így csinált egy Samsung 55-ös, a táp és a mainboard közti sokerű kábel volt megégve, a csatlakozójánál (nem is volt igazán látható, véletlen kábelmozgatás után ugrott ki, hogy ott a hiba). Egyik sem filléres ugyan, de tizenpárezerből megúszható. A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2025
Samsung UE50TU800 2K problémaSzevasztok! Egy barátomtól kaptam egy kidobásra itélt TV-t. SAMSUNG UE50TU 800 2K.Állításuk szerint egyszer csak elment a kép. Ha bedugom a konnektorba egyből bekapcsol, néha halványan felvillan. A led a TV-n következőképpen villog: hosszú, rövid-rövid, hosszú rövid-rövid....... A távkapcsoló is villog. Laikus vagyok, egyszer már megmentettem egy TV-t a segítségetekkel szinte ingyen, kondicserékkel. Ha tudnátok segíteni, megköszönném, nem gondolom, hogy ki kellene dobni. Köszi, ha szántok rám egy kis időt! Köszi köszi!
Az inverter vezérlő IC rendelkezik egy védelem bemenettel, ami becsapható addig míg megállapítod milyen a kép, nem csíkos-e, megéri megjavítani mert még jó a kijelző stb. Ekkor nem kapcsolja le a csöveket semmi, de mivel nem üzemszerű az állapot, értelem szerint rövid ideig alkalmazható, mert károsodhatnak egyéb alkatrészek. Az, hogy kismillió vezérlő IC közül ebben melyik van, az rajzról és melyik lába a védelem továbbá mit szeret a védelem lábra kapni az IC, az adatlapjáról kiderül.
Csövet szerintem, ha kapsz is bele, nem lesz olcsó. Érdemes átalakítani LED világításra.
Üdv! Szétkaptam a kijelzőt is. Hát ez se lesz az én szakmám. Megmozgattam mindenhol a kábeleket de nem szedtem ki mert szerintem ránézésre széttört volna. Hát nagyon meg kell kínozni a kijelzőt, mire eljutottam oda.. és még a tisztasága sem garantálható a rétegek között..
De ugyan az. 2sec és nincs világ, de kép van, lámpával látszik a nincs bemenet felirat. De nagyon jó lenne ha beruházás nélkül meg tudnám állapítani mi a rossz. Csak és kizárolag a sok bemenet miatt lenne érdekes a modell.. thx (az a védelmi láb az miaz?) Samsung QLed TV COF hiba QE55Q6FAMTXXHSziasztok!Tudom, hogy lehet javítani ezt a hibát. Van köztetek olyan, aki képes erre? A képernyő először csíkos lett, majd beszürkült, végül se kép, se hang. Szerelő állapította meg a hibát, azt mondta dobjam ki. Nem szeretném. Külföldön ezt meg tudják javítani, abban bízom, hogy talán itthon is találok valakit. Köszönöm ha tudtok segíteni! Blaupunkt BM40F48BFBKPE401Sziasztok!Van egy Blaupunkt tévém, a típusa Blaupunkt BM40F48BFBKPE401. A hiba : a kis piros led világít a bekapcsolás után, de sem kép, sem hang nincs. Sajnos semmilyen dokumentációt sem találtam hozzá, addig le sem veszem a hátlapot, amíg nincs. Tudna valaki segíteni?
Van itt egy idősebb tv-s szaki, megkérdem majd hátha. Most mintha egy hajszállal jobb lenne, de egyre erősebb az 50Hz az audióban. Lehet a maradék elkók is beszartak, kettőt már kiváltottam a négyből. De az az érdekes hogy a laptopon ahogy tekerem a lefele a yutubot, ahogy mennek a videók kockái a sötét háttérben úgy búg jobban aztán kevésbé. Bele tud a hangszívó hallani a képsávba? Úgy tudom az audio fm a kép meg am, nem kéne tudjon közük lenni egymáshoz
Kösd ki, a kikötést kösd össze, hogy a soros ák. megmaradjon és köss rá a képcsőre külső 8V-ot. Ha jobb lesz a kép, akkor kaka a cső.
Nem emlékszem rá, hogy hány volt a fűtése, és a sorban van e a többivel, de ha az alacsonyabb az előírtnál, akkor ilyen a kép. Nézz utána és mérd meg. Ha az jó, még lehet a nagyfeszültség ill. a nagyfesz egyenirányító is.
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2024
Volt ennek szebb képe kb egy fél éve de akkor a képfeki trafó volt tré és csak a kép harmadát mutatta. Tuti hogy a képcső ment el mert akkor nem is csesztetem tovább...
![]()
OrionAT 403 halvány képÜdv ismét. Jóideje már hogy egy Orion At403-as tévével szívok, és itt is jártam vele kapcsolatban. képfreki trafó lett tekerve, most már fasza teljes képem van, egy RF modulátorral kapja a jelet egy RF trafóval az antenna helyére. Van hang is, de elég zajos, a kép viszont elég gyenge. A kontraszt potit kicseréltem egy újra mert arra elég agresszíven ugrált a kép, ez megoldódott de még mindig alig látni magát a képet, mert vagy tök fehér vagy tök fekete, a kettő között meg valami alig látható jelenés történik. A csatorna van elhangolva vajon vagy valami leadta a rendszámot a KF körül?Előre is köszönök minden segítséget, és boldog újévet mindenkinek. ![]()
Félek nekiállni megtekerni mert le kéne tekerjem az egész primert hogy le tudjak venni 60 menetet a szekunderről aztán vissza a primert, és nem vagyok valami türelmes tipus sajnos. A csövet azért nem gondolom hibásnak mert volt hagyatékból eredeti dobozában nullkilométeres cső három is, és mindegyikkel ezt csinálja. A képeltérítőt nem szeretném még csak gondolni se, mert akkor ennek itt a vége, és szeretnék még egy pár tucat órát elégetni egy semmire nem jó baromságra ami rajtam nem érdekel amúgyse senkit... Ez a hobbi definíciója nálam. Az előtét ellenállást nézegettem mert amennyire tudom ezeknél a gépeknél hajlamos lekotlani de nem tudom ráfogni hogy az nem hagyja fűteni rendesen, plusz mielőtt elküldtem a trafót, csak egy vonal volt a kép, miután visszajött már volt eltérítés csak ilyen... hát széles vásznú. Életre kéne keltsem a régi szinkroszkópot, azzal nekimehetnék a jelformáknak de az is 60 éves és hát nemigen akar felkelni. A tudós könyv nem említi az függőleges eltérítő telercs ellenállását, esetleg tudna valami közelítőt mondani hogy ezt ki tudjam zárni? Vagy felrakni a padlásra a többi szemét közé ha tényleg az égett át..
![]()
Feltételeztem hogy a menetszám az úgy behatárolja a tulajdonságokat, én arra gondoltam hogy azóta esetleg metallurgiailag más a réz, változtatva a fajlagos ellenállást vagy ilyesmi, amit figyelembe kell e venni. Az impedanciát a szekunderre értettem, hogy ha ex has 14 mH az eltérítő tekercs akkor ugyanennyi is kéne legyen az ezt hajtó képtrafó impedanciája is? A primert tudom hogy 600 tekerésnél több van mint kéne, így gondoltam hogy a nagyobb ellenállás esetleg lenyomhatja a csövet, amit kicseréltem a hangvégfok csövével is, meg két másikkal is, mindegyikkel volt hang, mindegyikkel nyomott volt a kép. Ez a max amit ki tudtam hozni belőle most, de mielőtt elküldtem tekercselni ugrált és a végén csak egy vonal lett belőle.
Nagy siker valóban. Szereztem egy RF modulátort ami tudja a Pal-DK rendszert. Van hang, van kép. Köszönöm
![]() ![]()
Üdv. Jóideje már hogy egy Orion 403-al kapcsolatban írtam itt. Akkor a képfreki trafójából jöttek fura hangok aztán szagok is, elküldtem újratekercselni, és ismét van kép, bár keskenyebb mint volt, és a képnagyság poti nem tud annyit korrigálni. Esetleg valaki tud menetszámokat arról a trafóról? Most 3900 menet a primer és 215 a szekunder. Úgy tájékoztattak hogy a szekundert le lehetett számolni a letekerés során, de a primer állandóan elszakadt így közelítőleg tekerték fel. Lehet ha letekerek a primerből helyreáll a kép?
Másik kérdésem hogy már be tudtam imádkozni egy csatornát képre, de ahogy tudom ez OIRT D rendszerre van hangolva ahol a hangsáv 6.5 Mhz-el odébb van mint a kép, én viszont most nem is secam hanem pal jelet tudok neki adni. Akárhogy nézem nem tudom megmondani hogy az audio rész szűrője itt melyik komponens lenne. Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Csak egy érdekesség: Orion lapos TV 106 cm. Bekapcsolás után, 4-5 másodperc működés. kép van, hang van, de csak a korábban beállított csatornán, majd magától kikapcsol. Aztán kezdődik előlről. A működési idő alatt (4-5 másodperc) se csatornát nem lehet váltani, se hagerőt, egyáltalán egyik gombra sem reagál. Kb. 10x eljátszottam ezt vele, de nem akartam tovább kínozni, hogy még nagyobb baja legyen. Nem akartam szétbarmolni sem tudás nélkül, ezért elvittem szerelőhöz. Bekapcsoltuk, hogy demonstráljam a hibát. TELJESEN JÓL MŰKÖDÖTT! Égett a pofámról a bőr, hogy egyáltalán miért vittem oda. Aztán itthon még 1-2 órát ment hibátlanul. Utána szépen becsomagoltam, és eltettem tartalékba. Van valami ötletetek, hogy mi történt? Hogy lehetséges ez?
panasonic plazma TV nálunk 17 éves. Olyan, mint új korában. Kár, hogy leálltak a plazmával. Nagyon jók voltak. Semmi fakulás,semmi beégés. Városi legenda az, hogy a plazma beég, meg hogy sokat fogyaszt. Mértem az áramfelvételét. Ha jól emlékszem, 90 mA. Az nem sok.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2024
Ha van kép akkor az még nem.
De lehet kevés a sorvégfokozat tápja, fűtés kontakthibás, G2 kevés stb. A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2024
Ma megint a kis TV.
![]() Szóval... Ma kicseréltem a tunerhez tartozó potmétert így , megvan a TV játék csatornája. Bár a kép nem rossz, habár kicsit "mozog", olyan mint a délibáb. ![]() Az AV bemenet csak nem jó, kicseréltem az RCA csatlakozókat, és a TV <-> Monitor kapcsolót is szétszedtem, megtisztítottam. Azonban így sem jó az videó bemenet, hang van. Van ötletetetek, hogy mit nézzek meg? Ez meg mindig lehet a TEA IC hibája? Valamilyen szint illesztő áramkör kellene esetleg? Különben az IC-k beazerzés alatt vannak. ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2024
Ma az összes diódát kicseréltem és ellenőriztem a tranzisztorokat is.
![]() RF-n nem sikerült semmilyen csatornát megtalálnom, egy TV játékot kötöttem rá. Jó hír, hogy nagy nehezen nem tudtam állítani a színt. Tehát a képcső biztos nem hibás, szerintem. ![]() A kép elég szellemképes és életlen. Ez még nem baj, de az a zavaró, ha lekapcsolom a TV-t és vissza, akkor elmászik a szín. Kék és piros lesz újra. De ha tekerek a color (szín) potméteren valamelyik irányba, akkor jó lesz. Mi okozhatja ezt? A jel szinttel biztos gondok vannak, a MindigTV tunerrel nem jó a szín egyáltalán. Pedig minden beállítást, amit tud kipróbáltam. A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2024
|
Bejelentkezés
Hirdetés |