Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1288 / 1289
(#) Udvari Zsombor válasza kadarist hozzászólására (») Kedd, 8:47 /

Közvetlenül a készülék antennájához csatlakoztam az RF jellel, zaj van, mint mikor nincs adás, de a kép mellé a hangot is be kellene valahogyan hangolni ‒ videomagnóval állítom elő az RF jelet.
(#) kadarist válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Kedd, 8:57 /

Az más. Ha angol, olasz, OIRT hangnormás vagy valami más egzotikus helyre készült a készülék, akkor hangolómag csavargatás nélkül nem lesz hang. De persze az is lehet, hogy CCIR 5,5 MHz-es demodulátor van eltekergetve vagy elhangolva.
(#) Udvari Zsombor válasza kadarist hozzászólására (») Kedd, 9:03 /

Az az incormáció kellene nekem, hogy ha leveszem a burkolatát a készüléknek, akkor mit kezdjek tekergetni a hang hangolásának érdekében.
(#) rectamas válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Kedd, 9:29 / 1

Lehetőleg ne tekergess semmit, valószínüleg kerámiaszűrős, OIRT vagy CCIR esetleg más szabványú, a videómagnód meg nem ilyen.
Legjobb lenne a hangerőszabályozó potencióméter elé bekötni egy kapcsolós jack aljzatot és azon keresztül beadni a hangot.
(#) Udvari Zsombor válasza rectamas hozzászólására (») Kedd, 9:59 /

Nincsen jack aljzatom, meg nem is szeretnék "belegányolni" a készülékbe plusz bépítéssel. A cél az, hogy valahogyan a kép mellé hang is legyen, hogy használhatóbb legyen a készülék ‒ csak valahogyan legyen hang.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 9:59
(#) tki válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Kedd, 10:21 /

A "tekergetés" az igazi gányolás, ha nem is érted még, hogy miért. Pl. használt rádiók esetében ismert rémálom egy korábbi gazda ilyen próbálkozásainak a következményei. Sokkal többet kell tudni hozzá, veszélyesebb és főleg bizonytalanabb az eredmény, mint egy hangfrekis csatlakozás elkészítésénél. Érdemes hallgatni másokra.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 10:22
(#) CHZ válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Kedd, 10:28 / 1

Idézet:
„Nincsen jack aljzatom, meg nem is szeretnék "belegányolni" a készülékbe plusz bépítéssel.”

Nem is szükséges, a beépített aljzatot felhasználhatod mivel van elegendő érintkezője, csak fel kell szabadítani.
(#) Udvari Zsombor válasza CHZ hozzászólására (») Kedd, 10:38 /

Akkor csak a rajzra nem rajzolták be az összes érintkezőjét az aljzatnak?
Az aljzat lábait ki tudom csipogni bedugott kábel mellett. Gondolom, hogy a negatív közös a videóval, de hova kössem a hang pozitívját, hogy szabályozhatóan az erősítőn keresztül jusson a hangszóróba? Jelenleg valahogyan az RF hangja is eltűnik, ha a Jack dugót bedugom.
(#) CHZ válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Kedd, 10:44 /

Te említetted, hogy több érintkezője van, hangerő poti kivezetésére kösd be.
(#) uniman válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Kedd, 10:55 /

Ez nem a 30-as SM-je! Te írtad, hogy megvan a neten... kértem, hogy azt linked be! Várjuk...
(#) Udvari Zsombor válasza uniman hozzászólására (») Kedd, 11:02 /

Sony Watchman FD-30A Service Manual ‒ Mellékelem a csatlakozók paneljének képét a szervíz manuálból.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 11:11
(#) uniman válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Kedd, 11:20 /

Nenee! Akkor mégegyszer!: Te az FD-30-ról írsz nam az ááá-sról!!! Comprende?
Akkor most mid van?
A hozzászólás módosítva: Kedd, 11:23
(#) Udvari Zsombor válasza uniman hozzászólására (») Kedd, 11:28 /

Elvileg "A" típusom van, eddig is ezzel a típussal kerestem pl. a szervíz manuált is.
(#) uniman válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Kedd, 11:34 /

Csakhogy eddig már 3-szor FD-30 típust írtál a HE-n...
A linkelt sémarészletemen látható, hogy sztereo jack aljzat dupla kapcsolós.
Ha benne a dugó, megszakad a tunertől érkező videojel és becsatolódik a külsó jel a jack-ről...
A másik kapcsolón meg egy 75 ohmos lezáró ellenállás "lóg"...
A hozzászólás módosítva: Kedd, 11:35
(#) Udvari Zsombor válasza uniman hozzászólására (») Kedd, 11:37 /

Úgy tűnik, hogy félreírtam.
És az általam kiemelt szervíz manuál részleten?
A hozzászólás módosítva: Kedd, 11:39
(#) Udvari Zsombor válasza uniman hozzászólására (») Kedd, 11:52 /

Kiveszem a 75Ω ellenállást, akkor be tudnád jelölni, hogy honnan hozzam a hangot a jack kapcsolós részéhez?
(#) sany válasza kadarist hozzászólására (») Kedd, 12:05 /

Én is jelentkezek.
Tegyük fel a sorkikenő a zárlatos , akkor viszi a sorvég tranzisztort is?
Csak azért kérdezem, mert a nagyfesz. alkatrészeket a trafó körül jónak mérem.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 12:05
(#) tufatofu válasza sany hozzászólására (») Kedd, 12:30 /

Nem feltétlen "viszi". Attól függ melyik része zárlatos. A sokszorozó zárlat csak megfojtja, hogy meg se mukkan. A táp IC tápszűrő kondijától kezdve, az eltérítő csatlakozóba épített rövidzár kontakthibáján, kimelegedésén(mert ezen kap a sorvég tápfeszültséget) keresztül, a stdby kör problémáján keresztül sokféle variáció lehetséges. Szkóp és idő nem árt hozzá.... Lehet a tasztatúra is elrohadva amivel kapcsolnád.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 12:38
(#) sany válasza tufatofu hozzászólására (») Kedd, 12:58 /

Keresem a többi hibát... Köszönöm.
Rámérek a trafóra. A 2,2 Ω-os ellenállás nem szakadt.
(Most láttam kiszedve a panelt, SMD is van az alján.)
A hozzászólás módosítva: Kedd, 12:59
(#) tufatofu válasza sany hozzászólására (») Kedd, 13:19 /

Valami villanással nyugtáznia kellene a lednek a szándékot, hogy kapcsolnád, ha nem is indul be. Lehet ez egy egyszerű tasztatúra gumilap gond is, ha nincs távirányító. Elképzelhető, hogy már szétnyomkodták mielőtt hozzád került. Vagy rá van ragadva pl a hangerő gumi, és addig hiába nyomnád a bekapcsoló gombot.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 13:22
(#) sany válasza tufatofu hozzászólására (») Kedd, 13:59 /

Csak a kék készenléti LED világít. Azt hittem működik a TV, mert a készenléti LED világított. Ma ráérek kicsit foglalkozni vele. Nincs távirányító. A nyomógombok is jók.
(#) uniman válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Kedd, 15:11 /

Ebben nincs a hangról részlet...
Az én monitorom működik.
(#) Udvari Zsombor válasza uniman hozzászólására (») Kedd, 15:15 /

De ha jól látom, akkor az a "Jack dugóval hibridizált RCA" kellene a tiedbe... Vagy a tied egyáltalán tud hangot is? Amúgy ezt miért írod nekem?
(#) uniman válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Kedd, 15:30 /

"Ebben nincs a hangról részlet..." ez a te rajzodra értendő!
Az enyémben is van hangszóró.A video in RCA aljzat. A zöld jack fülhallgató kimenet. A 4P Multi pedig kamerához(táp, video bemenet, mic kimenet).
A tiédet nem ismerem, az enyémet is 10 év után most kapcsoltam be újra...
Nyák razj a tiédről meg a sztereo hangrész sémája:
A hozzászólás módosítva: Kedd, 15:38
(#) H2opok hozzászólása Kedd, 16:11 /

Lg tv hiba

Sziasztok.
Adott egy Lg 43UJ6307 tv. Alsó részen 2-3 vizszintes csik jelent meg,ami váltakozva ugrál,eltünik,majd megint megjelenik. Egyenlőre csak a szalagkábel csatikat néztem, de az rendben van. Szerintetek bontsam az lcd panelig, és ott nézzem át a szalagkábelt, vagy itt más gond lehet esetleg bga? Vagy kuka?
Előre is köszi.
(#) img válasza H2opok hozzászólására (») Kedd, 17:49 /

Szia!

Attól még, hogy nézed a szalagkábel csatikat nem fog történni semmi. A helyedben inkább megtisztítanám őket (99.98% izopropil alkoholos, vattás fültisztító pálcikával, vagy hasonlóval).

Ha nem segít, akkor az egyszerűbbtől a komolyabb felé haladva jöhet a tükörben nézve kábelmozgatás, hogy mire változik, majd a main-en a SOC nyomva tartás (érzéssel: ne repedjen).
A hozzászólás módosítva: Kedd, 17:52
(#) H2opok válasza img hozzászólására (») Kedd, 18:45 /

Ezeket néztem át, meg is tisztitottam alkohollal. Nem változott semmi.
(#) img válasza H2opok hozzászólására (») Kedd, 18:51 /

Akkor jöhet a többi, amit írtam.
(#) sany válasza tufatofu hozzászólására (») Kedd, 19:12 / 2

Sikerült működik a TV!
A teljes sorkimenő transzformátor áramkörét kiforrasztottam. Ott nem találtam hibát. Megmértem az összes elektrolit kondenzátor ESR értékét és kapacitását,mind jónak bizonyult. Kimértem a sorkimenő transzformátort, tudom ez csak saccolás volt, de bíztam benne, hogy jó lesz.
Aztán eszembe jutott, hogy megnézem a tranzisztorokat is. Itt meg is lett a hiba oka, a reszet áramkörben a TC14 jelzésű tranzisztor, valamiért el akart "szökni", mert hozzáértem, és érzem nagyon mozgott, így nem is érintkezett jól. Így cseréltem egy újra, a BC556B tranzisztort. Ezen a részen különösen több alkatrész van együtt.

A TV-t bekapcsolva, elkezdtem nyomkodni a gombokat. A pattanást hallva, tudtam,hogy jó lesz.
Igaz a LED még mindig csak kéken világít. Nem tudom miért!? Pedig a kapcsolási rajzon kétszínű LED van. Nem változik a fényereje sem. Tettem rá jelet egy TV játékból, az utolsó csatornája az AV.

Minden esetre egy délelőtt , és egy délután sikerült feléleszteni. Nem megbánva, azt, hogy a javításra ment el egy szabadnapon. Biztos vagyok benne, hogyha ott hagyom az utcán a helyi törzsek, már indián táncot lejtettek volna a roncsa mellett.

Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
A hozzászólás módosítva: Kedd, 19:16
(#) Udvari Zsombor válasza sany hozzászólására (») Kedd, 19:14 /

Öröm látni, hogy nem a "nomádok" verték atomjaira a réz miatt, hanem jó otthonra talált!
Következő: »»   1288 / 1289
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem