Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 52
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Szept 1, 2025
Megint nem figyeltél: Az idézett mondatrész Zsombortól van.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Szept 1, 2025
Láthatóan figyelmetlenül olvastál (jelenleg a tesómnál; lehet, akár tavaly óta). Mondjuk, nekem egy autós haverom sincs a jelzett viszonylatot tekintve.
(#) granpa válasza klausz18 hozzászólására (») Szept 1, 2025
Ez a Balatonos téma nagyon off. Mi elég jó és népszerű helyen vagyunk, nem nálunk a legmagasabb a strandbelépő. Az árak sem extrák. Szeptember 1-e van és már látszik az éves forgalom mérlege, ami kb. 60 %! Van olyan büfé, ami már szezon közben bezárt, mert olyan alacsony volt a forgalom. Van néhány frekventált, máskor (túl)teltházas hely is nálunk, ahol hasonló vagy rosszabb a mérleg. Panziók, kempingek még alacsonyabb %-on vannak.
(#) granpa válasza Bakman hozzászólására (») Aug 26, 2025
Semmi reakció nem volt, mikor beírtam a keresőbe.
Előtte kipróbáltam a sajátomra keresni, hogy jól keresek-e, arra kiadott sok mindent.
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2025
(#) granpa hozzászólása Aug 26, 2025

MrFmano

Keresem MrFmano hozzászólásait, de nem ismeri a nevet a kereső (nixióra ügyben)
Esetleg a nekem szóló üzeneteit meg lehetne találni? 4-5 évesek, de csak 2 évet mutat az üzenet oldalam.
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2025
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Aug 23, 2025
Nem is volt benne ékszíj. A rúgót a fejből, 2 óra után. De már van új rúgó, 2 is.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Aug 21, 2025
Nem én intézem, úgyhogy passz.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Aug 21, 2025
Nem bronz, hanem kínai fekete pala és 10x10 cm.
(#) granpa válasza bbb hozzászólására (») Aug 20, 2025
Jó jó, kissé elnéztem a méreteket.
(#) granpa válasza bbb hozzászólására (») Aug 19, 2025
Mondjuk, illőbb lenne egy 15x25 cm-es tábla, mert elég hosszú a szöveg. Valamint színben is a másikhoz kéne passzolni. Egy s.réz vagy inox tábla túl csillogós lenne.
(#) granpa válasza Suba53 hozzászólására (») Aug 18, 2025
Kissé bonyolultabb ennél, mert nem magánadomány, hanem pályázat része, közösségi dolog és a főtámogatót illik megemlíteni.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2025
(#) granpa válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 13, 2025
Akinek "fussa", de ez egy kis egyesület.
(#) granpa válasza somitomi hozzászólására (») Aug 13, 2025
Teljesen tele van, le se lehetne venni a helyéről.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Aug 13, 2025
Nem toldás, mellé/alatta egy tábla, egy másik felületen.
(#) granpa válasza bbb hozzászólására (») Aug 13, 2025
Nincs rá 100 eFt.
(#) granpa válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 12, 2025
Ilyen kicsiben nem.
(#) granpa hozzászólása Aug 12, 2025

Emléktábla (kiegészítés)

Emléktáblát avattunk a minap kies vidékünk költőjének (író, festő, múzeumigazgató, tanár) házánál.
Sajnos szervezési hibából lemaradt az egyik főtámogató a tábláról. Ezért kellene valami időálló míves (nem márvány, nem csicsás) tábla a közösség nevével. 15 x 25 cm-es tábla kellene, kb. 21 betűvel. Egy fekete márványtábla alatt lesz elhelyezve a fehér oszlopon. Ahhoz kellene harmonizálnia.
Van-e valakinek ilyen lehetősége?
(#) granpa hozzászólása Júl 23, 2025

Házieszköz/anyag

Gyűjtemény (lomtár ) rendezéskor találtam 6 tekercs (0.3x10 m) Gefrier (fagyasztó) fóliát. Mire lehet ezt az eredeti célján kívül használni? Sajnos az anyaga nincs jelölve a (eredeti) dobozán, de nagyon teflonosnak látszik (kissé síkos tapintású, áttetsző).
Én mindjárt sor/horonyszigetelésre gondoltam, mivel elég erősnek látszik és vékony.
Mivel nem villanyos dolog, nem az ingyenesbe írtam, de adok, ha valakinek kell.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 3, 2025
Szerintem (hullám)kartonpapírból sk megcsinálod. Akár a gyári. Amennyit mozgatva lesz örök élet.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Júl 2, 2025
Nem csesztette Janit a klíma miatt.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Jún 23, 2025
A mondatszerkezetből, tartalomból, korábbi információkból az a mondat "long past tense". (így ~50 év homályából)
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Jún 23, 2025
Sajnos: se, se. Mint írtam; nyírás ezután (hétvégén nem zörögtem.)
Ha már rend lesz, lesznek képek.
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2025
(#) granpa válasza sany hozzászólására (») Jún 22, 2025
Azé' nem olyan nagy, -a füves rész ~1750 m2-, ketten (öcsémmel) 1 óra alatt lecsaptuk, két géppel (két gépem volt, csak mindkettőnek lejárt az élettartama).
Most van egy új gépem, benzin, olaj és hétfőn már zörgetem is. Ebben a szárazságban -ha egy hétig vágom is, napi 20'-et- nem nő ki őszre sem.
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2025
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Jún 7, 2025
Hát fadöntés után már késő a fejsze. Majd ünnepek után teszek képet, ha sikerül (és ha addig még él a telefonom, mert naponta kiidegel a hülye, esetleges működéseivel).
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Jún 7, 2025
Sajnos az ajánlat későn érkezett. Én meg egyáltalán nem emlékeztem a gépedre.
Azért, 2 nap gondolkodás után annyira emlékszem, hogy a ház előtt tényleg vágtam vele a füvet, de hogy elcsomagoltam és mi lett vele, arról semmi kép nincs.
(#) granpa válasza SALáta hozzászólására (») Jún 7, 2025
Egyik sem: Flinke
2 nap alatt kihozták.
(#) granpa válasza SALáta hozzászólására (») Jún 7, 2025
Mire itt mindenki leírta a mondandóját, a főnököm már meg is vette. Persze hétvégén, ünnepnapon nem berregtetem.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Jún 4, 2025
Az az ALKO nem villanyos? Kiválóan működő villanyosom van (használatban). Egyáltalán nem emlékszem rá, hogy mi volt az. Valamint az ajánlat feltételes volt és addigra a Nyúl már megrendelte. Amúgy még visszamondható, nincs kifizetve.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2025
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 4, 2025
Nagy N-el, mert egyedi név, nem mezei futkorászó.
(#) granpa válasza granpa hozzászólására (») Jún 4, 2025
Uraim a kérdés eldőlt. Nyúl megrendelte az imént írt típusú benzines fűkaszát, hétfőn hozzák. 41 rúgó cakk-pakk, házhoz.
Persze, addig még vágom kézi kaszával, torna gyanánt.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2025
Következő: »»   1 / 52
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem