Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Teljesen tele van, le se lehetne venni a helyéről.
Nem toldás, mellé/alatta egy tábla, egy másik felületen.
Emléktábla (kiegészítés)Emléktáblát avattunk a minap kies vidékünk költőjének (író, festő, múzeumigazgató, tanár) házánál.Sajnos szervezési hibából lemaradt az egyik főtámogató a tábláról. Ezért kellene valami időálló míves (nem márvány, nem csicsás) tábla a közösség nevével. 15 x 25 cm-es tábla kellene, kb. 21 betűvel. Egy fekete márványtábla alatt lesz elhelyezve a fehér oszlopon. Ahhoz kellene harmonizálnia. Van-e valakinek ilyen lehetősége? Házieszköz/anyagGyűjtemény (lomtár![]() Én mindjárt sor/horonyszigetelésre gondoltam, mivel elég erősnek látszik és vékony. Mivel nem villanyos dolog, nem az ingyenesbe írtam, de adok, ha valakinek kell.
Szerintem (hullám)kartonpapírból sk megcsinálod. Akár a gyári. Amennyit mozgatva lesz örök élet.
A mondatszerkezetből, tartalomból, korábbi információkból az a mondat "long past tense". (így ~50 év homályából)
![]()
Sajnos: se, se. Mint írtam; nyírás ezután (hétvégén nem zörögtem.)
Ha már rend lesz, lesznek képek. ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2025
Azé' nem olyan nagy, -a füves rész ~1750 m2-, ketten (öcsémmel) 1 óra alatt lecsaptuk, két géppel (két gépem volt, csak mindkettőnek lejárt az élettartama).
Most van egy új gépem, benzin, olaj és hétfőn már zörgetem is. Ebben a szárazságban -ha egy hétig vágom is, napi 20'-et- nem nő ki őszre sem. ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2025
Hát fadöntés után már késő a fejsze. Majd ünnepek után teszek képet, ha sikerül (és ha addig még él a telefonom, mert naponta kiidegel a hülye, esetleges működéseivel).
Sajnos az ajánlat későn érkezett.
![]() Azért, 2 nap gondolkodás ![]() ![]()
Mire itt mindenki leírta a mondandóját, a főnököm már meg is vette. Persze hétvégén, ünnepnapon nem berregtetem.
![]()
Az az ALKO nem villanyos? Kiválóan működő villanyosom van (használatban). Egyáltalán nem emlékszem rá, hogy mi volt az. Valamint az ajánlat feltételes volt és addigra a Nyúl már megrendelte. Amúgy még visszamondható, nincs kifizetve.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2025
Nagy N-el, mert egyedi név, nem mezei futkorászó.
![]()
Uraim a kérdés eldőlt.
![]() ![]() Persze, addig még vágom kézi kaszával, torna gyanánt. ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2025
Nem nyertél, mert most is kaszálok.
![]() ![]()
Az a 10-12 eFt pár évvel ezelőtt volt, -meg jó ismerős, nyaralóknak drágábban dolgozott
![]() Jonni: Az az 1700 m2, már ház és tornác nélkül van. Levághatnám 1 nap is, de minek az a rohanás. A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2025
Mindenkinek:1700 m2, csak a sajátomat vágom. Fű, közte 1-2 kóró. Kézi kaszával vágom, -az alsó részen utána vágom villnyossal, simára, rövidre-, amennyi kedvem van; 3-4 nap alatt lekaszálom. Csak az alsó része lejtős, 25-30 %, úgy 20-25 m-ig. 107 m a telek hossza, a többi majdnem vízszintes. Van, hogy meghagyom fél méternél magasabbra. Mikor nem értem rá, -és a benzinesem is bedöglött-, 1 óra alatt levágta egy helyi, kaszáló ember a területet, 10-12 eFt-ért a fél méternél magasabbra nőttet, damillal.
Szóval kb. 5 LE, damil és tárcsa, benzines. Egy ilyet néztem: Flinke FK-9500 benzines, 6,3 kg, 5.5 LE (65 cm3) 50 eFt-nél többet nem szánnék rá és kb. 4-5x nyírnám a telket. A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2025
Ajánljatok fűkaszátItt a nyár, nő a fű, le kéne vágni, ajánljatok valami megbízható gépet, ami nem csak 1 nyarat bír ki és esetleg alkatrészutánpótlása is van/lesz. Ami gépem volt, nincs hozzá alkatrész.
Egy motorkerékpáros kb. 20 féle rovart tud megkülönböztetni; az ízéről.
![]()
Eeetört! Nem én szedtem ki. De attól még beáztathatom.
![]() A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2025
Köszönöm. Letekerték a perlátorokat és megindult a víz. Ugyan megnyekkentek a perlátorok és cserélni kell. Nem tudom milyenek a méretek; megmérem.
Ma letekertetem a perlátorokat, de nagyon érdekes, hogy az amúgy működő hideg (kádnál, mosdónál) és a (kvázi elzárt) meleg is egyszerre dugult volna el.
![]()
Nincs a körben elzáró. Csak a bojler bemenő hideg víz volt elzárva a folyás okán. Ha lenne is, senki nem (rajtam kívül) piszkálta sehol.
VízszerelésEgy barátomnál lecseréltem Hajdúra a pár éves német bojlert (alul folyt). Villany, víz rendben, fűt. A bojleren átmegy a víz, -meleg víz bekötés megbont-, de a kádnál és az egyik mosdónál se hideg, -se meleg víz nem jön. Két külön vízkör van, két bojlerrel. A másiknál (zuhany, mosdó, WC--k) rendben van minden.![]() Mi lehet, hogy egyszerre nem jön se hideg, se meleg víz ebben a körben?
Írtam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |