Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 51
(#) granpa válasza Alkotó hozzászólására (») Sze, 9:05
Akinek "fussa", de ez egy kis egyesület.
(#) granpa válasza somitomi hozzászólására (») Sze, 7:57
Teljesen tele van, le se lehetne venni a helyéről.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Sze, 7:56
Nem toldás, mellé/alatta egy tábla, egy másik felületen.
(#) granpa válasza bbb hozzászólására (») Sze, 7:54
Nincs rá 100 eFt.
(#) granpa válasza zolika60 hozzászólására (») Kedd, 23:36
Ilyen kicsiben nem.
(#) granpa hozzászólása Kedd, 21:50

Emléktábla (kiegészítés)

Emléktáblát avattunk a minap kies vidékünk költőjének (író, festő, múzeumigazgató, tanár) házánál.
Sajnos szervezési hibából lemaradt az egyik főtámogató a tábláról. Ezért kellene valami időálló míves (nem márvány, nem csicsás) tábla a közösség nevével. 15 x 25 cm-es tábla kellene, kb. 21 betűvel. Egy fekete márványtábla alatt lesz elhelyezve a fehér oszlopon. Ahhoz kellene harmonizálnia.
Van-e valakinek ilyen lehetősége?
(#) granpa hozzászólása Júl 23, 2025

Házieszköz/anyag

Gyűjtemény (lomtár ) rendezéskor találtam 6 tekercs (0.3x10 m) Gefrier (fagyasztó) fóliát. Mire lehet ezt az eredeti célján kívül használni? Sajnos az anyaga nincs jelölve a (eredeti) dobozán, de nagyon teflonosnak látszik (kissé síkos tapintású, áttetsző).
Én mindjárt sor/horonyszigetelésre gondoltam, mivel elég erősnek látszik és vékony.
Mivel nem villanyos dolog, nem az ingyenesbe írtam, de adok, ha valakinek kell.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 3, 2025
Szerintem (hullám)kartonpapírból sk megcsinálod. Akár a gyári. Amennyit mozgatva lesz örök élet.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Júl 2, 2025
Nem csesztette Janit a klíma miatt.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Jún 23, 2025
A mondatszerkezetből, tartalomból, korábbi információkból az a mondat "long past tense". (így ~50 év homályából)
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Jún 23, 2025
Sajnos: se, se. Mint írtam; nyírás ezután (hétvégén nem zörögtem.)
Ha már rend lesz, lesznek képek.
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2025
(#) granpa válasza sany hozzászólására (») Jún 22, 2025
Azé' nem olyan nagy, -a füves rész ~1750 m2-, ketten (öcsémmel) 1 óra alatt lecsaptuk, két géppel (két gépem volt, csak mindkettőnek lejárt az élettartama).
Most van egy új gépem, benzin, olaj és hétfőn már zörgetem is. Ebben a szárazságban -ha egy hétig vágom is, napi 20'-et- nem nő ki őszre sem.
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2025
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Jún 7, 2025
Hát fadöntés után már késő a fejsze. Majd ünnepek után teszek képet, ha sikerül (és ha addig még él a telefonom, mert naponta kiidegel a hülye, esetleges működéseivel).
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Jún 7, 2025
Sajnos az ajánlat későn érkezett. Én meg egyáltalán nem emlékeztem a gépedre.
Azért, 2 nap gondolkodás után annyira emlékszem, hogy a ház előtt tényleg vágtam vele a füvet, de hogy elcsomagoltam és mi lett vele, arról semmi kép nincs.
(#) granpa válasza SALáta hozzászólására (») Jún 7, 2025
Egyik sem: Flinke
2 nap alatt kihozták.
(#) granpa válasza SALáta hozzászólására (») Jún 7, 2025
Mire itt mindenki leírta a mondandóját, a főnököm már meg is vette. Persze hétvégén, ünnepnapon nem berregtetem.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Jún 4, 2025
Az az ALKO nem villanyos? Kiválóan működő villanyosom van (használatban). Egyáltalán nem emlékszem rá, hogy mi volt az. Valamint az ajánlat feltételes volt és addigra a Nyúl már megrendelte. Amúgy még visszamondható, nincs kifizetve.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2025
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 4, 2025
Nagy N-el, mert egyedi név, nem mezei futkorászó.
(#) granpa válasza granpa hozzászólására (») Jún 4, 2025
Uraim a kérdés eldőlt. Nyúl megrendelte az imént írt típusú benzines fűkaszát, hétfőn hozzák. 41 rúgó cakk-pakk, házhoz.
Persze, addig még vágom kézi kaszával, torna gyanánt.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2025
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Jún 3, 2025
Nem nyertél, mert most is kaszálok. Közel fel megvan. Az alsó rész le van gyalulva villanyossal is. Valamint az alsó rész 3 hete is le volt. A gépek; 2 benzines és 3 villanyos -a +1 kivétellel, ami jól működik és használom- bontásra vannak, mert nem érdemes javítani azokat már. Amit láttál a verandán, -szép piros-, az működő, önjáró, csak a magas füvet nem lehet vele vágni. Valamint a kasza -és kis villanyos- csendes és ez nálam nagyon számít.
(#) granpa válasza szs hozzászólására (») Jún 3, 2025
Az a 10-12 eFt pár évvel ezelőtt volt, -meg jó ismerős, nyaralóknak drágábban dolgozott -, ma a duplája szerintem és már nincs is a srác.
Jonni: Az az 1700 m2, már ház és tornác nélkül van. Levághatnám 1 nap is, de minek az a rohanás.
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2025
(#) granpa válasza granpa hozzászólására (») Jún 3, 2025
Mindenkinek:1700 m2, csak a sajátomat vágom. Fű, közte 1-2 kóró. Kézi kaszával vágom, -az alsó részen utána vágom villnyossal, simára, rövidre-, amennyi kedvem van; 3-4 nap alatt lekaszálom. Csak az alsó része lejtős, 25-30 %, úgy 20-25 m-ig. 107 m a telek hossza, a többi majdnem vízszintes. Van, hogy meghagyom fél méternél magasabbra. Mikor nem értem rá, -és a benzinesem is bedöglött-, 1 óra alatt levágta egy helyi, kaszáló ember a területet, 10-12 eFt-ért a fél méternél magasabbra nőttet, damillal.
Szóval kb. 5 LE, damil és tárcsa, benzines. Egy ilyet néztem:
Flinke FK-9500 benzines, 6,3 kg, 5.5 LE (65 cm3)
50 eFt-nél többet nem szánnék rá és kb. 4-5x nyírnám a telket.
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2025
(#) granpa hozzászólása Jún 3, 2025

Ajánljatok fűkaszát

Itt a nyár, nő a fű, le kéne vágni, ajánljatok valami megbízható gépet, ami nem csak 1 nyarat bír ki és esetleg alkatrészutánpótlása is van/lesz. Ami gépem volt, nincs hozzá alkatrész.
(#) granpa válasza bbb hozzászólására (») Máj 19, 2025
Egy motorkerékpáros kb. 20 féle rovart tud megkülönböztetni; az ízéről.
(#) granpa válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 8, 2025
Eeetört! Nem én szedtem ki. De attól még beáztathatom.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2025
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Máj 8, 2025
Köszönöm. Letekerték a perlátorokat és megindult a víz. Ugyan megnyekkentek a perlátorok és cserélni kell. Nem tudom milyenek a méretek; megmérem.
(#) granpa válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 8, 2025
Ma letekertetem a perlátorokat, de nagyon érdekes, hogy az amúgy működő hideg (kádnál, mosdónál) és a (kvázi elzárt) meleg is egyszerre dugult volna el.
(#) granpa válasza madzagos hozzászólására (») Máj 8, 2025
Nincs a körben elzáró. Csak a bojler bemenő hideg víz volt elzárva a folyás okán. Ha lenne is, senki nem (rajtam kívül) piszkálta sehol.
(#) granpa hozzászólása Máj 8, 2025

Vízszerelés

Egy barátomnál lecseréltem Hajdúra a pár éves német bojlert (alul folyt). Villany, víz rendben, fűt. A bojleren átmegy a víz, -meleg víz bekötés megbont-, de a kádnál és az egyik mosdónál se hideg, -se meleg víz nem jön. Két külön vízkör van, két bojlerrel. A másiknál (zuhany, mosdó, WC--k) rendben van minden.
Mi lehet, hogy egyszerre nem jön se hideg, se meleg víz ebben a körben?
(#) granpa válasza tiggersoft hozzászólására (») Ápr 27, 2025
Írtam.
Következő: »»   1 / 51
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem