Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Két egymás utáni válaszom közül az elsőt töröltem, eltűnt, mégis előjött. Így furán néznek ki, nem így szántam.
Én úgy látom, hogy alig néhányan vagyunk itt aktívan, többen nem leszünk. Az már múlt, hogy új tagok sorban jönnének. Nem tudom valójában mekkora a forgalom, lehet, hogy csak olvasók sokan vannak, mivel hatalmas tudásanyag van itt. Őróluk nem tudunk. Ha megnézem, én értelmes szakmai hozzászólásom majdnem nulla, egyre kevésbé tudok választ. Öregszem, hülyülök, vagy fölém nőtt az elektronika.
Ne v edd magadra. Nem csak ő nézi a fórumot és másoknak érdekes lehet az órád, ha épp az készül.
Elhamarkodott ígéret. Másokat érdekelhet.
Biztosan emlékszel még, mert elég régen regisztráltál, hogy régen jobb oldalt fel volt tüntetve kik vannak itt az oldalon. Még az is, hogy bejelentkezés nélkül hányan olvassák az oldalt. Ez az infó már nagyon régen nem jelenik meg.
Na ne már!
Mindenki véleményét érdemes meghallgatni, de nem kell egyetérteni mindegyikkel.
Akkor rosszul vetted, pedig nem írtam semmi nehezen érthetőt. Nem azt írtam, hogy ne csináld hanem azt, hogy engem nem érdekel. Nem kell ebbe semmi többet belegondolni mint ami oda van írva.
Pénzt keresni már én sem tudok a pákával mert vidéken csak olyan munkák lennének amin semennyit sem lehet keresni. Maradt még a drága, régi dolgok restaurálása de az itthon csak elvétve van, csak frekventált helyen, én meg már nem költözöm külföldre munka miatt.
Idézet: Ezzel a hozzászólással nem kicsit rúgtál bele az imént taglalt, régmúlthoz képest csekélyebb aktivitású közösségbe! „sikítófrászt kapok amikor meglátom ott a százhuszonnyolcezredik nixie csöves órát” Mindenkinek: Igen, most másabb a világ mint pl. 19 évvel ezelőtt, mikor regisztráltam ide. De na, ha lehet ezt az utóbbi pár órányi negatív spirált törjük meg. ![]() A mosogatógépet meg kénytelen leszek magam elszállítani.
GE Lee egy debattőr. De így szeretjük.
A mosogatógépet meg tedd fel az ingyen elvihetőbe, hátha valaki jelentkezik rá. Az enyémet is elvitte egy kolléga.
Ez baj, mert személy szerint csíptem a búrádat.
Az óra meg olyan, amit mindenki ért, és a család is elfogad mint hobbi, és a lakásban is hajlandó elfogadni mint design elem. Idézet: „Számomra úgy tűnik a mai ifjakat nem is érdekli az elektronika még hobbi formájában sem.” Számomra meg úgy , hogy leginkább a telefonnyomogatás érdekli (és ez alól nagyon -nagyon kevés a kívétel) Idézet: „Személy szerint a ki mit épített tokpikot évek óta nem nézem, mert sikítófrászt kapok amikor meglátom ott a százhuszonnyolcezredik nixie csöves órát.” Én nézegetem napi szinten És a top 2 az erősítő, Én abból már a százhuszonkilencezrediket látom. Voltak ott olyanok is akik komoly dolgokat építettek, mégis aránylag kevés like-ot kaptak.
Szerintem, szükség van az órákra is a fórumon.
Na már csak ezért is csinálok még egy órát és felrakom.
Tegnap elfelejtettem. Van javítandó eszköz. Nem a rosszat kell javítani hanem a jót. Erre sokan mondanák, hogy nooooormáááális Margit? A jót javítani? Igen. Bár ez még kevésbé jövedelmező, de sok bosszúságtól ment meg.
A TV mikor ment tönkre a harmadik szomszédnál (idős egyedül élő asszony)? Hétvégén, estefele amikor a kedvenc sorozatát nézte. A PC táp mikor megy tönkre? Általában olyankor, amikor valami fontos dolgot kéne megcsinálni a PC-vel. Nálunk az egyik TV gyakorlatilag reggeltől estig megy. Mondom, ezt nem fogja sokáig bírni. Egyik nap amikor épp nem volt bekapcsolva, szétszedtem, csak a hátlapot kell levenni és hozzáférhető az összes elkó úgy a tápban mint az alaplapon. Végig mértem az összeset, a tápban mind jó volt, de az alaplapon már volt 3 enyhén púpos, mérve is rosszak voltak. Sokkal jobb ez így, mint egy esetleges meghibásodáskor nagyobb bajjal szembesülni. Pár éve amikor a régi PC-met eladtam, mondom csak megnézem a tápját. Hát mit látok benne? Egy szépen felpúposodott elkót. Kicseréltem, meg végig mértem a többit is, a vevő elégedettségére.
Nem tudtam mit jelent a "debattőr", de megnéztem. És teljesen elbizonytalanodtam, mert vagy Te sem tudod mit jelent, vagy még nem olvastad az említett hozzászólásait. Akár így, akár úgy, nem értek egyet a jellemzéseddel.
Idézet: „Van javítandó eszköz. Nem a rosszat kell javítani hanem a jót. ( ..... ) kevésbé jövedelmező, de sok bosszúságtól ment meg.” Eut hívják úgy, hogy TMK. Ami nagyon hasznos (lenne), de "A GYÁR"-ban is a TMK-sokat csak akkor hívták, arra használták, amikor már elromlott valami.
Valamint alacsonyabb béren tartották őket, mert "csak lógnak".
![]() Jobb helyeken volt tervezett TMK; ha jó, ha nem, félévenként a gépeket be kellett vinni a műhelybe és átnézni, vagy helyszínen felülvizsgálni, javítani. Idézet: „Ha már idézel valamit, akkor legalább olvasnád is azt el. Egy szóval nincs ott, hogy másik fórumra mennek.” Ezt azért én másképp gondolom, amikor ilyeket ír Alkotó, ha szürkében is: ”A kimagasló tehetségeknek szoktak rigolyáik lenni. És nem mindig könnyű eldönteni, szabad-e/érdemes-e ezeket eltűrni, vagy aki nem áll be a sorba annak nincs helye a közösségben.” Persze van, aki más oldalról közelít a dologhoz, szs írja: "Na, gondolkodjunk el. Ez a fórúm azért van-e, hogy segítsük egymást, és megbeszéljünk elektonikai (de legalább elektromos) témákat? Vagy azért, mert rászálltak páran, és kidobják azt, aki szól, hogy topikidegen dolgokon ne rágódjunk? Erősen elgondolkodom most azon, hogy van-e itt helyem. De említhetném Tóth Béla fórumtársunkat is: "Nagyobb kárt okoz, ha folyamatos fikázások miatt valóban értékes és aktív tagokat veszít el a fórum. Biztosan nem kell neveket említenem, mert szerintem tudnánk néhányat fejből. Régebben, ha benéztem a fórumra, rengeteg új hozzászólást láttam, alig győztem elolvasni. Most meg napokig semmi. Ennek az az egyik oka, hogy egyszerűen megunták az emberek a negatív kritikát. Persze minél ismertebb valaki, annál több ellensége is lesz. Egy celebnek el kell fogadnia, ha páran leköpik. Persze szeretni is fogják, de mi emberek hajlamosak vagyunk a rosszat lelkünkre venni.” És végül a debattör fogalma a HE fórumon. Az AI szerint a debattör egy olyan személy, aki felkészült vitázó, megmondó ember, vagyis nevezhető afféle influenszernek is. És innentől, mivel ez politika mentes fórum, talán nem tartanám megfelelőnek a használatát, mivel személyeskedő, és negatív hatású. És ha ez így van akkor a debattör itt troll kategóriás hozzászóló. Az viszont tény, hogy a fórum egy közösség, és sajnos mindig akadnak magukat előtérbe helyező személyek adott közösségben, akik magukat a többiek fölé képzelik, és ehhez klikkeket szerveznek. Ennek a fórumnak azonban történelme van. Olvasgatva benne felelevenedik a múlt, a régi szempontok, a hajdani fórumtársak, és az eltelt idő technikai változásai...
Tudtommal a debattőr az vitatkozó művész. Az én fogalmaim szerint az a fajta aki mindent vitat és az ellenkezőjét is. Te sem vagy ettől mentes.
Idézet: Szerintem inkább csak jó kérdései érvei vannak. „Te sem vagy ettől mentes.”
A jó kérdés és az jó érv a vita alapja. De nincs ezzel semmi baj.
Nananana! Én sem vettem magamra Ge Lee kéretlen lapját! Én a másik pólus vagyok és kifejezetten érdekel a velem egyidős, 40+ éves technológia, a nixie, VFD csöves órák, amik nemcsak tiszteletteljes mementói egy már rég letűnt kornak, hanem értelme-haszna is van, azaz van funkciója, nemcsak egy szép tárgy. Ezek emlékeztetnek és nem engedik elfelejteni elődeink tudását, leleményességét, furfangosságát, akik és amik nélkül ma nem itt tartanánk.
Halványvörösen derengve 56 évesen (gyártva: 1980) is még mindig dolgozva mutatják a pontos (internetes atomóráról lekérdezve) időt, dátumot, hőmérsékletet és megóvnak attól a stílustól, arroganciától, tiszteletlenségtől, "mindenki felett állás téves eszméjé"-től (köszi Alkotó), ami jellemez sok kortársunkat, néhány fórumtársunkat is. Sokminden kevésbé érdekel itt (is), de eszem ágában sincs beleugatni azokba a témákba a fent leírtak miatt.
Igaz, igaz, ne csak negatívakat írjak, hanem dícsérjek is (hamár lustaságból nem cikkezek...):
Szerencsére csak néhány fórumtársunknak megy mindenki szembe az autópályán és érdekes módon SOHA fel sem merült a debattőr jelző néhány alkotó, jókat tanácsadó, "jómunkásember" fórumtársunknál, mint például a teljesség igénye nélkül: Alkotó, Skori, Attila86, zenetom, nagym6, madzagos, kaqkk, Gpeti1977, szendi001, jani1987, Gabi75, stb, stb... Idézet: „egy már rég letűnt kornak” Az évek alatt rengeteg alkatrészt gyűjtöttem össze. A legjobban a csövek miatt aggódok, hogy mi lesz velük ha már én nem leszek. Valószínűleg a kukába fog landolni de ennyi erővel velem együtt temessék el. Idézet: „Szerencsére csak néhány fórumtársunknak megy mindenki szembe az autópályán és érdekes módon” Ha Te 56, én 75. Én még emlékszem erre a teóriára, ami sajnos elég nyomasztó volt, miszerint egy jelképes csapat akarta megmondani a frankót, azaz a követendő "utat". De ez egy HE fórum, és nem utolsó sorban egyenlő lehetőségekkel. Szóval akinek ez sekélyes, hogy valaki kezdő építő, vagy talán a szokásostól eltérő elvek szerint épít, annak van lehetősége azt nem olvasni, vagy keres magának egy olyan közösséget, ahol valami diploma a belépőszint. Van ilyen! Ha meg valaki ott kevésnek érzi magát, és itt akar okosabb lenni azt nem tartom szerencsésnek. Itt rögtön megemlíteném Kareszt, aki csinálta magának egy elképzelése szerinti témát, és jól elvan benne. És ha valaki bekopogtat a témájába, adódnak a korlátai. Ez a fórum egy olyan kotyvaszt, ami rengeteg hasznos információt hordoz az érdeklődők számára minden területen. Kár, hogy vannak benne olyan személyek, akik influenszer mentalitással kommunikálnak.
Ez már ilyen! Pontosabban, ilyen volt (én is örököltem volt amatőrtől), és ilyen is lesz, amíg valaki, valakik ilyesmit csinálnak.
Az élő Ház... és most valami más, természet közeli.Félek, hogy ez a növény a fokozott növekedés közben öntudatra ébred és szolgaságba dönti a ház népét. Az öngyújtó nem azért van ott, mert dohányzom - mert nem - és a növény sem. A kora tavasszal, tél végén volt egy olyan csőtörésünk, amikor elfolyt néhány köbméter víz és mellesleg a telített talaj jót tett a szőlő lugasnak. Vagy csak megvadult, nem tudni, ennyit még sosem termett. Vagy az El Ninjo, vagy Stan és Pan, szóval ez még nem világos...Hízik a szőlő! A neve: Favorit. Hogy hallgat-e a nevére, nem tudjuk. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

A neve: Favorit. Hogy hallgat-e a nevére, nem tudjuk.