Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   106 / 179
(#) (Felhasználó 7972) válasza dcsabi hozzászólására (») Máj 22, 2010
Szia Csabi!

Eloszor is kosz a segitseget, igen pontosan erre kellene valami kis pelda jellegu dolog, hogyan tudnam ezt megoldani a parsic-kal. Kovetkezo lenne a feladat: adott egy gep amin van 10 hidraulikus henger amit kb. 4 meterrol kellene vezerelni es ezen a gepen van 4 vegallas kapcsolo amit a vezerlonek venni kellene es van ra 5 szal vezetek nagyon fontos, hogy nem lehet tobb vezetek ezert gondoltam erre a megoldasra. De az az erdekes, hogy pl: ket 16F628-assal megy minden gond nelkul a dolog oda- vissza de 877 es 628-al mar nem nem tudom, hogy ertetted a mester - szolga dolgot tudnal esetleg egy rajzot csinalni hozza? Nem komplett kapcsolas csak pelda kellene hatha meg tudnam oldani es talan masoknak is segithet...

Elore is kosz
(#) dcsabi válasza (Felhasználó 7972) hozzászólására (») Máj 22, 2010
Nem tudom mi a valós célod ezzel a kommunikációval?
Célszerú mester-szolga elvhez hasonló módszert használni...
Tehát ne vaktában adjon mindkét PIC, hanem az egyik amelyik fő feladatot látja el, düntse el mikor ad és vesz, illetve lekérdezi a szolgát, az meg válszol, küldi az adatot.
És ha nem muszáj, ne legyen folyamatos...
A konkrét feladatot nem ismerem, ha esetleg dióhéjban összefoglalnád...
(#) aderka válasza jdani hozzászólására (») Máj 22, 2010
Egyenlőre nem találtam semmit. Sorszám hiba sincs.. Nemtudom mi lehet.
(#) jdani válasza aderka hozzászólására (») Máj 22, 2010
Valahol valami ékezetes betű?..
(#) aderka hozzászólása Máj 22, 2010
Szerintetek mire utal ez a hibaüzenet?
(#) (Felhasználó 7972) válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 21, 2010
Igen 877-est es 628A-t hasznalok mindkettovel megy az adat kuldes es fogadas is de csk egy iranyban
ketiranyu adat kuldes es fogadas valamiert nem megy tehat nem kommunikalnak pedig kvartz egyforman 4MHz orajel egyforma stb........nem tudok rajonni, hogy mi lehet a hiba nezegettem itt a topicban is de nincs olyan pelda, hogy ket pic egyszerre kommunikaljanak...
(#) (Felhasználó 7972) válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 21, 2010
Igen be van kapcsolva de arra jottem ra, hogy arra a labra (RA.4) nem tudtam kuldeni semmit. Atirtam a progit masik labra es mukodik most az oda-visza kommunikacioval kuzdok...... egyebkent kosz
(#) kaqkk válasza sniperx hozzászólására (») Máj 21, 2010
Itt előrébb már tettem fel egy kipróbált jól működő
7 szegmens meghajtást .
(#) (Felhasználó 7972) hozzászólása Máj 21, 2010
Es ez lenne a vevo oldal es ez a bit (Ra.4) nem jelenik meg.

vevo.PIC

(#) (Felhasználó 7972) hozzászólása Máj 21, 2010
Sziasztok ki szerettem volna probalni a kommunikaciot ket PIC kozott, de 1 bitet ( RA.5) nem akar atvinni az osszes tobbi mukodik valaki tudja esetleg, hogy mi lehet a hiba?

Elore is kosz

ado.PIC

(#) jdani válasza sniperx hozzászólására (») Máj 21, 2010
Hát nemhiszem hogy tudok segíteni, viszont egy kis példa a 7szegmens kijelző vezérlésére:

szamlalo.PIC

(#) sniperx válasza jdani hozzászólására (») Máj 21, 2010
Egy fordulatszámmérő lenne a projekt, aminél 9999-ig kellene mérni, de csak a százas és az ezres nagyságrend lenne kijelezve. (2 digit)
A mérésnek is csak pár 10-es pontosságúnak kell lennie.
SA52-11 a kijelző, ami közös anódos.
(#) baloghzoli1 válasza sniperx hozzászólására (») Máj 21, 2010
Szia
A példák közt van

VOLTAGE.PIC

(#) jdani válasza sniperx hozzászólására (») Máj 21, 2010
Egy számlálóra gondolsz, ami 7szegmens LED kijelzőhöz van?
(#) sniperx hozzászólása Máj 21, 2010
Parsichoz normálisan működő 7 szegmenses meghajtási megoldása van valakinek?
Legalább 2 jegyű számot kellene kijelezni.
Flowcode engem is érdekelne priviben...
(#) baloghzoli1 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 21, 2010
Ebböl a Flowcode-ból milyen verziót kell letölteni mert vagy 3 változatot leszedtem de ezeket a fájlokat egyik sem nyitotta meg aztán meguntam és hagytam az egészet.Ha van hozzá valami linked és esetleg priviben elküldenéd megköszöném
(#) proli007 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 21, 2010
Hello!
A lineáris egyenes képlete Y=ax+b
Az összegzéssel, vagy kivonással párhuzamos eltolás jön létre, mint az offset-nél. A referencia szorzatként jelenik meg, tehát a görbe meredekségét változtatja meg, mint ahogy egy erősítés is.
üdv! proli007
(#) baloghzoli1 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 20, 2010
Köztük én is,még pontot is adnék
(#) kaqkk válasza baloghzoli1 hozzászólására (») Máj 20, 2010
Pedíg sokan örülnének ha valaki bevállalná
(#) baloghzoli1 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 20, 2010
Az LCD modulhoz hasonloan kellene irni egy olyan include-t ami beirja a CGRAM-ot is inicializálásnál.Azt hiszem nem vállalkozom rá
(#) kaqkk válasza jdani hozzászólására (») Máj 20, 2010
Hát lehet hogy egy asm ben megírt include filével megoldható lenne . ....
(#) baloghzoli1 válasza jdani hozzászólására (») Máj 20, 2010
Azt ugy hivják hogy CGRAM,csak az a baj vele hogy tápfesz nélkül elveszti a tartalmát.Minden inicializálásnál fel kell tölteni,sajna
(#) jdani válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 20, 2010
így hirtelen találtam benne ö és ü betűt. egyébként lehet menteni az LCD memóriájába is kialakított karaktereket. Csak nem hiszem hogy a parsic-ba meg lehetne ezt oldali..
(#) kaqkk válasza jdani hozzászólására (») Máj 20, 2010
Mert az lcd kijelző nem ismeri az ékezetes betűket .
(#) jdani hozzászólása Máj 20, 2010
Miért látom mindenhol azt, hogy LCD-s programokban nem használnak ékezetes betűt?
(#) kaqkk válasza proli007 hozzászólására (») Máj 20, 2010
Ez egy részlet egy kész hőmérőből , sajnos 5c hibát produkált (valószínűleg a referencia miatt), és így volt a legegyszerűbb kiküszöbölni
(#) jdani válasza aderka hozzászólására (») Máj 20, 2010
mi az oka hogy nem jeleztetnéd ki?...
(#) aderka válasza jdani hozzászólására (») Máj 20, 2010
Nem jeleztetném ki a másodpercet.. De ha te mindenképp szeretnéd, akkor 200ms körülire állítsd a frissítést.
(#) jdani válasza proli007 hozzászólására (») Máj 20, 2010
akkor tegyem 1000ms, vagy inkább 500?
(#) proli007 válasza jdani hozzászólására (») Máj 20, 2010
Hello!
Kösz! Ha az idő, csak másodpercenként változik, akkor felesleges 2ms-onként frissíteni a kijelzőt. (egyébként is felesleges, mert kis sem jelezné a változást, és le sem tudnád olvasni)
üdv! proli007
Következő: »»   106 / 179
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem