Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Szia Csabi!
Eloszor is kosz a segitseget, igen pontosan erre kellene valami kis pelda jellegu dolog, hogyan tudnam ezt megoldani a parsic-kal. Kovetkezo lenne a feladat: adott egy gep amin van 10 hidraulikus henger amit kb. 4 meterrol kellene vezerelni es ezen a gepen van 4 vegallas kapcsolo amit a vezerlonek venni kellene es van ra 5 szal vezetek nagyon fontos, hogy nem lehet tobb vezetek ezert gondoltam erre a megoldasra. De az az erdekes, hogy pl: ket 16F628-assal megy minden gond nelkul a dolog oda- vissza de 877 es 628-al mar nem nem tudom, hogy ertetted a mester - szolga dolgot tudnal esetleg egy rajzot csinalni hozza? Nem komplett kapcsolas csak pelda kellene hatha meg tudnam oldani es talan masoknak is segithet... Elore is kosz
Nem tudom mi a valós célod ezzel a kommunikációval?
Célszerú mester-szolga elvhez hasonló módszert használni... Tehát ne vaktában adjon mindkét PIC, hanem az egyik amelyik fő feladatot látja el, düntse el mikor ad és vesz, illetve lekérdezi a szolgát, az meg válszol, küldi az adatot. És ha nem muszáj, ne legyen folyamatos... A konkrét feladatot nem ismerem, ha esetleg dióhéjban összefoglalnád...
Egyenlőre nem találtam semmit. Sorszám hiba sincs.. Nemtudom mi lehet.
Igen 877-est es 628A-t hasznalok mindkettovel megy az adat kuldes es fogadas is de csk egy iranyban
ketiranyu adat kuldes es fogadas valamiert nem megy tehat nem kommunikalnak pedig kvartz egyforman 4MHz orajel egyforma stb........nem tudok rajonni, hogy mi lehet a hiba nezegettem itt a topicban is de nincs olyan pelda, hogy ket pic egyszerre kommunikaljanak...
Igen be van kapcsolva de arra jottem ra, hogy arra a labra (RA.4) nem tudtam kuldeni semmit. Atirtam a progit masik labra es mukodik most az oda-visza kommunikacioval kuzdok...... egyebkent kosz
Itt előrébb már tettem fel egy kipróbált jól működő
7 szegmens meghajtást .
Es ez lenne a vevo oldal es ez a bit (Ra.4) nem jelenik meg.
Sziasztok ki szerettem volna probalni a kommunikaciot ket PIC kozott, de 1 bitet ( RA.5) nem akar atvinni az osszes tobbi mukodik valaki tudja esetleg, hogy mi lehet a hiba?
Elore is kosz
Hát nemhiszem hogy tudok segíteni, viszont egy kis példa a 7szegmens kijelző vezérlésére:
Egy fordulatszámmérő lenne a projekt, aminél 9999-ig kellene mérni, de csak a százas és az ezres nagyságrend lenne kijelezve. (2 digit)
A mérésnek is csak pár 10-es pontosságúnak kell lennie. SA52-11 a kijelző, ami közös anódos.
Egy számlálóra gondolsz, ami 7szegmens LED kijelzőhöz van?
Parsichoz normálisan működő 7 szegmenses meghajtási megoldása van valakinek?
Legalább 2 jegyű számot kellene kijelezni. Flowcode engem is érdekelne priviben...
Ebböl a Flowcode-ból milyen verziót kell letölteni mert vagy 3 változatot leszedtem de ezeket a fájlokat egyik sem nyitotta meg aztán meguntam és hagytam az egészet.Ha van hozzá valami linked és esetleg priviben elküldenéd megköszöném
Hello!
A lineáris egyenes képlete Y=ax+b Az összegzéssel, vagy kivonással párhuzamos eltolás jön létre, mint az offset-nél. A referencia szorzatként jelenik meg, tehát a görbe meredekségét változtatja meg, mint ahogy egy erősítés is. üdv! proli007
Köztük én is,még pontot is adnék
Pedíg sokan örülnének ha valaki bevállalná
Az LCD modulhoz hasonloan kellene irni egy olyan include-t ami beirja a CGRAM-ot is inicializálásnál.Azt hiszem nem vállalkozom rá
Hát lehet hogy egy asm ben megírt include filével megoldható lenne . ....
Azt ugy hivják hogy CGRAM,csak az a baj vele hogy tápfesz nélkül elveszti a tartalmát.Minden inicializálásnál fel kell tölteni,sajna
így hirtelen találtam benne ö és ü betűt. egyébként lehet menteni az LCD memóriájába is kialakított karaktereket. Csak nem hiszem hogy a parsic-ba meg lehetne ezt oldali..
Mert az lcd kijelző nem ismeri az ékezetes betűket .
Miért látom mindenhol azt, hogy LCD-s programokban nem használnak ékezetes betűt?
Ez egy részlet egy kész hőmérőből , sajnos 5c hibát produkált (valószínűleg a referencia miatt), és így volt a legegyszerűbb kiküszöbölni
Nem jeleztetném ki a másodpercet.. De ha te mindenképp szeretnéd, akkor 200ms körülire állítsd a frissítést.
Hello!
Kösz! Ha az idő, csak másodpercenként változik, akkor felesleges 2ms-onként frissíteni a kijelzőt. (egyébként is felesleges, mert kis sem jelezné a változást, és le sem tudnád olvasni) üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |