Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Hali.
Végül is egy beállíthatatlan, de működő óra lenne ebből? (beállítást később)
Üdv!
Ha NEM változó szöveget/értéket akarsz kiírni akkor elég egyszer frissíteni. Ha folyamatosan változó szöveget/értéket akarsz kiírni akkor a változásnak megfelelő frissítési gyakoriságot kell választani.. Dávid
Hello!
Ha a szöveg állandó, akkor "megyen". De a shift gombot is nyomogathatnád.. az is megyen nem? üdv! proli007
egy olyan apró kérdés. amikor lcd-n iratok ki szöveget, minek azt sokszor gyorsan elküldeni neki, miért nem jó, ha csak egy jelet adok neki, és megyen....
Miután feltettem ide rájöttem, hogy inkább oda való.
Elég egy helyre feltenni a kérdésed... ha jól látom a másik topicban már válaszoltak is!
Az alábbi áramkört szerettük volna megépíteni, de a beégetésnél felmerült pár kérdés.
tacho meter Ezt csak 20Mhz-es 628-ba lehet beégetni, mert a készítő 10MHz-es kristályt használt. Hogy lehet beállítani a PicKit2 progiban, hogy 10MHz a kristály? Esetleg építette meg valaki innen ezt a kapcsolást? Mert átállítás nélkül beégetve csak 8888-at ír ki valamiért.
Hello!
Miért is kellett az 5-öt kivonni belőle? 2,5fok hiba volt a LM-nél? üdv! proli007
Szia
Nálam igy müködik próbáld meg
4*20ast, már szépen működik a dolog, egy apróságot kivéve, kettesével változik a hőfok, 17-19-21-23-25 ezeket az értékeket írja csak ki. Ez hogyan lehetne kiküszöbölni? Azt értem hogy miért van ez a probléma, csak azt nem tudom, hogy mit csináljak vele. Ötlet?
A valóságban milyen lcd -t használsz ?
Kérdés vissza vonva, táp volt szűretlen!
sziasztok! Próbálkozom egy lm35 ös hőmérővel. Mellékelem a progit is, azt csinálja, hogy a szöveget kiírja jól az LCD, de a hőfokot nem, csak össze vissza minden hülyeséget ír ki. Mitől lehet ez?
Hali! Én is szeretnék próbálkozni az lm75el, El mondanád, hogy az ic-t hogy kell a pic-re kötni? 2-vel akarom én is megoldani, de egyenlőre csak 1 van hozzá. Előre is köszi
Kicsit elhamarkodtam a kérdés felvetését. Ugyanis végig gondolva a dolgot az esőzések óta nem működik rendesen az áramkör. Az érzékelő kívül van a lakáson inkább a lábak bekötésének szigetelésével nem stimmelhet valami. Neked is köszönöm válaszodat.
Hali
Az aramkoron kivul csak 5 volt es gnd. Merni kell a kimeneti fesz voltmerovel. Ha melegited noni kell a kimeno fesznek.
Úgy van bekötve csak arra gondoltam valami elkerülte a figyelmemet. Valószínűleg az érzékelő nem jó. Azért köszönöm .
Azon nincs mit magyarázni. Adsz neki 5V-ot meg testet, és a kimenetén mérhető a feszültség.
Valaki tenne fel egy rajzot hogyan kötötte be az LM 35 hőérzékélőt . Valami nem stimmel az enyémmel, instabil az adatlapján levő kapcsolással . Vele párhuzamosan van az áramkörben egy SYH 2 S páratartalom érzékelő azt szépen kezeli a program. Ezért gondolom, hogy valami a bekötéssel nem stimmel. A segítséget előre is köszönöm.
En azt mondom hogy a lm35 es a mcp 9700 megegyezik, csak az LM sokkal dragabb.
Szia!
Én is azt mondom, hogy lm35..
En MCP9700A-val (TC1047) csinalom, de O" diodarol beszelt. Nagyon olcso mindketto (69, ill 138 Ft +ifa). 2.56 V ref fesznel 1/4 C felbontas.
Udv Vili
ÉnLM35-el csináltam sokkal egyszerübb és nem is kell hozzá külsö alkatrész
Ez vegulis egy osregu felhasznalasa a si diodaknak. De nem az ellenallasa valtozik a diodanak, hanem a nyitoiranyu feszultsegnek van egy - 2 mV/C valtozasa. Ezt siman fel lehet hasznalni hofokmeresre, megfelelo erosites utan, mert a PIC AD atalakitoja 5V ref eseten 4.88 mV/D, es igy nem kaphatsz jo felbontast. Egy pelda a felhasznalasra mellekelve.
az analog-digital bemenet... egy hőmérő tesztelése. Egy 1n4148 dióda használata. Hőre változik az ellenállása. Ha egyik lábát a +ra kötöm, másikat a PIC ad lábára, akkor abból a megfelelő számadatok alapját össze lehetne hozni egy hőmérőt? Mondjuk lenne 5V, rátenném a diódát, megmérném hogy 5V-ból mennyit veszít, azt átalakítom 6bites számra az adc-nek, és stb stb. Lehetetlenség? .. miért?
Ötletes amit rajzoltál...
A valóságban lehet vele egy kis probléma, a következők miatt: -a BV2 kimenetéből néhány hibásan van megadva, azok bites változók (S7.1...stb) az S2, S3 Byte-os váltotók... a BV2 kimenetén minden adatnak bitesnek kell lennie. írd át. (töröld az értéket,nyomsz egy entert és automatikusan átsorszámozza a Parsic) - a ZV2 irány bemenete nincs elnevezve,... és lehetöleg kössed testre, ez érvényes a ZV1-re is.
kedden megyek az üzletbe, remélem lesz nekik olyan. Veszek kettőt, biztos ami biztos, és mehet a teszt
Jó ez
. Annyit fűznék hozzá, hogy amit nem használunk, ( jelen esetben a számláló R/V bemenetét ) azt szoftveresen testre kötjük. Én még ilyen formában nem láttam használni a label modult, de szemléltetésnek nagyon jó . De azért ha lefordítod ezeket töröld...Inkább olyan esetekben használd, mikor már nehezebb lenne összekötni mondjuk a lap tetejét a lap aljával .üdv: Dávid
kezd egyre jobban menni a dolog. Egyébként amit úgy sikerült összehoznom, küldjem a fórumba, vagy csak elég ha én örülök neki?
Azértis teszem közzé, hogy megmondd, ha esetleg valami gond lenne vele, bár a szimulációban jól ment. Mit szólsz egyébként a speciális kijelzőmhöz? Rájöttem már a subrutin hívások kezelésére, a TAb kezelésére, a komparátorokra... |
Bejelentkezés
Hirdetés |

. De azért ha lefordítod ezeket töröld...