Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   109 / 179
(#) baloghzoli1 válasza jdani hozzászólására (») Máj 5, 2010
Szia
A16F628 -ban van belsö oszcillátor(int RC) tehát az RA6 és az RA7 is felhasználható i-o portnak(azért ez a neve )
(#) jdani válasza aderka hozzászólására (») Máj 5, 2010
És akkor végül is mi a gond, amiért az enyém nem ment? Néztem a rajzod, a kimenetre kell húzni egy kis ,,összekötő vonalat,, és úgy elnevezni. Én azt megtettem, enyém mégse működik, és mást nem látok a tiedbe, ami az enyémen nem lenne, kivéve azt a RES valamit, de az most nem szükséges.
(#) aderka válasza jdani hozzászólására (») Máj 5, 2010
Bocs, elfelejtettem h 628-asod van.. De igen jól mondod, az OSC-re kvarc megy.
Azért neveztem el úgy a lábakat, mert elő van készítve már egy panel, amikbe így mennek sorba a LED-ek, ahogyan írtam a progiban. Én e kép szerint néztem, aholis a 15-ös láb az RA6, de akkor az nem az lesz, mivel oda a kvarc megy
Azt nem akarod megérteni, hogy logikusan és szépen próbálj meg rajzolni a Parsicban. A tied egyiket se fedi. A kimeneti lábakat össze vissza nevezed el, lehetőleg te magad is belekeveredj, ráadásul előző progidban amit csatoltál, RA.6-os láb is volt. Nemtudom a datasheet-et mennyire nézegetted de RA.5 ig van .
Légyszíves nyomd bele ezt a progit amit csatoltam, teszteld. Ha megy akkor nem a szoftvereddel és beállításokkal van gond.
Háde logikai alapon összehordok valamit, aminek a kimenetein megjelenik egy LOG.1, mint ahogy rajzoltam is, és megneveztem a lábakat is, akkor miért nem működik? Kel még valamit a programon belül pontosan beállítani? Az hogy msot Te megrajzolod nekem, én abból sokat nem tanulok.... Vagy igen? Hát az a futófény számomra még sokkal bonyolultabb, amit én rajzoltam
Te.. Most visszcsináltad amit javítottam ..

Figyelj.. Ne ezzel a ba..sággal kezdj. Töltök fel pár példaprogit, tölsd be, és teszteld azokat. Egyik egy astabil villogó, a másik futófény a B porton. Ezt töltsd bele, és teszteld. Ha nem megy akkor szólj .
Ami külsőleg, nem volt megnevezve jól a lábak. Az a restart nem is olyan fontos oda, úgyse használnám. De mit állítottál még, mert ahogy átneveztem jól a lábakat, az enyém úgyse megy.

aa.PIC

(#) aderka hozzászólása Máj 5, 2010
Egy eeprom modullal hány különálló számláló értéket lehet menteni? Úgy értve különálló, hogy a CLK bemenet nem közös. Ilyenkor minde számlálónak külön modul kell, vagy 1 db-al is el lehet intézni?

jdani:
Sok apró hiba.. Nézd meg a csatolt, módosított programot. Próbáld meg ezt.

aa.PIC

(#) jdani válasza Szárnyas hozzászólására (») Máj 5, 2010
ez lenne az

aa.PIC

(#) Szárnyas válasza jdani hozzászólására (») Máj 4, 2010
Tedd fel a pic fájlt amit készítettél, az alapján többet tudunk mondani, lehet hogy azzal van gond.
(#) jdani válasza aderka hozzászólására (») Máj 4, 2010
Hisz az már rég megvan, a HEX-et bele is égettem a PIC-be, de nem működik. De miért?
(#) aderka válasza jdani hozzászólására (») Máj 4, 2010
Azt hittem ezen már túlvagy.. Ahhoz hogy lefordítsd amit csináltál kell az mpasmwin.exe simpi képe alapján tallózd be. Figyelj arra, hogy ne legyen túl hosszú az elérési útvonal.
(#) jdani válasza aderka hozzászólására (») Máj 4, 2010
Összekötöttem újra, de ez mindent csinál, csak nem a dolgát.... Magyarul mondva meg se nyikkan.... Miért? szerintem jól van bekötve, mert hát ncisn mit elrontani Vmi a programmal lesz szerintem.
(#) David.zsombor válasza David.zsombor hozzászólására (») Máj 4, 2010
Köszi a pic égetős válaszokat.
(#) David.zsombor válasza jdani hozzászólására (») Máj 4, 2010
Kiírod:ELEKTRO BONTÓ rossz készülékek vétele és bontott alkatrészek eladása. :yes:
(#) aderka válasza jdani hozzászólására (») Máj 3, 2010
Jó neked .
(#) jdani válasza aderka hozzászólására (») Máj 3, 2010
Hogy Nekem mennyi alkatrészem van.... Már üzletet nyithatnák Igaz hogy mind bontott, de attól még jók
(#) gydanee válasza jdani hozzászólására (») Máj 3, 2010
Elméletileg a setting/ programs menüpontban betallózod a fordítod, akkor jó lesz. Nekem is volt ilyen problémám, és ha jól emlékszem ott kellett beállítani.
Értem.. Hát ezeket egyszer vedd meg, és teszteléshez tedd félre. Én így szoktam .
Rákötöttem, bár egy szutyi smd 22p-val, és ottvan a 4MH-zes kvarc is. a MCLR-n is rajta van, mégsem hallgatnak. Holnap teszek rá kicsit rendesebb alkatrészeket, mert ezek csak olyanok ni... Lehet hogy már nem is működőek.
Ovasd el a cikket . Nyiss meg egy 628-as adatlapot, és olvasd el. OSC lábakra kell a kvarc, MLCR-t kösd fel ahogy mondtam.. VCC, VSS egyértelmű.. A maradék lábakat használd fel amire akarod.
Kvarcot pedig a cikk alapján kösd be.. Segítek ha nem szeretsz olvasni.
4MHz-es Kvarc esetén 2db 22pF os kondival kösd be.
8MHz-es vagy ennél nagyobb esetén 2db 33pF...

üdv: Dávid
De a kvarcot cask úgy a 15-16-os lábra kel kötni? Az nem gond, hogy én pont oda írtam a kimenetet?
Belső oszcillátor esetén nem kell kvarc, de te használj!
MLCR is kell.
Ezt olvasd el... Legalább a Kvarcokig. Bővebben: Link
..még az is kell? Láttam oyaln kapcsolást, amibe nem kellett kvarc, akkor egyikbe miért kell, és miért nem? MCLR-t se kötöttem fel, nemtudom miért szükséges, kezdő vagyok. 16-15 lábra csak egy kvarcot, és kész? De ott már van kimenet, az nem gond? Nem kellene áttennem máshova?
Hát helyes Kvarc típust is meg kell adni. Ha 4MHz-es kristályod van akkor XT oszcillátorod lesz, ha ezen felül, mondjuk 8MHz, akkor HS.
Ezeket be kell állítani. Az honlapomról letöltött program tökéletesen működik. Mennie kell.

MCLR lábát felkötötted 10k-n keresztül 5V-ra?
Kvarcot helyesen kötötted be?
Innen töltöttem. Nem lehet hogy nincs rendesen beállítva. Én csak a PIC-t állítottam át, és annyi,.
Melyik verziójú parsicot használod? Töltsd le a honlapomról: Bővebben: Link Itt leírást is találsz hozzá.
Már jó, lehúztam neki amit kelletett. Viszont PIC-be beleégettem, de nem működik. adtam neki + - . kimenetekre rákötöttem LEDeket, annak a - lábait GND-re, 5V, és semmi..
F10 nyomása után.... MI kell neki?

névtelen.JPG

Következő: »»   109 / 179
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem