Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
hali mindenki!
lenne egy kérdésem én kb 2-3 hónapja keztem el foglalkozni a parsical vagyis még kezdőnek számítok igaz építetem már léptetőmotor vezérlést futófényt durvábbat 1xerübbet lcd vezérlés, de amit most csinálok az nem igazán akar összejönni... a szimulásióban tökéletesen müködik minmden élőben meg nem.. a sok időzítés zavarhatja meg 1mást vagy?? ha kel feltöltöm a progit is előre is köszi segítségteket. üdv: Kenci
Szia,ha találsz hozzá ide is feltehetnéd sokan elolvasnánk :yes:
Szia,
a súgó nálam is angol, de nekem a manual kellene. üdv
Szia!
Az én Parsic mappámban pedig csak Német és Angol nyelvű súgó van.
Sziasztok,
eddig asm-ben programoztam PIC-eket, de most nézegetem ezt a Parsic programot.Van valakinek manual-ja hozzá angol, vagy német nyelven? Van egy a Parsic mappában, de az sajnos olaszul van, az meg nekem kínai. köszi üdv Máté
Az a bizonyos progi nem ezen a gépemen van...
Az az áramkör amin ezt kiteszteltem nem tudom, hogy egyben van -e? Amit így emlékezetből segíteni tudok,... Az INC file-okban meg kell klönböztetni a két szenzort, a címe alapján. Ezt hardware-sen is meg kell tenni! A modulokkal is elő kell állítani a feltételt, mikor olvasson és írjon Pl.M0.0 ...M0.1 továbbá M0.2 ...M0.3 ezekkel ki kell egészíteni az INC. (MAIN) ide vonatkozó részletét. A második IC olvasását az M0.2... indítja. ezzel egy MX (1 ből n) modult is válts át a Parsic-ba erre az időre és a kimenetén az éppen kiolvasott érték jelenjen meg.(az egyik kimenet az első, a második kimenet a másik IC-ból jövő adat) Ha külön-külön mindkettőt helyesen huzalozva a cím átírásával ki tudod olvasni, akkor tovább léphetsz... Még gondolkodom a praktikus megoldáson, először a legutóbb említett rész legyen meg.
Sziasztok!
Csabi hozzád lenne egy kérdésem. Mit kell átírnom ebben a programban hogy ugyanazon veztékpáron két LM75-öt tudjak kiolvasni? Addig eljutottam hogy a második érzékelő címét átírom pl 001-re és hardweresen is ezt állítom be. A parsicon belül létrehozok még két adatblokkot, amibe a második érzékelőből kiolvasott 2x8 bitet töltöm. Az asm résszel viszont nem boldogulok. Elég az LM75_I2C rutinban mégegyszer lemásolni a sorokat, a lemásolt sorokban átírni a változókat a parsicban megadott adatblokkok neveire és megváltoztatni a "device-code" értékét a 001 adressre?
Hát szerintem a port- égető kapcsolatban lehet valami stikli de ez csak tipp , kérdezz rá a pic égetési hibák , problémák témában
Csak RAM-okat cseréltem benne. De előtte lett "rosszul".
Mondjuk a soros porttal is szórakoztam, hogy egeret is tudjak csatlakoztatni, de nem jött össze. 1 soros port van com1. De a visszaolvasott progit beégeti simán és azt is a gép küldi. Nem?
És a gépen volt valami alakítva cserélve ?
A jdm az érzékeny a portkimenet változásaira ! lehet hogy az egyik gépen jó a másikon meg nem ! Én hállisten nem próbáltam a jdm-et de itt a hobbin nagyon szidják !
Egy külső tápos JDM. Már működött, és jó volt.
Sziasztok!
Ismételten szeretném a segítségetek kérni. Azt csinálja velem az IC-Prog 1.06B, hogy programozás utáni ellenörzés hibát jelez. Ha visszaolvastatom a pic-be irt progit (ami már nem ugyanaz) és azt égetem bele akkor jó az ellenörzés eredménye. Ha törlöm a tartalmát, visszaolvastatom és az "üres" progit égetem bele akkor az is hibátlan. Előre is köszönöm a segítséget. Tigi
Itt van Bővebben: Link
Nem megy ! Az égetésnél hibát dob a pickit2
Biztosan nem. Nagyon sokban kulonboznek. De nezd meg az adatlapokban a memoriaterkepet. Kulonbozoek az AD kezelesek, az interrupt kezelesek, a'877-ben nincs belso oszci, de azert majdnem egyformak (labkiosztasban).
Udv Vili
Esetleg próbálta már valaki, hogy a 877-es programja megy-e a 887-es PIC-en?
Kíváncsi lennék. Nagyon nem merültem el az adatlapokban, de álítólag nemsok mindenben különböznek. üdv: Dávid
Melyik típusban van AD konverter amit a PARSIC is tud kezelni ?
Ezt nem is néztem ! (aki már használta az adc-t annak már természetes , hogy milyen picet választ hozzá )
Szia
csak ne a 16F628-ba ird mert nincs benne AD konverter
Azt ird bele : hogy adc0-adc 1 adc 2 és akkor
azon a lábon lesz a bemenet !
Ennél a modulnál hogyan lehet bemenetet választani, vagy hova kerül beégetés után ? A segítséget előre is köszönöm.
MINDENKINEK nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Működik. Letöltöttem a 3.55-öst és tökéletesen megy. Mégegyszer köszönet mindenkinek. Jóéjszakát!
Ott a bibi
. Sejtettem. A parsic verziod rossz. Nem fog menni egy program se ezzel. Menny fel a honalpomra és szedd le a jót . üdv: Dávid
33p kondik vannak.
V3.43 Parsic. MCLR 10K-val felhúzva. 16000000
Tedd fel a kapcsolást, hogy kötötted össze az egészet, és írd meg milyen verziójú parsicot használsz. Hány pF-os kondikat használsz? Hogy írtad be a 16MHz-et?
16.000000 |
Bejelentkezés
Hirdetés |

. Sejtettem. A parsic verziod rossz. Nem fog menni egy program se ezzel. Menny fel a honalpomra és szedd le a jót