Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Az AF2,IF1,IF2,If3-at állítsd át 16 bitesre!
Üdv
Sziasztok!
PIC téren abszolult kezdőként összeraktam ezt a kapcsolást. A Parsicban tökéletesen működik de ha le akarom fordítani hex-be egy hibaüzenetet dob ki. Azt kérem a nálam okosabbaktól, hogy vessenek egy pillantást rá hogy mi lehet a nyűgje. Ez a kapcsolás 3dbhőérzékelő jelét írja ki az LCD-re, mindig a legmagasabb értéket mutatva és kiírja a mutatott hőézekelő sorszámát is. Kösz a segítséget.
Mennyire akarod egyszerre...?
teljesen egyszerre, ns pontosan sosem fog menni. De ha megelégszel mondjuk 10-20ms- al, akkor a rendelkezésre álló modulokból simán meg tudod oldani. A topic elején tettem fel több példát Uart használatára, kb 30-as oldalig... Teszteléshez használd az RS-check exe progit. feltettem a topicra az említett területre. A PIC kommunikációban résztvevő byte-ok száma meg kell egyezzen a RS-check ablakában beirt byte-ok számával. Ezzel meg tudod csinálni, a Pc-ről elküldesz mondjuk 3db byte-ot a pic-re vételi ablakban meg megjelenik a pc-n, amit a pic válaszol. Variálhatod, adjál hozzá mondjul 5-öt és azt küldjed vissza, nehogy az a benyomásod legyen, hogy a PC tréfálkozik.
Hello,
Ceruzaakku töltőt szeretnék csinálni 16f873-al. Hogy lehetne megoldani azt, hogy az egyik analóg bemeneten méri az aktuális töltőáramot, egy másik analóg kimeneten szabályozza azt. Ha a picben nyomógombokkal beállítok 300mA töltőáramot, akkor azt tartsa. Ez a szabályzó rész nem világos. Üdv!
Azóta is próbálkozok különböző megoldásokkal, de egy uart base-n keresztül nem akar menni Rx és Tx egyszerre... :no:
Egyébként én meg 4 félt használtam eddig és a 628 volt a legkisebb . De a microchip oldalán minden pic adatlapját megtalálod üdv
A csatolmány lemaradt. :hide:
Sziasztok!
UART-on próbálok komunikáltatni 2db 16f877a-t. Mellékelem a pic fájlokat. Ebben az esetben egy ideig megy, aztán egyszercsak megáll a vevő oldalon az adat vétel. Az oda-vissza komunikáció pedig még sehogysem jött össze... Valaki tudna segíteni egy kicsit? Üdv.: Kev.
Sziasztok!
Valaki foglalkozott már rf vevő modul kezelésével parsic-ban? Kellene egy távkapcsoló jelet lekezelnem, de nemtudom hogyan is megy ez... (milyen kódot küld a vevő kimenete, stb...)
Mert nem tudok a ténylegesen leghidegebb pontnál mérni sajnos. Amúgy 5C a terv jelenleg. A keringetett közeg víz, ami a rendszer másik pontjain kb 15C környékénél sosem hidegebb, így nem engedné elfagyni ezt a kevésbé védett részt.
A 2C olyan határ már, ahol indul a fűtőkábel, hogy tutira ne fagyjon el a cső, csak necces megfogni, mert egy kis mérési tévedés és befagyott a cső...
Mivel eddig csak két vezérlőt használtam, így nekem nem mond semmit a típusszám alapján, hogy melyik hány lábú. Gondoltam van itt olyan, aki már sokkal többel találkozott és nem esik nehezére beírni 6 karaktert, hogy segítsen egy kezdőnek...
De igazad van, jól megmondtad!
8C inditani fagy ellen?Minek a +2C viz nem fagy meg.
Setting/Microcontroller és ott legördítheted a listát, és válassz! Ha a PIC-ek ára érdekel nézd meg a HEStoren, vagy a Chipcad weboldalán az árakat.
Nemértemmiértkérdezel ? Ott van előtted
az összes pic amit ismer a progi ! Miért más keresse meg melyik lesz jó neked ?
A kapcsolás arra szolgál, hogy az ilyen hidegebb időkben 1-2 percre bekapcsoljon egy keringetőszivattyút, ami átjáratja a vizet a fagyveszélyesebb helyeken.
A kapcsoláshoz lesz mégy egy bemenet, de ez részletkérdés, ami egy hőszenzortól jön egy 741 közbeiktatásával. Így szépen belőhető, hogy milyen hőfokon kell éleszteni a dolgot. (mondjuk 8C alatt, mert 2-3C-nál már fűtés indul az adott körön egy másik vezérléssel)
Melyik a legkisebb/legolcsóbb pic, amibe a mellékelt progit bele tudom égetni? (Magyarul: amit ismer a Parsic és óccsó
)mod: Még mielőtt megkérdezi valaki, hogy miért piccel csinálom meg ezt az egyszerű dolgot, mellékelem a valódi időkkel belőve a progit.
talán mostmár az enyém is jó
:hide:
Adj meg az egyik értéknek mondjuk 230-at a másiknak pedig tizet.
Mert ? Nálad mit csinált ?
Szerintem mindketten ugyanazt csináltuk meg bcsak másképp !
Sziasztok!
Bocs hogy beleszólok de nálam nem azt csinálja amit aderka leírt. Próbáld meg ezt.
Nem magamnak lesz, engem is csak megkértek rá. Nem volt időm délután agyalni rajta, de annyi volt, hogy feldobjam itt a kérdést. Ezért is köszönöm, hogy helyettem gondolkodtál!
üdv: Dávid
Hogyan tudnám elküldeni? Próbáltam de nem sikerült visszapattant.
Vagy megkaptad? Kb. 3 Mb
Kösz Kaqkk, én is eljutottam addig, hogy egyszer az ADC0-át feltételezem nagyobbnak és abból vonom ki az ADC1-et majd az ADC1-ből az ADC0-át. De látod a multiplexer nem jutott eszembe!
Még1X kösz! üdv: Dávid
Most hírtelen enyi telt az agyamból
Ez Flowcode -ban talán egy hétig is eltartott volna nekem !
Én talán így csinálnám , és a második kérdésre az include modul a válasz
Comparálás?
3 eset lehetséges. A>B, A=B, A
Üdv!
Hogy lehetne azt megoldani, hogy van 2 analog bemenetem, de a pic döntse el a 2 közül melyik a nagyobb érték, és a nagyobból vonja ki a kisebbet? Másik dolog ami érdekelne, hogy Táblán kívül lehet más subrutint behívni a Call-al? Esetleg külsőleg megírt subrutint is? üdv: Dávid |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Azt kérem a nálam okosabbaktól, hogy vessenek egy pillantást rá hogy mi lehet a nyűgje. Ez a kapcsolás 3db
)
Vagy megkaptad? Kb. 3 Mb
Ez Flowcode -ban