Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
OFF
Te tudod honnan lehet letölteni ezt a flowcodot? De a "normál" működésűt.
Sziasztok!
Hol tudnám letölteni a Parsicet? Az elsö oldalon lévö link nem müködik.
Van egy rohadt gsm készülékem lent a borospincében. Mióta a pannon meg a t-mobil ilyen sokat vacakol a hálózatával állandóan lefagy. Gazdaságtalan álandóan kimenni és újraindítani. Ezzel a kis kütyüvel szeretném megoldani a napi újraindítást. 1 napnak mindig kell lennie két újraindítás között mert a hülye gsm megzavarodik hogy két tesztet küld el egy nap, így 1 nap és 20 perc van két újraindítás között.
Szerintem az oldalon is találsz letöltést
ha ,nem akkor a témában van egykét link .
Ha nem megy probáld meg ezt 16F628 -ba kipróbáltam ott jól dolgozik,nincs nagy különbség a többihez képest
Már 10 perce megy és még nem volt relékattogás, még nem visítom el magam.
Már böngészem is az oldalukat. Úgy látom fizetős vagy van free is?
Egy darab szinte mindenből van.
Milyen programnyelven írtad? Assembly?
3,2768MHz :eek2:
Alaposan a doboz mélyére kell néznem.
Valaki el tudná nekem küldeni a Parsic-ot?
Sehol nem találtam csak RS linkeket, az meg nálam nem múködik..
Pillanat csak kicserélem a 4M-s kvarcot.
Igen.
Az asm-et átírom 675-re meg még smit sz mplab kidob hibát kijavítom, meg kiegészítem : MOVLW 7 ; all digital MOVWF ADCON1 ->ezt átírom CMCON -ra CLRF ANSEL
Elszámolna 1460 percig. Mikor elérte a GP.2 -es lábat 10 másodpercig magas szintre teszi, közben újra elkezd számolni és ez ismétlődik folyamatosan az idők végezetlenéig. A GP.1-es lábon lenne egy led ami másodpercenként villog jelzi hogy működik a cucc.
Kapcsolási rajzot mellékelem ( R3-as ellenállás az nincs benne.Kvarc 4 MHZ, pic12f675)
Értem, köszi.
Elég sok processzorban vannak felhúzó ellenállások a PORTB-n és ezeket tudod bekapcsolni vele,tehát ha bemenetként használod a PORTB-t nem kell külsö felhuzókat használnod elég ha bekapcsolod ezt,de ez le van irva az adatlapokban melyik prociban melyik porton van
A processor settingsben a portb pull up mit jelent : portb ?? fel
De hol itt a probléma?
Én azért úgy oldanám meg hogy -30C-nál 0,5V,+120C-nál pedig 4,5V legyen. Mert bár rail to rail a műveleti erősítő, de azért nem árt egy kis ráhagyás. A beállítást a két potival tudod megoldani. Kell hozzá egy pontos hőmérő amihez állítani tudod és egy változtatható hőmérsékletű közeg. Ha vizet használsz figyelj hogy a szenzor lábait ne érje, mert meghamisítja az ellenállását. Eléggé babra munka. Ezért szeretnék áttérni valami digitális érzékelőre (LM75). Én nagyon sokat szívtam a beállítással, két hőmérőm is volt, egy a multiméterem szenzora és a Vicsys által publikált "Nagy precizitású hőmérő " DS1821 szenzorral. A két műszer által mutatott érték enyhén szólva köszönő viszonyban nem volt egymással. Így döntenem kellett, és a multimétert vettem referenciának. A KTY és a multiméter szenzorainak együttfutása sem volt a legjobb, de 0-100C-ig 2C-on belül maradt mindenhol.
Igazad van. De 0,5C pontosság is elegendő lenne. és akkor már csak 300 lépés van. Az belefér az 1024-be. Bár a legjobb lenne azt elérni hogy az analog bmenetre -30C-nál 0V menjen, 120C-nál pedig 5V. Csak ezt a hardverrel nemtudom hogyan oldjam meg, mert ugye a Kty81 ellenállása -30C-nál 1200ohm körül van, +120C-nál meg 3500ohm környékén.
Igazad van. De 0,5C pontosság is elegendő lenne. és akkor már csak 300 lépés van. Az belefér az 1024-be. Bár a legjobb lenne azt elérni hogy az analog bmenetre -30C-nál 0V menjen, 120C-nál pedig 5V. Csak ezt a hardverrel nemtudom hogyan oldjam meg, mert ugye a Kty81 ellenállása -30C-nál 1200ohm körül van, +120C-nál meg 3500ohm környékén.
Most ezzel próbálkozok, egy órája. Eddig működik, vagyis a led villog és még nem húzott meg a relé.
Most mindent beállítottam , próbáld meg ezt .
Hello!
Ha a PIC-ben 10 bites az A/D akkor nem fog menni. Mert ha a jelet pontosan illeszted az A/D bemeneti tartományára, akkor is a -30..+120°C között, egy tized pontossággal, 1500 lépés van. Az A/D kvantálási száma, pedig 1024. (és akkor hol van még a pontosság, és az analóg rész pontossága..) üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |