Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   124 / 179
(#) kaqkk válasza frecsko hozzászólására (») Jan 16, 2010
2008 jún 16. án töltöttem le a progit .
(#) frecsko válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 16, 2010
Köszi, már böngészem is.
Oké köszi.

Mióta csinálsz már progikat ezzel?
Azt sajnos csak holnap tudom feltenni mert , másik gépen van . de rajzoltam egy másikat

1500.PIC

aja aj aj...hosszú olvasmány lesz.
Feltennéd ennek a 1500percesnek a modulrajzát?
Ajánlom figyelmedbe az 593858 as hsz-t itt egy picivel feljebb sniperx tollából .
Hogy a fenébe működik ez a parsic?
(#) Peti.Janka válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 14, 2010
Köszi mindketőtöknek a dicséretet! Nem még nem tettem bele a javított progit, lehet meg fogom probálni. Bár így is tökéletesen azt csilja amit szerettem volna tőle. kb 10 perc a levilágítási idő. Nagyon örülök neki!
(#) Ferkógyerek válasza Peti.Janka hozzászólására (») Jan 7, 2010
Gratulálok! A kivitelezés is nagyon szép lett.
(#) kaqkk válasza Peti.Janka hozzászólására (») Jan 7, 2010
Nagyon pofis lett ! ügyes szép munka ! A javított programot tetted bele ? 585795 hsz ?
(#) Peti.Janka hozzászólása Jan 7, 2010
Sziasztok! Elkészült a levilágító aminek az időzítőjében annyi segítséget kaptam! Mégegyszer Köszönöm!
(#) sniperx válasza herzsolt hozzászólására (») Jan 2, 2010
Üdv!

Ezt a topicot olvasd az elejétől, és nézegesd meg a példaprogikat. Parsic 3.56-ot tedd fel és rögtön nézd meg a feltett programokat, így gyorsan ragad a dolog.
Keresd dcsabi hozzászólásait, ő sok hasznos példaprogit tett fel az elején pont a kezdőknek, hogy legyen mivel elindulni.
(#) dcsabi válasza herzsolt hozzászólására (») Dec 27, 2009
Tartozik a programhoz "HELP", ebben mindent ismertetnek...
Hogy mi mire jó, az legjobban úgy értitek meg ha visszamentek a TTL áramköri elemekig.
Kapuk(és, vagy ex-or) számlálók, flip-flop-ok, stb...
Össze kell kötni mintha a néhai logikai IC-k belső elemeiből építenénk áramkört.
Ki kell próbálni a gyakorlatban , venni kell néhány db PIC-et, PL: 16F628A-t és nekilátni.
Egy-két egyszerűbb dologgal kezdeni (Pl:led villogtatás...) és ha megtapasztaljuk, akkor tovább haladhatunk...
Ennél egyszerűbb módon nem tudom elmondani, sok mindent összeszedhetsz ezen topic hozzászólásaiból is.
A gyakorlat nem helyettesíthető semmivel!!! A mikrovezérlőket egy konkrét feladat (feladatok) megoldására használhatjuk. A parsic nagyon jó segítség ebben, szinte minden elsőre müködik, de ne feledjük a "a rajzolgatás" az kevés, az eredményt a gyakorlati használattal mérhetjük.
(#) kaqkk válasza herzsolt hozzászólására (») Dec 27, 2009
Ilyen kérés már volt itt a témában :sajnos senki nem vállalta a cikkírást (talán időhiány miatt??)
(#) herzsolt hozzászólása Dec 26, 2009
Lenne egy nagy kérdésem.
Lehet, hogy nem csak nekem, de más parsic ismerkedőnek jönne jól, ha valaki leírná, hogy mi mire jó, és egy pár egyszerű példaprogival rávilágítana a parsic lényegére. Kezdéshez, és tanuláshoz lenne nagyon jó.
Tudom, hogy itt sok ilyen progi van, de összeszedve is jó volna, hogy egyben legyen meg.
Köszönöm előre is segítséget.
(#) kaqkk válasza Peti.Janka hozzászólására (») Dec 23, 2009
Egy picit még belekontárkodtam : és tettem egy vagykaput az os6 elé . Nézd így nem üti egymást az os6
és az lg18 kimenete Üdv

LEVI7s1.PIC

(#) Peti.Janka válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 23, 2009
Szia! Felrakom azt a progit ami mostmár marad végleg a levilágítómba. A TR1 et át írtam 6-ra így még jobb a kijelzés, 4el picit hullámos volt, de így szuper. A kevés lábszám végett kellet egy olyat csinálnom, hogy ha két bemenet egyszerre van magas szinten akkor egy 3. funkciót csinál. Ah kész lessz teljesen a levilágító akkor teszek majd fel róla képet! Mégegyszer KÖSZI a segítséget!

LEVI7s1.PIC

(#) kaqkk válasza Peti.Janka hozzászólására (») Dec 20, 2009
Örülök hogy sikerült . Szivesen
(#) Peti.Janka válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 20, 2009
KÖSZI! Így tökéletes!
Most látom mi a hiba ! A digitmeghajtásnál az OS7 elé tegyél még egy OS-t ugyanúgy invertált bemenettel
és állítsd 4 ms re az időt !
Ezzel a progival is ugyan azt csinálja. Ha 8 alá megyek akkor erősödik a nemkivánatos ledek fénye. Így nagyon minimálisat vibrál, de nem olyan erősek a zavaró ledek.
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 20, 2009
Vagy a tied amit még jobban kigyomláltam .

LEVIl7.PIC

Hasonlítsd össze evvel ! A tiedből csináltam . Ja és a digitmeghajtásnál nem érdemes változtatni a 4 mS es alapon mert villogni kezd

LEVIL2.PIC

(#) Peti.Janka válasza Peti.Janka hozzászólására (») Dec 20, 2009
Még kitöröltem egy felesleges részt!

LEVI7s1.PIC

Itt a progi. Még van benne egykét felesleges rész, de attol a kijelzésnek jól kéne mennie.

LEVI7s1.PIC

Pedd fel a "kész" progit megnézzük , valószínűleg a digit meghajtást kell negálni . Próbáld meg az examplesben
lévő digitmeghajtót használni
Összeraktam dugaszolós probapanelen, és azt tapasztaltam, hogy be is lehet álítani, meg el is kezd számolni vissza, de a sebessége össze vissza változott. Ki szedtem belőle az összes felesleges TR-t És beált egyenletesre a sebesség, csak az a baja, hogy halányan világít olyan led is aminek nem kellene. Az mitöl lehet? ha pl mindenhol ugyan az a szám van akkor tökéletes.
Ezt nyugodtan meghajthatod a picről közvetlenül
Hali! Küldöm az adatlapját annak a kijelzőnek amit használni szeretnék. Az érdekelne, hogy ezt, hogy hajtsam meg, direktbe a pic-röl vagy tranyókkal, ic-vel? Előre is köszi a választ!Datasheet
(#) baloghzoli1 hozzászólása Dec 20, 2009
Az miért van hogy egy pl:7 oldalas rajznál elmentem,és amikor megnyitom utánna nem 7 oldalasként nyitja meg hanem csak egy oldalt nyit meg belöle?
Következő: »»   124 / 179
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem