Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Ez itt a PIC- Parsicos dolgok topic-ja, ha ezzel a segédprogrammal akarod megoldani, akkor kell írni egy szubrutint az "1-wire" rendszer szerinti adatkezelésre
ASM formátumba és ezt a parsic INLUDE modul segítségével lehet a programban utána tetszőlegesen használni...
Helló!
Ibutton rom kiolvasásra valaki tud valami okosságot? Egy indításgátlót jó lenne összehozni ibuttonnal.
Gyakorlásképpen csináltam egy 4 digites kódzárat, erről mi a véleményetek? Van ennél egyszerűbb mód is erre?
Elvileg időkorlátos a beírás, valamint helytelen karakterre reseteli az egészet.
Melyik az a legkisebb PIC, aminek van két teljes értékű analóg bemenete és a Parsic is ismeri?
16F628 van csak itthon, de ennek sajna nincs. Milyet kéne vennem, ha a fentieken kívül 5-6 ki/bemenet kell még? (mármint összesen, nem típusonként)
A feladatot többször érdemes újrafogalmazod, amig megszületik a végső megoldás, a mikrovezérlők ismerete szárnyakat adhat...
Érdemes megismerkedni velük... Adott esetben több száz hagyomásos IC-t is kiválthatunk vele...
Igen, értem. Most nemrég lettem kész egy projektemmel, amiben 12 ic kapna helyet.. mivel a nyák készítése minimum 2 rétegben kellene, hogy történjen emiatt, gondoltam, hogy ezt már nem lehet így megoldani, illetve Proli is tanácsolta, hogy ezzel kezdjek foglalkozni.
Amit a picbe bele kéne égetni, az 1 darab 12 bites digitális komparátor, 2 darab 12 bites BCD (vagy bináris) számláló, BCD/7szegmenses kijelző konverter, talán multiplex kimenettel, 3 darab monostabil meg egy halom kapu. Gondolom ez mind bele kell férjen lazán.
Hali! Pic-röl Itt sokmindent megtanulhatsz!
A program helpjében gyakorlatilag minden segítség meg van...német angol olasz nyelven.
A topic elején kb 20. oldalig én is sokat irtam róla... A pic-ről meg az adatlapjáról, aztán a Mikrovezérlők alkalmazástecnikája könyvből, ezen főrum jőnéhány topicjából... Kezdésnek: egy olyan eszközt képzelj el, amivel információt dolgozunk fel. Ez leginkább a bemenetként használt "lábakon" keresztül kapcsojuk, a végeredményt meg a kimenetként használt "lábakon" kapjuk... Az ehhez használt programot a felhasználó írja meg valamilyen fejlesztő környezetben "pl a PARSIC"+mplab és beletölti a mikrokontrollerbe (égetés)... utána e szerint fog müködni...
Tudna valaki adni valami olvasmányt a parsicról, illetve picről?
Ha ilyen problémám van, én csak kitörlöm az adott kaput, és újra bekötöm. Ilyenkor helyrejön a hiba.
A másik kérdésedre a válasz: Szerintem nem kell felkötnöd tápra. üdv: Dávid
Nos, közben megoldódott a dolog.
Ennyi módosítás kellett hozzá, és már megy is. A kutya ott volt elásva, hogy a bemenet alapból magasra volt húzva, ami az OR kapu kimenetét magasan tartotta folyamatosan. Így hiába jött az impulzus a másik ágról, a ONE_SHOT nem csinált semmit utána.
Módosítottam a reset részt, de ennél meg reklamál a fordításnál. Mit kell még megadni a ZV1-nél?
mod: átnéztem pár példaprogramot és rájöttem közben, földre kellett tenni az irányt meghatározó lábat. Az újraindítás viszont nem működik így sem. Valakinek ötlet?
Az mitől lehet, hogy az alábbi kapcsolás szépen működik a szimulációban, de a valóságban valamiért nem működik a reset funkciója?
Elvileg ZR2 ad egy impulzust az idő leteltekor, majd rá 4s-ra RS3 ágon keresztül ismét. Ezek mintha ott sem lennének... A riasztásig minden működik pontosan, de a sziréna bekapcsolása után ez a szakasz nem csinál semmit. (nyomógombos leállításra működik természetesen)
Akkor a így használhatom elvileg a ki és bemeneteket? (Áramok jók-e, esetleg mik a bevált értékek?)
Az mitől lehet, hogy az egyik bemenetem neve megváltozott? RB.3-nak definiáltam, de némi rajzolgatás után átírta RB.6-ra, ami ráadásul egy kimenet... (nem a bemenetnél módosítottam, így csak utólag tűnt fel) Aztán a próbánál furán működött a dolog, ott tűnt fel.
Max.25mA kimentenként de itt a 628 adatlapjaBővebben: Link
A portokat nem ellenörzi de a összekötéseknek nem ad ugyanolyan számozást,csak a portoknál figyelj rá
Ha jól emlékszem 20mA ig terhelhető a kimenet .
A kimeneti rész is jó így, ahogy rajzoltam?
Mennyire lehet terhelni a kimeneteit?
Én biztos hogy külső ellenállással húznám fel . ha egy
lábról van szó . Ha a belső felhúzást választod , az egész BPORT fel lesz húzva !
Köszi!
Arra nincs mód, hogy megnézze, nem használok-e véletlenül egyező neveket különböző kötéscsoportoknál? Egyáltalán van jelentősége, ha az S jelűeknél esetleg van egyezés? Az ellenállásos kérdésre nem tudtok valamit mondani? Igényli a tápra felhúzást? Láttam az ic beállításoknál olyat, hogy a B portokat húzza-e magasra. Ez nem az, ami nekem kell?
Szia,jobb egér rá katt csatlakozásra és oda van irva.Automatikus számozás,bit csatlakozás :< . > enter byte csatlakozás :név törlése
Igen erre figyelni kell ! A progi nem tudja melyik kötést akarod kivezetni . ha egyszer elneveztél egy "lábat"
csak akkor nevezi át ha egy másikat kötsz hozzá . Viszont néha emiatt vész el egy egy kivezetés !
Az RB.7-nél látszik, miről is beszéltem az átszámozásnál.
Egy kezdő kérdés: van arra valami mód, hogy a Parsic átszámozza a kapcsolatokat? A sok javítgatás közben észrevettem, hogy a foltozgatásoknál előfordul, hogy ugyanaz a neve a kapu előtti szakasznak, mint a kapu utáninak.
A másik dolog: ha bemenetként használom pl az RB1-RB3 lábakat, amire optókat tettem, akkor azt fel kell húznom ellenállással tápra, vagy elég simán rákötnöm az optó kollektorát? (alacsony szintre kapcsoltatom)
Rendben! Tehát ha a ADC4 ( 4-es analog bemenet)-et szereteném használni akkor az az RA.5-ös láb lesz.
Ezt szerettem volna csak tudni. Nekem valaki régebben azt mondta, hogy az ADC-ből a C a portot jelenti. Szóval ha azt irom, hogy ADC1 akkor RC.1. De látom, hogy az nem egy analog bemenet. Ezért keveredtem meg, hogy akkor most hogy is van . Az adott PIC analog bemeneteire vonatkozik.
Igen, ha analógot használsz, akkor azt sorszámmal kell jelölni a programban.
ADC4...
Üdv!
877-es PIC-nél: ADC0=RA.0 ADC1=RA.1 ADC2=RA.2 ADC3=RA.3 ADC4=RA.5 ADC5=RE.0 ADC6=RE.1 ADC7=RE.2 Jól írtam? Ha a 4-es analog bemenetet szeretném használni, ugyan úgy ADC-t kell írnom? Az ADC = analog digital concerter? a számozás, pedig az adott PIC analog bemeneteinek a száma? |
Bejelentkezés
Hirdetés |

. Az adott PIC analog bemeneteire vonatkozik.