Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Hali! Engem nagyon érdekel ez a rádió dolog! Kicsit kifejthetnéd bővebbe ennek a hardver részét.
Én szeretnék csinálni egy olyan erősítőt amit 2 db Rotari encoder és azok vezérelnek mindent digi potikkal, hangerő hangszin meg minden, És nem lenne rossz ha lenne benne rádió is. Maga az erősítő müködik már egy ideje, de most télen akarom kicsit fejleszteni. Előre is köszi!
Emberek ezt nem hiszem el kb egy hónapja szemezek a c programozással de egy projektbe sem mertem belekezdeni.
Erre tegnap rátaláltam erre a topic-ra. Na mondom ezt ki kellene próbálni hátha tényleg igazán jó a program. Tegnap hajnal 2-ig mindent leszimuláltam amit pic segítségével meg akarok oldani. Hektármérő lcd kijelzővel Fűtésvezérlés lcd kijelzős Mindez ugy hogy nem sok fogalmam van volt a kapu áramkörök lelki világáról. Következő feladatom pic égetőt építeni és kipróbálni a dolgokat élesben
Ha még az mpasm et is beállítod az f10 re akkor leszel igazán elégedett !
Ugye aki nem olvassa végig a fórumot...Már az elején írták hogy csak a szimulátora jó az én változatomnak.Most már azt is tudom mit ront el ... Hát a portoknál feleslegesen vált bankot.Az újabb változat már tökéletes.
Köszönöm.
Én is innét töltöttem le valahol az elején van a topiknak 3.56-os
Hali! 3.56-os verzió biztosan jól használható! Azt töltsd le.
Szerintem a PARSIC-om a bűnös Volt olyan hozzászóló aki a példa PIC mellé az ASM-et is mellékelte.Az én fordításomban ugyanolyan bank hibák voltak mint az egyszerű kapunál ,az övé meg teljesen jónak tűnt ilyen szempontból. Majd keresek egy másik változatot.
Egy pici változtatással meg is lett a végleges verzió. Beraktam még az MF2-t és így leállításnál reseteli az izítás kimenetét, így az indítás ismételhető. Eddig ez nem ment. Most már az időzítések is jók, egyenlőre így marad. Estére elkészült a nyák, benne van minden, kivéve a pic-et és a stabilizátort. Holnap összerakom és próba élesben.
Ha jól lefordul általában 99% hogy működik is !Ezért én nem is szimulálom más programban , letöltöttem az MPLabot ,de egyáltalán nem használom , sokkal egyszerűbb a beállított fordító , mert a pickit2 a saját progijával , a változtatás és fordítás után automatikusan beégeti , és rögtön próbálható a progi .
Nem csak az egyszerű progizók , minden progizó hex et kér , és ezt is megcsinálja ha jól van beállítva .
ASM -be De az egyszerű progizók HEX-et kérnek .Azt meg eddíg az MPLAB-bal készítettem.
Az MPLAB-os dolgot elkövettem ,de az általa adott ASM akkor sem tetszik.(bár hiba nélkül lefordult).Mondjuk picbe nem írtam be,de az eddigi tapasztalataim szerint ott sem működne.
Az enyémben sincs forditóprogi,de be kell tallózni neki az mplab-ból és onnan fogja használni Setting-->programs
No jó azt kivágtam belőle.. De ha kellenek a sallangok...
Elvileg benne kell lennie a fordítónak is a programban csak be kell állítani , nálam egy F10 re fordít mentés után .
Sajna szeretem tudni mi miért működik.Eddig amit MPLAB ban írtam asm fileket azok kis kitérővel (extra hardver kezelés) működtek.A PARSIC által (erről az egyszerű kapuról) alkotott progi szerintem jól átlátható,kommentezett És annyira egyszerű, egy felesleges bankváltáson kívül talán még jó is.Mellékesen hogyan csináljak belőle HEX filét Ha nem az MPLAB-bal?
De a te asm-ben se include,se config bit beállitás nincs anélkül az mplab sem forditja le
Az enyém ilyet csinált belöle,de lefordult rendessen
Van egy olyan érdekes dolog , hogy a parsicban megírt és mpasm el lefordított működő progi , nálam le sem fordul és egy rakás hibaüzenetet ír ki Mplab-ban !
nekem elég a parsic szimulátora . A parsic különben is hatalmas ,és jól megkevert asm -eket generál , ne akard mplabban szimulálni .
Az hogy az mplab szimulátorában nem működik,és a forráskódja alapján (előző asm) nem is működhet,mert kavarja a port és a tris regisztereket.Teljesen indokolatlanul bankot vált az igen ágon.(szerintem). Ez csak egy tesztprogi mert a rendeset sem fordította le rendesen. Ez a portA.1 et megismétli a portA.2 kimeneten.(várakozásaim szerint)
És mit kellene hogy csináljon?
Hát ez csak ennyi.
Lehet a crackelt parsic bosszúja?
Ne az asm-et rakd fel hanem a.pic-et amit a parsicban csináltál
(akkor nemcsak én nem értem ezt az asm marhaságot)
Mi az a sima kapu , extrák nélkül ? tedd fel a parsic filét
hogy értsük miről van szó .
Egy sima kaput (extrák nélkül) készítettem.A szimolálásnál meglepődve tapasztaltam hogy nem azt csinálja amit várok tőle.
Az asm filét megnézve azt láttam hogy igaz állásban a tris regisztert állítja magasra ,hamis állásban a megfelelő port regisztert alacsonyra. A program lényege a mellékelt asm file (parsicban egy egybemenetű és kapu invertálás nélkül ra.1 bemenettel ra.2 kimenettel) Mit kell beállítani ill. hol hogy egy működő programot kapjak?
Köszönöm.
Nagyon ráértem ma, hideg van a műhelyben |
Bejelentkezés
Hirdetés |