Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Az 1hz -s időjel milyen jelet ad ki ? gnd-re lehúz amikor
nincs fent a + on ? próbáld meg úgy fordítani a progit hogy a port b felhúzó ellenállásai ki vannak kapcsolva ! Egyébbként sokkal pontosabb a progi ha 4Mhz es kvarcot használsz és xt-s beállítást !Lehet ha az egyik 22p kondi helyett trimmerkondit raksz be még a pontosítást is megoldhatod (külső oszci nélkül)
Tedd fel a progit , talán ha látjuk ,tudunk mondani rá valamit !
Üdv!
Építettem még régebben egy órát. A PIC programját Parsicban írtam, az 1Hz-et a PIC belső oszcillátora adta. Pontatlan volt sajnos, ezért építettem hozzá egy külső 1Hz-es oszcillátort. A PIC-nek az RB.6-os portját bemenetnek választottam, és oda küldöm rá az 1Hz-et, mégsem indul el a számlálás. Tudja valaki mitől lehet? Tökéletes 1Hz-es négyszögjelet kap. Az LCD kijelzőre kiírja amit kell, csak éppen nem indul el a számlálás.
Üdv!
Ha már nyáklevilágító meg "ágyúval verébre" ![]() Én amit építettem abba van egy lcd kijelző is, azt max 99 órára lehet beállítani, igaz az eredetileg villanysütőbe készült Eredetileg hétszegmensessel akartam de valami gond volt a multiplexeléssel ha hat digit volt rálógatva a pic re. 20 megás oszci volt rajta. Nektek mi a tapasztalatotok a több kijelző és a Parsic viszonyáról?
Most egy problémába ütköztem : kaptam egy asm -et
amit szeretnék include -file ként beépíteni egy saját progiba . Ez hogyan oldható meg parsicban ?
Ez bizony így van!
Nagyon szuper lett, tökéletesen üzemel a cucc!
Tudom hogy "ágyúval verébre " de ha a picbe belefért
és ha jobban belegondolunk másra is használható akkor már nem is anyira túlzás . Már ketten utánépítették , de még nem panaszkodtak a túl nagy tudására
Engem, már így is megszóltak, hogy egy levilágítóba is teszek PIC-et
. Hát akkor erre mit mondjak. Kell neked ez a sok funkció? Más megoldja egy kapcsolóval, mi ( te ) meg ilyen komolyan ![]() . Egyébként nagyon profi! Grat
Az én levilágítómban ez ketyeg ! 1másodperc -és egy óra közt állítható , és az utolsó beállítást megjegyzi .
A beállítást a nullázással lehet törölni majd a perc másodperc gombokkal újra beállítani . Ha fa fedél nyitva van leáll az időzítés kikapcsol a levilágító , és ha visszazárom akkor onnan folytatja a melót ahol abbahagyta .Ha kész a levilágítás kb15s ideig sípol . és a kijelző visszaáll a beállított értékre .
Egyszerű és az elvárásaidnak megfelel : grat
Majd reméljük láthatunk majd képet a kész levilágítóról !
Valószínű igen, hogy valami érintkezési gondom volt vele. Mondom itthon ment, ugyan olyan tűzködős panelon.
Egy egyszerű UV neoncsöves levilágítónak lesz az időzítője. De nyilván valóan bármi máshoz is használható, aminek elég 1-9 ig tartó időzítés. Nekem ennyi idő bőven elég volt, és hát nem kellett még1 kijelzőt felhasználnom. Ahogy gondolom észrevetted, van egy Start gomb, ha beállítottuk a kívánt időt, és lenyomjuk a Start gombot, gyújtanak a csövek, és visszaszámol. Ennyi.
Kontakt hiba ? És ha kérdezhetem mit tud ? 1-9 perc ?
Nem. Nem program hiba volt. A suli laborban raktam össze egy próbapanelon délelött, (tanárom sem értette miért vibrál..) Hazajöttem nekiugrottam még1X, és ment.
És mi volt a hiba ?? A 8 Mhz ?? És a b port felhúzó ellenállásai ?
Sajnos nem megy valamiért. Vibrál a kijelző, mitől lehet?
Köszönöm! Nemtudom mit értetlenkedtem ezen az alap dolgon. Nem akart összeállni.. Leeset aminek le kellett volna
. Kösz.
Miért menne tönkre ? Ha mindkét végén ugyanaz a potenciál van , olyan mintha nem lenne rajta semmi !
+5v és +5v között mekkora a különbség ? mint a 0.és a 0 közt ! Pont ugyanazt fogja csinálni mint ezelőtt csak az áramirány" változik" meg
Ezt értem, de a szegmensek nem mennek tönkre, ha ( ugye az invertálás miatt ) Anódról egyszer kapnak 5V-ot persze ellenálláson keresztül, és a Katod oldalról is a PIC felöl.. Ezt nem értem.
Ha ez egy digit-es kijelző : akkor invertáld a kimeneteket
és az anódot a +ra kapcsold .
És mivan a többivel? Ami eddig alacsony volt, most magas lesz. Az sem túl jó szerintem, hogy a diódára mind2 irányból magas szintű jelet adsz.
Már miért ne azt jelezné ki?
A közös katóduhoz magas kimenetek kellenek, a Közös anóduhoz pedig alacsony kimenetek. Ha a kimeneteket invertálod, az eredetileg magas kimenetek alacsonyak lesznek.
Attól az a pont nem lesz test pont. És a működés is merőben más lenne. Nem azt jelezné ki amit szeretnék. Arra gondoltam, hogy mindegyik lábra elhelyezek egy GND -t, de szerintem úgy sem menne.
Szerintem csak annyi, hogy a kimeneteket invertálod.
Újabb kérdéssel fordulok hozzátok
.Építeni szeretnék egy NYÁK levilágítót, és ahhoz csináltam egy időzítő programot. Közös Katódu 7szegmenses kijelzőre írtam, e helyett közös Anódut kaptam. Hogy tudnám megváltoztatni a programot, hogy testet kapcsolgasson? üdv: Dávid |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Eredetileg hétszegmensessel akartam de valami gond volt a multiplexeléssel ha hat digit volt rálógatva a pic re. 20 megás oszci volt rajta. Nektek mi a tapasztalatotok a több kijelző és a Parsic viszonyáról?