Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   153 / 179
(#) fzr1000 válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Gratula. Nekem nem forog ennyire rá az agyam. Az ASM valahogy közelebb áll hozzám MÉG! Mert persze az is távoli..

Valahogy így gondoltam a felfüzést. Kevesebb vezeték. És szabotázs védett. Jelenleg 1kohm-okkal rajzoltam. Szépen fel lehet füzni néhányat.

01.JPG

(#) kaqkk válasza fzr1000 hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Köszi a dícséretet a tasztatúra kb 1,5 -2 óra alatt íródott tegnap , és egy fél óra lehetett ma a benneragadt hibák javítása . A kommunikációt egyenlőre még én sem értem
ezért csináltam úgy a programot hogy a tasztatúra ha 5 impulzust ad akkor restel a központ . a kettő közé egy 6 eres kábel elég és a zóna ledek segítségével egyszerű lesz a szabotázsvédelem beállítása . Amit ma vettem észre a központ nál az időzítés egy kissé gyors volt (nem 15 s) ahogy terveztem hanem sokkal gyorsabb , de ezt javítottam .
(#) fzr1000 válasza Peti.Janka hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Nem is kell azt. Most lenne jó a külső INCLUD álományok kezelésének elmagyarázása. Sajnos azt én sem értem. Akkor simán át lehetne venni a programból a komunikációt. És kész is.
(#) fzr1000 válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Minden tiszteletem. A tasztatura sem piskota...
Probáltam követni a dolgokat....de lefáradtam. Szép program.
Ha jól tudom, az infrákban van 1 belső ellenállás,így azokat sorba lehet kötni,szintén szabotázsvédett hurokba. Kevesebb bemenet, illetve rugalmasabb kialakítás.Hidas megoldással,potival kihangolhato.
(#) Peti.Janka válasza fzr1000 hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Hali! már csiáltam egy hőmnérőt ezzel a szenzorral itt, de ahoz adott volt a progi. Kár, hogy asm filét nem tudja a parsic vissza alakítani pic-file-re.
(#) kaqkk hozzászólása Ápr 17, 2009
Csináltam egy riasztó programot . A nyomógombokat egy 16f628 as kezeli , a" riasztóközpont" egy 16f876
a felső 4 bemenet szabotázs védett (vágás és rövidzár ellen) az alsó 5 csak egyszerű kapcsolókat vagy infrákat fogad . Az ajtókapcsoló a*0 beütése után 15s ideig késleltetve van ,ennyi időnk van elhagyni a lakást ezután élesedik a riaszó . Ugyanígy 15 sec van az ajtónyitás után a kód beütésére . Szerintetek mit kellene még változtatni rajta mielőtt elkezdem az építését?
(#) fzr1000 válasza Peti.Janka hozzászólására (») Ápr 16, 2009
itt is van több cikk DS1821 illetve 1820-as szenzorokkal. Forráskod is van. Igaz ASM. Include álományba írva itt is müködhet. De sajnos az számomra is homályos.
Örülök,hogy találtál értelemes dolgot a progimban.
(#) Peti.Janka válasza fzr1000 hozzászólására (») Ápr 16, 2009
Szia! Látom te már írtál egy teljesen másik progit. 16 biten megy a pwm, és az 1023 ez felett már nem erősödik a fény. tegnap éjjel én is dolgoztam a progin, már majdnem teljesen kész van az is. nézegettem a progidat, nem rossz. Ha elkészülök felteszem én is, remélem hétvégén kész lessz. Loptam ötletet a progidbol. Ez a multiplexer-es megoldás tetszik és eddig nem ismertem a müködését sem, most már egyszerü lessz befelyezni a sajátot. Köszi a segítséget. Már csak a ds1821+- hőmélrő szenzort kéne müködésrebírnom, csak az a bajom azt se tudom hol áljak neki.
(#) fzr1000 válasza Peti.Janka hozzászólására (») Ápr 16, 2009
Ez már majdnem jó.
(#) fzr1000 válasza Peti.Janka hozzászólására (») Ápr 15, 2009
Közel sem tökéletes,sőt...
de mára ennyit agyaltam, gondolat ébresztésnek elég.Rövid nyomás <500ms ki be kapcsolgat, hosszú nyomásra elkezd fényerőt szabályozni.>
(#) fzr1000 válasza Peti.Janka hozzászólására (») Ápr 15, 2009
Most néztem, a PWM 8 vagy 16 bitet vár?Mert ugye a max fényerőhöz nem mindegy. 255 vagy 65000!
(#) Peti.Janka válasza fzr1000 hozzászólására (») Ápr 15, 2009
Köszi mindketőtök válaszát! El is mentettem a modosított verziót. Még azt akarom megoldani, ha csak egy pillanatra nyomom a gonbot akkor teljes fénnyel vagy fel vagy le, és ha nyomva tartom akkor szabályoz.
(#) fzr1000 válasza Radpet hozzászólására (») Ápr 15, 2009
Szerintem korrekt program. Ha pontosan mér,akkor ok.
(#) Radpet válasza fzr1000 hozzászólására (») Ápr 15, 2009
Azt sikerült bekalibrálni.Azzal nincs gond. Biztos nem a legpontosabb ez a megoldás de 1-2 fok pontatlanság most nem számít. Magát a kapcsolást úgy oldottam meg,hogy a KTY-nt ADC0-ra És GND-re kötöttem.És egy 4K7-es potival adom rá a feszt addig amig nem jelez rendesen.A pontosságát pedig a szorzóval kalibrálom.Lehet,hogy helytelen az elképzelésem,de egész pontosan mér. Alapvető dolgoknak megfelel szerintem.

homero2.PIC

(#) fzr1000 válasza Radpet hozzászólására (») Ápr 15, 2009
A kty81-et nem ismerem. Az adatlapja szerint 1mA konstans áram kell neki, illetve 0C-on 835ohm 100C-on 1738ohm. A hömérsékletet jelenleg pontosan méri?
(#) Radpet válasza moltam hozzászólására (») Ápr 14, 2009
Az AD lábra kty81-es termisztor van kötve. A feladat az lenne,hogy +- ban is mérjen Mert eddig ha lement - ba akkor 255-től számolt visszafelé.
(#) fzr1000 válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 14, 2009
Teljesen igazad van, azt mindíg lehet.
(#) kaqkk válasza fzr1000 hozzászólására (») Ápr 14, 2009
Egyszerűsíteni mindíg lehet

felfuto1.PIC

(#) fzr1000 válasza Peti.Janka hozzászólására (») Ápr 14, 2009
Kész munkában könnyebb hibát keresni, mint jobban megírni. Korrekt. Egyszerüsiteni mindenképpen lehetne az "alsó" részen. Ami a számlálás irányát hivatott kiválasztani. A táblázat nem kell. A bit átalakítót szintén ki lehet hagyni. És az egész hejett lehet JK tárolót használni.

felfuto1_.PIC

(#) kaqkk válasza Peti.Janka hozzászólására (») Ápr 14, 2009
egy picit javítottam rajta (betettem az lg3 -at )
mert két kimenet ütötte egymást

felfuto1.PIC

(#) Peti.Janka hozzászólása Ápr 14, 2009
Sziasztok! Csináltam egy impulzusrelét, ami tud fényerőt is szabályozni. Elvileg, ill gyakorlatilag ameddig nyomom a gonbot addig erősödik a fény ha elengedem megál azon a fényerőn ahoil tart, ha ujbol nyomom akkor halványodik. Mondhatnátok véleményt, ill átnézhetné valaki aki nálam jobban ért ehhez a progihoz, hogy nem lehet e egyszerüsíteni a progin. Előre is köszi a válaszokat!

felfuto1.PIC

(#) fzr1000 válasza Radpet hozzászólására (») Ápr 14, 2009
Pontosan mi is a feladat?
(#) fzr1000 hozzászólása Ápr 14, 2009
Sziasztok

Olvasgatva a forumot, szuper ötletekkel lettem gazdagabb. Csak a külső INCLUDE fájlok használatával állok hadilábon. Légyszives írjátok már le,hogyan is kell megszerkeszteni? Illetve mik azok a kapcsolodási pontok? Valami egyszerü példán keresztül ha lehet.
Előre is köszi.
(#) moltam válasza Radpet hozzászólására (») Ápr 14, 2009
Mi lesz az ad lábra kötve?
(#) Radpet hozzászólása Ápr 14, 2009
Szerintetek ezt egyszerübben is meg lehetne oldani? Vagy rossz úton járok. Előre is kösz.

homero0.PIC

(#) kaqkk válasza aderka hozzászólására (») Ápr 13, 2009
Itt van az én órám . Dátumot nem tud ,viszont cserébe
ébreszt

óra.pic

(#) aderka válasza aderka hozzászólására (») Ápr 12, 2009
Sikerült a honlapomat a régi formájába visszahozni..
Még van mit pótolni de a reggek nem vesztek el. A Letöltések sorra menni fognak de idő kell mig mindent visszatöltök.. A Parsic lesz az első!

üdv: aderka
(#) aderka válasza Pioneer hozzászólására (») Ápr 12, 2009
Üdv!

Honlapom elérhető a www.aderka.try.hu címen.. Egyenlőre ujra reggelnie kell annak aki már egyszer volt. Ha vissza tudom állitani a régi sql adatbázist akkor minden a régi lesz ha nem akkor marad ez. A tartalmat igyekszem minél hamarabb pótolni.

(#) Pioneer válasza aderka hozzászólására (») Ápr 11, 2009
Szia!
Hasonlót már én is írtam.

ora.pic

(#) aderka hozzászólása Ápr 11, 2009
Szevasztok!

Írtam egy óra programot lcd-re amit ha még nem osztottam meg veletek akkor megteszem.
Amit tud:
- idő mutatás, beállitás
- dátum mutatás, beállítás
- napok mutatása, beállítása

2X16- os lcd-re készült. Ha kérdésetek lenne, irjatok!

ui: A Honlapomra még nem volt időm, ha lesz megoldom.

ora1.PIC

Következő: »»   153 / 179
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem