Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Előre is köszönöm segítséged.
Igazándiból egy analóg 0-1023-ig terjedő jelre kellene a kimeneti PWM-et szabályozni 0 és 100% között. Vagy a PWM-re szánt kontroller is egy PWM jelet kap a 16F877-től és az alapján állít elő újabb arányos,csak ugye kisebb frekvenciájú PWM jelet? Így tulajdonképpen a protokollt és a PWM kontroller kiválasztását is rádbízom,ami legjobban megfelel a feladatnak. Én hozzád igazodom majd.
Szia!
Igen a PWM miatt. Nekem az a megoldás is jó,amit te mondasz. Csak azt hogy lehet megoldani,hogy a PWM-et adó PIC 100-200 Hz körüli PWM-et adjon ki? Mert tudtommal a parsicban ezt nem lehet leprogramozni,az asm-be,meg nem szívesen turkálnék bele,mert az már meghaladja a tudásomat.
A topic elején az I2C-re tettem fel. SPI-t esetleg most az utóbbi egy évben, de az lehet, hogy 18Fxxxx-re való és P4-s. Peticilin fórumtárs, -melyik Parsic-ot használsz? Az újban helyből benne van. Nekem van mindkettőre megoldásom, de naprakésszé kell tennem a 16fxxx-re és attól tartok, hogy kipróbálni sem tudom. A P4-ben mindegy hova kötöd a 41100-t, mert minden láb külön konfigurálható. Ha a régi megoldás kell, akkor majd előkerítek valamit...
Keress rá Dcsabi hozzászólásaira , úgy kevesebb oldalt kell átnézned
Köszi,megnézem. Bár így is csak vakon fogok tapogatózni...
Az én angolom is csak a"gugli fordító" de Dcsabi tett fel példát az spi kezelésére , valahol a téma elején ..
Nem igazán jó az angolom,azért fordultam hozzátok...
Meg az adatlap rendes programnyelven írja le a dolgokat mit hogy kell csinálni. De az hogy néz ki a parsic-ban?
Az adatlapjában leírják :
Idézet: Ezt neked kell megírnod .. (de mintha láttam volna példát itt a témában az SPI használatáról) „• SPI™ serial interface (mode 0,0 and 1,1)” A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2014
Sziasztok!
Kérdés: MCP41100-as digitális potmétert milyen modulokkal lehet meghajtani 16F877-ben? Illetve a PIC-nek melyik lábaira kell kötni az MCP bemeneti lábait?
Köszönöm válaszod. Amit mondtál,az volt a baj. MX7 8 biten volt, utána szépen fordult.
Egyébként szerintem ez hiba a PARCIC-ban, mert ha egy összetett menürendszert kell kialakítani és használom az ékezetes, vagy különleges karaktereket, figyelni kell hogy ezen karaktereknél ne lépjem túl a 32 db-ot. Azért még megnézem az ASCII táblát, hogy nincs-e ebben a tartományban valami különleges vezérlő karakter.
Így van, ez az út járhatatlan. (de azért egy próbát megért)
Amíg nincs több karakter(összesen) 32 nél az lcd be írva addig nem dob hibát ...
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2014
Úgy sem megy, ha mindent 8 bit-re állítok akkor sem, a fordítási hibaüzenet ugyanaz.
A számláló és a logikai komparátor-tabulátor más más értékeken dolgoznak 8 bit-16bit és szerintem a kettőskeresztek közé kell egy space így lehet hogy egy karakternek veszi az egész sort a fordító
Nos itt a karakter azonosító progi, de vajon miért nem fordul le?
(szerintem túl sok a #*.*# karakterkód neki)
Ezt olyankor szokta csinálni ha valamelyik számláló vagy komparátor 8 bites üzemmódban van és tovább kell számolnia 255 nél tedd át 16 bitre ...
Sziasztok!
Az alábbi hibaüzenetem van. Ilyenkor mi a nyűgje? Gugle fordító azt írta,hogy nem definiált. Próbáltam átnevezni a kötést,de akkor is ez van. Talán az a baja,hogy nagyon sok helyre kötődik? A következő pontokhoz megy: MX7 OUT -> MX7 IN0 ; LT12 VAL ; MX4 IN1 ; MX1 SELECT ; IF5 A ; IF6 A ;IF7 A ; IF8 A ; IF9 A ; IF12 A ; IF13 A Segítségeteket előre is köszönöm.
Jogos a 3 pont, ezt tényleg meg lehet csinálni, sőt meg is csináltam 2x16-osra 32 sorban. Arra jó, hogy látható (léptetéssel) az összes karakter, csak számolgatni kell a karaktercímeket.
Szerintem, egy 4x20-s kijelzőre 3 kijelzésképpel, tehát 3x4=12 sorral kirakható az egész térkép. (esetleg még fél sor marad) Be kell írni a sorszámokat sorokba. Ez egyszerűbb mint egy programmal vacakolni. Ehhez van kész program, úgy hívják hogy Parsic.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2014
Szia! Akkor nem én vagyok a hülye. Egyébként ott jött elő a jelentősége, hogy egy projektnél küzdöttem az ékezetes betűkkel és egy elírás kapcsán kiderült, hogy felesleges volt, mert benne vannak a magyar karakterek az LCD-ben. Esetleg a flowcode verzióról beszélhetünk privátban (már ha publikus). Üdv: Zsolt
Parsicban nincs lehetőség (vagy csak én nem látom) arra hogy a kijelzőnek ascii kódot küldj ki , én flowcode-ban írtam erre programot ...
Sziasztok! Próbálkozott már valaki azzal, hogy ismeretlen karaktertáblás LCD esetén egy tesztprogrammal pl.: másodperces léptetéssel végigpörgeti a karaktertáblát 0-255-ig (#0# ...#255#)?
Nem tudok rájönni. Üdv: Zsolt
Szia!
A hőmérő egy vegyes tüzelésű kazán vízhőfokát méri majd és a szabályzókör a beállított hőfok után szabályoz majd. Ilyen esetben mennyi időnként javaslod a mintavételt? A program akkora,hogy egy 16F877-es már 45%-on van. Úgyhogy van benne számolás bőven. A tápot számítógép tápegysége fogja biztosítani. A freki külső,4Mhz rezonátor.
Szia!
20-ról 50-re növeltem meg. Az jó? Mennyire állítsam? |
Bejelentkezés
Hirdetés |