Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   36 / 178
(#) Ferkógyerek válasza mezga hozzászólására (») Márc 31, 2014
Szia!
Én 12F509-el jártam hasonlóan. 12C509-hez megírtam a progit PARSICban, lefordítottam, az ASM-ben átírtam az .inc fájlokat "F"-re, majd a módosított ASM-et ismét fordítottam volna MPLABbal de csak hibaüzenetet kaptam.
A megoldás: az MPLAB nem akarta hozzárendelni a 12F509-hez a belső oszcillátort.
Átírtam az ASM-et külső oszcillátorra, így már hajlandó volt lefordítani. Az égető programban a fuse biteknél visszaállítottam a belső oszcillátort, a program pedig vígan futott a 12F509-ben.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2014
(#) mezga válasza HA5AWS hozzászólására (») Márc 31, 2014
Köszi !

Megnéztem a progit , a működését értem , de azt nem , hogy a számláló kimenete zv4 , a komparátorok bemenete pedig zv1 .
Így nem megy , a szimulátor is hibát jelez.

Gábor
(#) mezga válasza Szammer hozzászólására (») Márc 31, 2014
Sziasztok !

A lábak megnevezése jó . Picprog 2009 et használok , Welleman égetővel .627 728 , 876, 873 , procikkal próbáltam és LCD vel is mennek.
Olyan lábakat választottam , amiken nincs programozás . Csak 1 ledet akartam villogtatni a próbapanelen.
Beállítottam belső oszcillátorral .GP2 és GP4 re állítottam be a kimeneteket.

Gábor
(#) Szammer válasza mezga hozzászólására (») Márc 31, 2014
Szia!
Biztos, hogy a ki/bemeneti lábak elnevezése jó GP.X?
A nyolclábúaknál GP.x a láb hozzárendelés.
Üdv:
Zsolt
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2014
(#) HA5AWS válasza mezga hozzászólására (») Márc 31, 2014
Szia!
többek közt egy egyszerű futófényt raktam össze. A PARSIC-ban a 12C508A van kiválasztva. Szimulációban is működik le is fordul gond nélkül. A .hex állományt Pickit2-vel égetem 12F508-at választva. Lehet, hogy nekem egy nagyon egyszerű állomány kerül a pic-be de gyanítom, hogy nem ez lehet a gond. Egy példa progit teszek fel hátha segít.
Üdv: Gábor

dokk.PIC

(#) mezga válasza HA5AWS hozzászólására (») Márc 31, 2014
Szia !

Megpróbáltam de nem sikerült .
A fordításnál már elvérzik . Az előtte és mögötte lévő PIC ek INC fájljait megtalálja , de az 508A -t nem . Pedig ott van ahol a többi , belenézve is jónak tűnik ( nem üres ) .
Van sima és A- s verzió is , mit finnyázik ??

Nekem is néha jó lenne egy 8 lábú tok ....
Mit nem csinálok jól?

Köszi
(#) Szammer válasza kissi hozzászólására (») Márc 6, 2014
Hát ki tudja. Én eddig minden "okosságot" megosztottam (ami tőlem tellett), meg még sokan mások is, de jelen kérdésfelvetéssel kapcsolatban nekem ez egy kicsit "savanyú".
Persze ha a "kolléga" a dolgot pénzért csinálta és nem volt jó, más a helyzet.
Ez esetben bocsi.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2014
(#) 6031575 hozzászólása Márc 6, 2014
Hola sr. he venido leyendo todo el foro sobre parsic, y veo que han hecho cosas muy interesantes, por casualidad ya tienen la version 3.6, trabajo con la 4.3
(#) kissi válasza Szammer hozzászólására (») Márc 6, 2014
Szerintem nem titkos, csak szeretnék átérezni az alkotás örömét és büszkeségét, gondolom jelentkezett nála "még egy körre" a kolléga .
(#) kaqkk válasza Szammer hozzászólására (») Márc 6, 2014
Apuuu nekem kell egy póni az emlékkönyvbe !! Kislányom a póni nem fér bele az emlékkönyvbe ! Akkor róka ..(.L'art pour l'art )
(#) Szammer válasza pok31 hozzászólására (») Márc 6, 2014
Hát ha ennyire titkos, miért kész tanácsot?
Vagy ha ló nincs a szamár is jó?
(#) pok31 válasza dcsabi hozzászólására (») Márc 5, 2014
Közben nekifutottunk még egyszer a hibakeresésnek, remélem sikerül. Ha feladtuk jelentkezem nálatok.
Köszi
(#) dcsabi válasza pok31 hozzászólására (») Márc 3, 2014
Tadd fel a kpcsolást és írd le mi a pontos feladat. Már fúrja az oldalunkat többünknek...
(#) pok31 hozzászólása Márc 3, 2014
Sziasztok.
A következő dologban kérném a segítségetek. Egy kedves kollégátok írt nekem egy programot (led világítás vezérlés napfelkelte-napnyugta szimulátorral), de megépítés után kiderült nem úgy működik ahogy kellene. Sajnos nem sikerült neki megtalálni a hiba okát, ezért javasolta forduljak hozzátok. Van kapcsolási rajz (hardware már megépítve), hex fájl és gondolom a Parsic programhoz való PIC kiterjesztésű fájl. Ha valaki tudna nekem segíteni akkor tovább terhelném a részletekkel.
köszi
pok31
(#) dcsabi válasza dolf hozzászólására (») Feb 26, 2014
A Progi hamarosan publikus lesz PARSIC-ra is. Majd felteszem ide is, egy kicsit átfésülöm, majd ha időm engedi. Jelenleg 4550-el használom, de visszafordítom Pl: 16F877A-ra kipróbálom és felteszem. Ez a 18B20 szenzor olvasása. Van egy INC file amit be kell illeszteni a PARSIC modulok közé, az abban használt változókat DAT modullal definiálni kell...Hamarosan...(LCD-s lesz)...
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2014
(#) nyemi válasza Szammer hozzászólására (») Feb 26, 2014
Miben is tévedek?
Mert szerintem nem erről volt szó.
Olvasni kéne előbb, nem írni. Köszönöm.
(#) Szammer válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 26, 2014
Szia!
Ha emlékszel, erről már korábban értekeztünk és az összes verziót kipróbáltam, amit javasoltál, mégsem lett tökéletes (persze működtek).
6 digitnél nekem már reménytelen volt.
(#) kaqkk válasza Szammer hozzászólására (») Feb 26, 2014
Kis agyalással a multiplex dolgokkal sincs baj...
(#) Szammer válasza nyemi hozzászólására (») Feb 26, 2014
Szia!
Szerintem tévedsz. A PARSIC sokkal jobban kezeli a LCD-t, mit a fentebb említett példában szereplő multiplex megoldásokat (legalábbis nálam ez jött le).
Persze túl nagy sebességet ne várj a progitól.
Mondjuk fordulatszámmérőt nem csinálnék benne.
Üdv:
Zsolt
(#) nyemi válasza dolf hozzászólására (») Feb 26, 2014
Igen látom már, hardver részére voltam igazán kíváncsi.
Ez egy 7 szegmenses kijelzőnél és jelen alkalmazásba egy óránál ez még járható út. De már egy komolyabb projektnél, ahol megszakításba kezelem le a bemenetet és például 16x2 LCD használok, bajosan alkalmazható.
De azért köszönöm.
(#) dolf hozzászólása Feb 26, 2014
Tesék!

kapcsrajz.jpg

(#) nyemi válasza dolf hozzászólására (») Feb 25, 2014
Bocs de én kíváncsi lennék egy kapcsolásra, legalább (a "Több" közül ).
Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2014
(#) Szammer hozzászólása Feb 25, 2014
Sziasztok!
Jól mondja "proli007":
Idézet:
„Nem azzal van a gond, hogy nem oldható meg, hanem a PARSIC így működik.”

Aki ezt a progit használja, el kell fogadnia a korlátait.
Nem kritizálni hanem elfogadni, hogy volt egy "Őrült" aki köznyelven és az egyszerű halandók számára is érthetően lehetővé tette a PIC programozást.
Üdv:
Zsolt
(#) proli007 válasza dolf hozzászólására (») Feb 25, 2014
Nem azzal van a gond, hogy nem oldható meg, hanem a PARSIC így működik.
(#) dolf válasza proli007 hozzászólására (») Feb 25, 2014
Hello! Több pic nél is találkoztam már olyan kapcsolással ahol a ic lába bemenet is és kimenet is volt egyszerre! Akkor azt , hogy oldották meg? Köszi!
(#) proli007 válasza dolf hozzászólására (») Feb 25, 2014
Hello! Leginkább sehogy. Mert a program a legelején beállítja az irányregisztert, és az a futás során már nem változik. üdv!
(#) dolf hozzászólása Feb 25, 2014
Még egy kérdés parsic ban, hogy lehet megoldani, hogy be menet is és ki meneti is legyen ugyan az a láb.
(#) dolf hozzászólása Feb 23, 2014
Sajnos nem tudom kipróbálni mert nincs itthon 12F675.
Kerítek majd egyet és ki próbálom . Mindenesetre, köszi, szépen!
(#) dcsabi válasza dolf hozzászólására (») Feb 23, 2014
Ha van kéznél ...675 akkor ezek a soros kimenetű kulcsok elvileg használhatóak az általad elmondottak alapján. Quarz nincs, int 4MHz,MCLR nincs kivezetve. Adatsebesség 9600.
100ms -onként ad egy adatot egy számot, ami a hex file nevének vége. 53,55,57.
Vétel Parsic uart modullal egyetlen adatként, adatforrás 8bites adat neve pl ADAT1.
Ezt be kell húzni a vételi modulba vételhez. az ADAT1 modult összehasonlítod 3 IF modullal...
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
(#) dolf hozzászólása Feb 23, 2014
Köszi az ötleteket az a gond, hogy a jack dugóba nem fér el csak 8 lábú ezért gondoltam 12F508 ra mert az elfér benne. parsicba nincs a 12f675.
Következő: »»   36 / 178
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem