Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   37 / 179
(#) nyemi válasza Szammer hozzászólására (») Feb 26, 2014
Miben is tévedek?
Mert szerintem nem erről volt szó.
Olvasni kéne előbb, nem írni. Köszönöm.
(#) Szammer válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 26, 2014
Szia!
Ha emlékszel, erről már korábban értekeztünk és az összes verziót kipróbáltam, amit javasoltál, mégsem lett tökéletes (persze működtek).
6 digitnél nekem már reménytelen volt.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2014
(#) kaqkk válasza Szammer hozzászólására (») Feb 26, 2014
Kis agyalással a multiplex dolgokkal sincs baj...
(#) Szammer válasza nyemi hozzászólására (») Feb 26, 2014
Szia!
Szerintem tévedsz. A PARSIC sokkal jobban kezeli a LCD-t, mit a fentebb említett példában szereplő multiplex megoldásokat (legalábbis nálam ez jött le).
Persze túl nagy sebességet ne várj a progitól.
Mondjuk fordulatszámmérőt nem csinálnék benne.
Üdv:
Zsolt
(#) nyemi válasza dolf hozzászólására (») Feb 26, 2014
Igen látom már, hardver részére voltam igazán kíváncsi.
Ez egy 7 szegmenses kijelzőnél és jelen alkalmazásba egy óránál ez még járható út. De már egy komolyabb projektnél, ahol megszakításba kezelem le a bemenetet és például 16x2 LCD használok, bajosan alkalmazható.
De azért köszönöm.
(#) dolf hozzászólása Feb 26, 2014
Tesék!

kapcsrajz.jpg

(#) nyemi válasza dolf hozzászólására (») Feb 25, 2014
Bocs de én kíváncsi lennék egy kapcsolásra, legalább (a "Több" közül ).
Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2014
(#) Szammer hozzászólása Feb 25, 2014
Sziasztok!
Jól mondja "proli007":
Idézet:
„Nem azzal van a gond, hogy nem oldható meg, hanem a PARSIC így működik.”

Aki ezt a progit használja, el kell fogadnia a korlátait.
Nem kritizálni hanem elfogadni, hogy volt egy "Őrült" aki köznyelven és az egyszerű halandók számára is érthetően lehetővé tette a PIC programozást.
Üdv:
Zsolt
(#) proli007 válasza dolf hozzászólására (») Feb 25, 2014
Nem azzal van a gond, hogy nem oldható meg, hanem a PARSIC így működik.
(#) dolf válasza proli007 hozzászólására (») Feb 25, 2014
Hello! Több pic nél is találkoztam már olyan kapcsolással ahol a ic lába bemenet is és kimenet is volt egyszerre! Akkor azt , hogy oldották meg? Köszi!
(#) proli007 válasza dolf hozzászólására (») Feb 25, 2014
Hello! Leginkább sehogy. Mert a program a legelején beállítja az irányregisztert, és az a futás során már nem változik. üdv!
(#) dolf hozzászólása Feb 25, 2014
Még egy kérdés parsic ban, hogy lehet megoldani, hogy be menet is és ki meneti is legyen ugyan az a láb.
(#) dolf hozzászólása Feb 23, 2014
Sajnos nem tudom kipróbálni mert nincs itthon 12F675.
Kerítek majd egyet és ki próbálom . Mindenesetre, köszi, szépen!
(#) dcsabi válasza dolf hozzászólására (») Feb 23, 2014
Ha van kéznél ...675 akkor ezek a soros kimenetű kulcsok elvileg használhatóak az általad elmondottak alapján. Quarz nincs, int 4MHz,MCLR nincs kivezetve. Adatsebesség 9600.
100ms -onként ad egy adatot egy számot, ami a hex file nevének vége. 53,55,57.
Vétel Parsic uart modullal egyetlen adatként, adatforrás 8bites adat neve pl ADAT1.
Ezt be kell húzni a vételi modulba vételhez. az ADAT1 modult összehasonlítod 3 IF modullal...
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
Köszi az ötleteket az a gond, hogy a jack dugóba nem fér el csak 8 lábú ezért gondoltam 12F508 ra mert az elfér benne. parsicba nincs a 12f675.
Használj 16F628A-t. Ha mindenképpen 8 lábúban gondolkodsz az Oshon basic-ban van "szoftveres" Uart. Ha nincs meg akkor a demo is alkalmas erre a feladatra, egy -két sor csak...régebben használtam 8-10 byte átviteléhez 12F675-nél.
Igen most már rémlik a probléma 12f508 van az adó oldalába és azzal nem letet megoldani és ezért indultam el ebbe az irányba
Az adó PIC felől csak az 5V negatív és a PIC Tx vonal kell (kettő vezeték) A vevő felől az 5V negatív és az RX vonal kell. 0V összekütve 0V-al, Tx összekötve RX-el. ez uart esetén ... Az adott és vett byte-ok száma egyezzen meg. A gyári példa kis módosítással megfelel a feladatra.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
Három vezetéken nem tudom megoldani vagy van rá valami ötlet?
A vevőben az RB2 bemenetre érkező jelek 3 feladatot indítanak és mindhárom idő alapú. Ezek műkődése nincs elég "szigorú" kényszerben egymással. Sokat szívtam a DS18B20 szenzor kiolvasásával. Egy ASM részletel kellett írnom és a rutint megszakítástiltások közé kellett zárnom. Megnyítottam az Mplabot és miután lefordítottam belejavítottam. Más esetben az INC részletbe tettem bele az említett parancsot...stb. Valami szinkronnak kellene lennie a rendszerben. Miért nem adod ki uarton a jelsorozatot? Ez nem téved. A quartz oda is elkelne.
Kulcsok mindig egyforma kimenetet adnak még egyszer sem fordult elő. hogy tévedt volna. Ezért gondolom, hogy a vevő oldalon kellene a problémát orvosolni. 10 próbálkozásból 7 jó de ez nem jó arány .

key.jpg

Az RB2 key-nél lévő 5db modul kombinációja nem biztos, hogy stabil möködést produkál, vagy éppen azt csinálja, amit gondolsz hogy csinálni fog. Quart nélkül nagyobb a hiba lehetőség. Régebben csináltam ehhez hasonló dolgot egy kicsit hosszabb időkkel, aztán nem igen akart "szót fogadni". Quartz és egy idő pulza leosztva minden feladathoz...-megoldódott.
Melyik Parsic-al írtad? Parcic v3.4 A valóságban hogyan próbáltad ki? Kimenetét meg néztem szkopal is és Saleae Logic 1.1.14, kimenet minden olvasásnál meg egyezik. Mi a tényleges cél?
Cél azonosítás lenne jack dugóba építve . Három féle kulcs van, be kel azonosítani melyik az a kulcs, ami használva van.
Kicsit belepillantotam. Néhány kérdés: melyik Parsic-al írtad? A valóságban hogyan próbáltad ki? Esetleg a kimeneti jelsorozatot megnézted "valamivel"? Mi a tényleges cél? Illetve a tervezett feladat vázlata? Továbbá az időzítések és késleltetések lehetőleg egy modul forrásból származzanak. Az alkalmazás elbírna egy qurtzot is... Példa idő alapu modulok alkalmazására és helyettesítésére (ezek jel pillanatban is működnek több példányban) az ÜTEM1 egy másik oldalon az alap pulza. 10 vagy 100ms stb...
(#) dolf hozzászólása Feb 20, 2014
Az adót így oldotta meg

adó.pic

(#) dolf hozzászólása Feb 20, 2014
Sziasztok!
Készítettem egy kulcsot illetve hármat. Az adó egy pic ami egy jel sorozatot ad ki.
A beolvasását így oldottam meg de nem üzem biztos van mikor nem jó olvas. Kifogytam az ötletek böl van valakinek valami ötlette, hogy lehetne stabillá tenni?

KeyProba.pic

(#) kaqkk válasza Peticilin hozzászólására (») Feb 17, 2014
Szívesen ! Ha odafigyelsz és átgondolod mit hogyan szeretnél menni fog .
(#) Peticilin hozzászólása Feb 17, 2014
Köszönöm mindkettőtök segítségét. Ismét tanultam valamit.

Üdv. Peti
(#) kaqkk válasza Peticilin hozzászólására (») Feb 17, 2014
Alig tettél bele hibát ! A számítások mind hibádztak , a számok alatt volt egy felesleges szöveg , a szám text ként volt kezelve , ez remélem jó lesz..
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2014

lcd.PIC

(#) Ferkógyerek válasza Peticilin hozzászólására (») Feb 17, 2014
Szia!
Az "LCD OUT" modulban pipáld ki a "constant length"-et. Így tudatod a programmal hogy hány karaktert tartson fent a kijelzendő számnak.

lcdproba.PIC

Következő: »»   37 / 179
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem