Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Köszönöm, megnézem, ha összejött, felteszem.
Arra gondolsz, amikor léptetésenként, van egy kihagyás?
Nem nekem tetted fel, de megnéztem, bár nem próbáltam.
Köszönöm, kipróbálom.
Ha addig nem beszélnénk, szép ünnepeket (ha beszélünk, akkoris).
Igen nálam ment 2-3-4 digites formában ,de van fent saját
7szegmenses meghajtás ami tuti működik . lehet hogy éppen neked tettem fel valamikor.
Szia!
Bocs, nem láttam, hogy írtál, mert éppen írtam, de megnézem a német példát a gyakorlatban. Üdv:
És ha lehet, nem elméleti ötleteket várok, mert azok nekem is vannak, de nekem nincs bedugós teszt panelem, így a gyakorlatban mindent, vagy próbanyákon, vagy kész áramkörön tudok kipróbálni, és a próbákkal már kezd megtelni a hócipőm.
Üdv: Zsolt
Sziaszok!
Köszönöm az eddigi segítő tanácsokat. Most lenne mégegy kérdés: -3 digites feszmérő, 7 seg. LED-el, tizedes nem kell, de indiferens, mert ha kellene megoldom. Korábban egy 7 seg. órával már kűzdöttem (6 digit), mert (hogy nevezzem) minha áthallás lenne a digitek között, aztán bár működött, de feladtam (minden gyári példát próbáltam). Ez viszont kéne, viszonylag gyorsan. Hátha valaki már csinált ilyet, vagy a PARSIC utáni fordítás, nem képes ezt megoldani? Köszi: Zsolt
Hello! Na, pld. ezt nevezik szemantikai hibának..
üdv! proli007
Szia!
Kipróbáltam az átnevezést, tényleg nem pampog a fordító, de nincs is PWM jel. Üdv: Zsolt
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat. Én is sokmindent kipróbáltam, de a lefordítható verzióknál ugyanaz az eredmény. Egyébként, mint korábban írtam, működik, de szkóppal nézve elég érdekes az eredmény. Kipróbáltam a külső és-kaput, azzal tökéletes, csak spórolni akartam a méretcsökkentés miatt. Üdv: Zsolt
Akkor ezek szerint már csak külső kapuzás lehet a korrekt megoldás . (egyébként próbáltam a láb átnevezését ,és nem pampogott miatta a fordító
)
Hello!
Ahogy nézem az adatlapot, a hardvere PWM jel, csak az RB.3-on jöhet ki. Ez egy belső fizikai modul, nem a CPU képzi.. üdv! proli007
Talán az is segítene ha az RB.3 -at átírnád mondjuk s45.9 re
akkor a jel nem jönne ki és vissza , hanem csak a procin belül közlekedne ,és talán a 20ms "időalap" is csökkenthető lenne .
Hello!
Még szép, hogy nem jó. Mert elfelejted, hogy a rajzon ugyan egy kapu van, de a valóságban az egy program. A program végrehajtása, pedig kb. 2ms-onként fut végig. Ezzel hogyan lehetne kapuzni egy PWM jelet? üdv! proli007
Ja és tudom, hogy a PWM modul max. bemeneti értéke 1023, és nálam ez hátra módban 1088, előre módban 1099, de a matekolás után így jött ki.
Nem számít, mert a gyakorlatban ezt az értéket nem éri el.
Sziasztok!
Megint PWM-es kérdés. A melléklet szerinti modellszervo motorszabályzóval kapcsolatban. Működik, de a kapuzott PWM jel nem ok. (kis fordulaton rángat) Szkóppal mérve, az RB.3-on jó a PWM, a kapcsolójelek is jók, az RB.5-RB.7-en viszont nem ok. RB.2-t kivezettem (mérőpont), a kapcsolójel ott is stabil. Vajon mi a gond? Üdv: Zsolt
Pedig már videót is készítettem...
Kb 3-4 évig használtam szinte minden nap ,de ezt nem vettem észre
Ezek szerint a semmin vitáztam . Köszönjük a felvilágosítást .
A Parsic beállítások menűben (fülülről második...) kijelölés Shift-el vagy Shift nélkül...-választási lehetőség található.
Jó ha neked megy sift nélkül akkor írd le légyszíves , hogy a kérdező is kipróbálhassa . Hátha a siftes módszer csak és kizárólag nálam működik
Egy egész oldal mozgatásához sem kell a Shift, csak a kijelöléshez. Mozgatáshoz egyáltalán nem kell a Shift.
De a kérdező nem csak egy objektum mozgatását szeretné megoldani hanem egy "egész oldal" mozgatásáról van szó .
Viszont egy objektum mozgatásához a siftre egyáltalán nincs szükség .
Ha ki van jelölve és piros az objektum, akkor már nem kell nyomni a shiftet, egérrel lehet mozgatni. A Shift csak a kijelöléshez kell. Üdv!
Először én is "szívtam" vele . Nem mindegy a sorrend
Ha kijelölted és átmásoltad minden másolt dolog a vezetékekkel együtt piros , ilyenkor nem klikkelsz hanem nyomod a siftet , rámész a kurzorral az egyik objektumra és még mindíg nyomod a siftet , ráklikkelsz ballal ,vársz egy picit majd folyamatosan nyomod a balgombot és a legvégén végén amikor már a helyére húztad elengeded a balgombot aztán a siftet .
Igen ,én is sokat használtam régebben , most már csak ritkán játszom a parsiccal
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

üdv! proli007
)
Ezek szerint a semmin vitáztam . Köszönjük a felvilágosítást .