Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   66 / 179
(#) tsava hozzászólása Dec 5, 2011
Várok is, kifehéredik is ,nyomom a siftet folyamatosan, de csak az "objektumok" mennek arrébb.
Nálad működik?
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 5, 2011
Nyomd a sift gombot folyamatosan és úgy vidd a balgombbal
(#) kaqkk válasza tsava hozzászólására (») Dec 5, 2011
Mielőtt húzni kezded várj egy pár másodpercet . Így az egész cuccot egyszerre teszi le és nem lesz gubanc .
(#) tsava hozzászólása Dec 5, 2011
Oké ezt értem, de a vezetékek nem mennek.
Nem is az a baj hogy ezt újra kell kötni,hanem hogy ott marad egy nagy gubanc.
(#) kaqkk válasza tsava hozzászólására (») Dec 4, 2011
Amikor átmásoltad az" objektumot" az egyik részére ráklikkelsz (akkor az a rész kifehéredik) majd a sift és a bal egérgombot nyomva odahúzod ahová szeretnéd majd elengeded . Odamegy vele az egész frissen átmásolt objektum .
(#) tsava hozzászólása Dec 4, 2011
sziasztok!
Hogy lehet megcsinálni ha másolok több szimbóleumot összekötve pl egyik lapról a másikra, hogy azt oda tegye ahova én szeretném és nem rá az éppen ott lévőkre?
(#) Szammer válasza baloghzoli1 hozzászólására (») Dec 1, 2011
Szia!
Kipróbáltam, tökéletes a PWM, köszönöm.
Ez van, amikor csak rápillantok a help-re, de nem értelmezem.
Üdv:
Zsolt
(#) Szammer válasza baloghzoli1 hozzászólására (») Dec 1, 2011
Szia!
Köszönöm, elnéztem a help-et.
Üdv:
Zsolt
(#) baloghzoli1 válasza Szammer hozzászólására (») Nov 30, 2011
Szia
Ha PWM -et csinálsz miért impulzus kimenetet állitasz be?,akkor pwm-re állitsd.Az értéke csak 0-1023 között lehet benne van a helpben is.20ms hajtod meg az jó mert a freki ugyis fix kb.4khz 4Mhz kvarccal azt igazából te nem tudod állitani
(#) Szammer válasza Szammer hozzászólására (») Nov 30, 2011
Sziasztok!
Na megjöttem 500km után, és egy kis kiegészítést írnék a kérdéshez:
1.- A szervoimpulzusok szétválogatásához a gyári mellékletben lévő modell3 volt az alap, természetesen módosítva (ST-vel válogatva, tárolók nélkül), az eredmény: előre, hátra, stop ok. rádióval kipróbálva (az előre-hátra H-híd FET vezérlés egyik fele).
2.- A PWM-et a modell2-ből próbáltam megoldani.
Az EN, a bejövő vevőjelből, ONEshot-al levett (20ms-enként) lefutóél (invertál az ONEshot).
3.- A PWM modul üzemmódja: Impulse.
4.- Bemenő értékek: 1000-2200.

Jaj!!! lehet, hogy rájöttem?
Ha jól értelmezem a HELP-et, imulzus módban a bemenő érték 50-65500 lehet?

Most nem tudom kipróbálni, mert töltődik az adóm, de várok minden segítőkész választ.
Üdv:
Zsolt
(#) Szammer válasza Szammer hozzászólására (») Nov 30, 2011
Ja és a hardveres részével nincs gondom (H-híd vezérlés).
(#) Szammer hozzászólása Nov 30, 2011
Sziasztok!
Modellmotor PWM szabályozásával van egy kis gondom:
A vevőből jövő szervojel detektálása, és tartományokra bontása ok.
Próbáltam a PWM modult (16F628). Valamit csinál szkóppal mérve, de nem igazán akar rendesen szabályozni.
Csinált már valaki motorszbit. PWM-el?
Mi a különbség a hardveres és az impulzus üzemmód között?
Ha van ötlet, megköszönném,
üdv:
Zsolt
(#) dcsabi válasza qvasz2 hozzászólására (») Nov 29, 2011
Az adatforrás oldalon a jobb felső sarok 15db modulja mindenképpen kell. Ugyanezen oldalon az INC modulok is. Az INC modulok Asm részletéből (Subrutine)
el kell távolítani a Read ram részt, kb 38-40 sor, -a returnt is. Továbbá a végétől, a return marad, főlfelé törölni a movlw 20-ig bezárólag. A másik oldalon az Uartos dolgokat is törölni.
(#) tsava hozzászólása Nov 29, 2011
Köszi közben már én megcsináltam a folyamatos olvasást.
(#) qvasz2 válasza dcsabi hozzászólására (») Nov 29, 2011
És pontosan mi az ami kell és mi az ami törölhető ebből?
(Mármint, ha az i2c-n szeretném a pcf8583-at kezelni)
Bővebben: Link

Megtennéd, hogy kijavítod úgy, hogy csak a pcf8583 kezelés maradjon! Mert nem vágom pl, hogy a rengeteg adat-doboz meg mifene közül melyik kell? Gondolom az uart doboz nem kell, de mi az ami igen?
(#) dcsabi válasza tsava hozzászólására (») Nov 29, 2011
Örülök, hogy működik. Közben írtam egy egyszerű kiegészítést. A percek egyesét állíthatod...(stb) Ha folyamatosan működteted, az időt elég 100-200ms olvasni TR1+ one shot. A TR1 viheti a kijelzőt is...

I2c_pld.PIC

Na ja így egyből gömbölyű.
Én balfék ezt a részt nem is néztem.
Köszi szépen a segítséget.
RE.0 lenyomásakor olvas, ez a program.
Az uart adás és vétel modulokat illetve a környezetét távolítsd el, nincs rá szükség. Mosz nincs kéznél ilyen áramköröm, írnék egy egyszerüt. Ennek is menni kell...
A Parsic verzió 3.5.6.14 eddig evvel nem volt bajom!
Létezik ennél frissebb?
Ja és a Parsic se panaszkodik semmire
Szia!
Kipróbáltam és nem jó.
A bekötés ahogy írtad,háromszor is le ellenőriztem.
Az összes file-t bemásoltam a kínomban Parsic gyökérkönyvtárába.
Azokat a file-et használom amit a 224537 hozzá szólásodban tettél fel 3.oldal plussz amit még utánna kiegészítettél.
Mplab 8.00 használok de próbáltam már az 5 verzióval is.
Az inc file-ok előhozhatók a parsicban.
Mindkét Mplab alatt hiba nélkül lefordul.
Biztos én rontom el de nem tudom hogy hol.
Az gyanús hogy a PIC 18 és 23 lába meg se mozdul szkóppal nézve.
A PIC tuti jó más programmal megy még ezek a lábak is.
Köszi kipróbálom délután,most melózom.
Elvileg így csináltam de azt hiszem újabb a fordítom.
Továbbá: a PIC-hez az SDA (RC.4-23) és SCL (RC.3-18)
a PCf megfelelő lábait. A PCF A -jelű lábait testre (0V) kell kötni. Az INC file-k használatát leírtam a topic elején...Ha megnyítod a Parsicban az inc modult az ASM részletet elő kell tudni hozni, ha nem, be kell illeszteni és lementeni. Ha lefordul műköni fog, használj régebbi fordítót, (5...szériát) a topic elején feltett (clear.bat file is legyen a parsic könyvtárába.)

INC_kép.JPG

(#) dcsabi válasza dcsabi hozzászólására (») Nov 29, 2011
A PCF8583 SDA és SCL lábait 4,7k-val +5V-ra kell kötni.
Nem bíztos, hogy ezt kellett volna választanod.
Ugyanis ez egy másik PIC-el is kommunikál aZ UART-on.
A program INC file- it fel kell tölteni az "oda való" tartalommal. A topic első részében feltettem mindent ami ehhez kell. A clear.bat file-t is másold majd be a PArsic azon könyvtárába amelybe a PCF...file, és a hozzávalók vannak. Ha lefordul jónak kell lenni. Régebbi fordítót használj.5...szériát.
(#) tsava hozzászólása Nov 28, 2011
Sziasztok!
Csináltam már egykét dolgot Parsiccal de I2C eszközt még nem.
Óra IC-t PCF8583 szeretnék használni de valamit elrontok, szerintem hardveresen. A dcsabi által feltett progit használom az biztos jó. A proci és az LCD kijelzés beállítása rendben, megy is szépen a kijelzés csakhogy bármit is iratok ki az lcd-re az nem változik. Szkóppal nézve az SDA és az SDC lábakat valami ocsmány jel van rajtuk. A Kvarc 32.768 KHz szépen megvan. Próbáltam másik óra ic-t PIC-et de a helyzet ugyanaz.
Az lenne a kérdés hogy a a lenti file -ben szereplő lábakat hogy kell bekötnöm?

Pcf8583I.PIC

(#) Szammer válasza kkrisz75 hozzászólására (») Nov 17, 2011
Szia!
Hát igen, a sebességproblémákra már én is rájöttem,
de amikor ez nem számít (van idő a műveletre), azért nem mindegy, hogy 1db PIC-el kiválthatok egy marék logikai áramkört. Van már pár projektem, ami ipari környezetben eddig hiba, és lefagyás nélkül működik.
Azért nem tettem le a komolyabb PIC programozásról, de erre nekem még idő kell.
Üdv:
Zsolt
(#) kkrisz75 válasza Szammer hozzászólására (») Nov 15, 2011
Nekem is tetszett a parsic. Abban kezdtem. A 3. programom a fordulatszám mérő volt, ami a trafóról kapta a jelet, de csúszott az idő. Vagyis nem a kiszámolt idő szerint működött a program, hanem össze kellett hangolni a gyári óra alapján, de nagy fordulaton csúszott így is.

Aztán mikor a sebesség mérő programját csináltam, akkor a két pic közötti kommunikáció annyira lelassította, hogy nem lehetett valós fordulatszámot mérni, pedig 20Mhz-en mentek a pic-ek.

teljes elakadás volt, azért kellett valami ami órajelből számol.

A parsicban az tetszett, hogy grafikusan mindent meg lehetett oldani. Viszont elmaradt a fejlesztése. Pedig jó lett volna. De arra, hogy alap, vagy kicsit bonyolultabb programokat megírjon egy nulláról kezdő, és kedve legyen a pic-eléshez, tökéletes program.
(#) Szammer válasza kkrisz75 hozzászólására (») Nov 15, 2011
Szia!
Köszönöm a válszt, km spirálos óránál, tényleg ez a megoldás a legjobb.
A flowcode progit én is nézegettem, de nem sokra jutottam vele. Sajnos én még a TTL technikát tanultam, programozást, meg abszolut nem, így a parsic valamivel közelebb van az én logikámhoz.
Mégegyszer gratula, szép kivitelezés.
Üdv:
Zsolt
(#) kkrisz75 válasza qvasz2 hozzászólására (») Nov 14, 2011
Gondoltam, szólok, hátha innen valaki tud abban a témában segíteni, mivel sokan segítettek már itt.
Csak ezért utaltam arra a témára itt.

De megoldódott proli007 segítségével.
Következő: »»   66 / 179
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem