Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Próbáltam kiküszöbölni a problémákat, de még smot se tökéletes. Amikor dudálok, akkor Az első PIC ami küldi az adatot a másodiknak, elveszti a memóriáját. PL ZV1 legutolsó mentése 5. A számoknak nőni kell, és mondjuk 7nél van, bedudálok, és újra 5ről kezdi. Külön aksija van, viszont a motor aksija, és a mérő aksi testje közös. (bár ez már nem parsic)
Erre én is gondoltam, hogy kipróbálom, csak még nem jutottam el odáig. (Rossz időben nem mozdulok kia házból azért hogy kipróbáljam, jő időben meg felpattanok rá, és nem pocsékolom a szép időt azzal
)
Motoron rengeteg zavarójel van a gyújtás nagyfesz miatt, kiemelt figyelmet kell fordítani a tápellátásra.
Próbáld meg úgy, hogy egy kiegészítő kis akkuról hajtod, ami nincs kapcsolatba a motor elektromos részével. (tesztelés képpen)
Hali. Lenne a program:
Az a gondom vele hogy az átküldött adat, mondjuk az óra, menet közbe megbolondul a mocin. De miért? Be van állítva az óra, és egyszercsak kinullázódik, és kezdi előröl.
Watch-dog-timer? Kikapcsolva?
Külső quartz? (Fontos) Esetleg próbálkozz másik portsebességgel. Időzítőket feleslegesen ne használj...
Üdv!
Még mindig az uartnál tartok. Ha 3-nál több értéket küldök át (pl. 4 számláló értéke), akkor nem működik a komunikáció. 3-al viszont semmi gond, szépen megérkezik és beíródik mind... 1200 baud, with checksum...
Tisztelt proli007!
Átnéztem mindent újra (nem is tudom hányadszor), a bekötés stimmelt, az időzítés is stimmelt. És lám, egyszercsak jó lett! Watch-dog-timerrel is és anélkül is megy. A dugdosós panelomra tippelek, bár eddig soha semmi gond nem volt vele. Köszönettel: Mitsemért.
Próbáld ki , de szerintem nem ilyen egyszerű a dolog .
Mi a haverommal preóbáltunk "migrációt" végrehajtani de volt olyan amikor 100-150 hibát is is feldobott a fordító ! Mi 16f 876-16f 886 közt próbáltuk a váltást . Ha neked sikerül írd le a tapasztalataidat , sokaknak segítenél vele
Kedves Parsicos kollégák !
Szeretném megosztani veletek a következőket: A program szűkös tipus választéka nem hagyott nyugodni , ezért elmentem a Chipcad -hoz . Ott segítettek abban , hogy lehet egy régi C sorozatú pic -et kiváltani egy mai F tipusúra . Pl. 12C671 kompatibilis a 12F675 el . A 12C672 cserélhető a 12F683 ra . Tehát : megírom a programot a C-s verzióra , lementem ASM -be, azután az MPlab - ban megnyitom a fájlt kijavítom a chip nevét , leforditom hex be és az égető már ismeri ezt az IC -t.Persze az Mplab -ban már az uj chip -et kell kiválasztani. Azt mondja a szakértő , hogy nagy valószínűséggel jó lesz . Én kipróbálom. Aki tudta ezt attól elnézést kérek , hogy untattam. Nekem nagy segítség volt. mezga Bővebben: Link
Hello!
Bocs, én nem néztem utána mi kitől van, csak utalt rá. De a kutya hibának nem rossz.. üdv! proli007
:hide: Ez nem a Kaqkk szerinti bekötés : Hanem a parsic alap beállítása
De a többi amit írtál , tőkéletesen állja a helyét . Az is előfordulhat hogy a watchdog timer szórakozik ! A programban érdemes kikapcsolni (nem is tudom , miért van bekapcsolva most a picfile-ban )
Hello!
A fekete téglalapok akkor vannak, ha nincs lefutva az LCD inicializálási rutinja. De ekkor csak az első sorban láthatóak a téglák. (Induláskor egysoros üzemmód van) Tehát alapvetően négy hibalehetőséget látok. - Nem jól van bekötve az LCD vezetékei a PIC portájára. - Nem kötötted GND-re a az LCD "RW" bemenetét. - Nem jó az LCD-hez a Parsic inicializálási rutinja/időzítése. - Nem olyan kvarc van a procinál, amit a Parsic-ban megadtál. (tehát nem jók az időzítések) Kaqkk szerinti bekötés: (D0..D3 lóghat a levegőben) RB.0 > D4 RB.1 > D5 RB.2 > D6 RB.3 > D7 RB.4 > RS RB.5 > E GND > RW üdv! proli007
Üdv. Mindenkinek!
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. Nemrég kezdtem el a Parsiccal foglalkozni, ledeket villogtatok, futófény, stb. Próbáltam mindig magamtól megoldani a dolgokat, de egy 2x16-os lcd-vel meggyűlt a bajom. Bármit próbálok kiíratni,a kijelzőn csak a sötét téglalapokat látom.A bekötését többször is leellenőriztem, a kontraszt potival tudom is ezeket halványítani, de ennyi... Többek között Kaqkk fórumtárs programjával próbáltam,többféle beállítással. Hogyan tudnám kinyomozni hogy mi lehet a hiba? Köszönettel: Mitsemért
Esetleg zavarszűrő 100nF kocka kondí a pic +5 GND lábára. Így 5m -en is jól megy.
Én kérek elnézést, kicsit láma voltam.. Az MCLR lógott a levegőben. Felhúztam 10k-val +5v-ra és úgy néz ki hogy jó lett..
Ezekkel már próbálkoztam sajnos. 1200 baud, a távolság kb. 20cm, és egy tápról mennek, tehát gnd össze van kötve. Nem értem...
A két rendszernek a nulla pontját (test) is össze kell kötni.
Ha ez nincs meg, akkor is csinálhat ilyent... A távolság (?) Vedd esetleg kisebbre a portsebességet is, 1200, vagy 2400 is tökéletesen átvisz mindent. (gondolom néhány byte-ról van szó)
Sziasztok!
Csináltam egy uart kommunikációt két 877-el és parsic-al. Jól működik, amikor éppen működik... Néha viszont csak úgy random megáll, majd megint elindul a komunikáció. Gondolom valami hardver gond lehet. Hogyan szokás stabilan kiépíteni a kommunikációs vezetékeket? Nálam csak 2 szál összecsavart vezetékkel van összekötve, de pl. kézzel való közelítésre is megáll a dolog..
Pickit 2vagy ICD2. A legúljabb 3-as nekem em annyira nem jön be.
Ha akarsz később debuggolni is vele, akkor icd2, ha "csak" égetni akarsz, akkor pickit2. Persze a pickit2is tud még egyebet is. Az icd2 drágább, de utánápíthető, és akkor nem sokkal kerül többe mint a pickit2. Nekem is utánápített icd2-esem van, szépen szolgál.
Én még ott tartok, hogy sem égetőm sem a próbákhoz szükséges dolgaim nincsenek. Egyébként a mai rálátásoddal milyen égetőt vennél? Egy ismerősöm ismerősének van valami olyan égetője ami elemmel működik hordozható és a helyén lehet égetni a PIC-et, de úgy vettem észre többet nem akart elárulni a témáról. Építeni nem akarok inkább vennék valami olyant ami szerinted, vagy szerintetek a legjobbak közé tartozik. Mindenki tapasztalatát szívesen venném.
Javaslom, ha bonyolultabb a program, már az elején állítsd össze az áramkört, nehogy meglepetések érjenek. Minden egyes részét próbáld ki, Gondolom 876, vagy 877 lesz a PIC.
A Nyák-ba helyezd bele az égetéshez használt lábakat a tápfeszültség kivezetéssel együtt (6 db tüske) és a helyén lehet égetni a PIC-et, -ha az égetőd "nem tul intelligens" Ez csak egy jótanács... Ha túl bonyolult már a program, akkor minden kényesebb változtatást ki szoktam próbálni, mert a rajz mindent elbírhat, a program le is fordul, működik is, csak éppen nem azt csinálja, amit vártunk tőle.
Sziasztok!
Csináltam egy neo-primitiv tolókapu vezérlőt. Ha valakit érdekel felteszem.
Az LCD-től nem félnék én és szeretném is megjeleníteni csak még itt a projekt egy részét próbáltam segítséggel javítgatni.
Az egész vezérlés egy összeválogatott módosítgatott fűtésvezérlésnek egy része. Még sok hiba van benne, ez a menü bővítés az egyik. Azért darabonként kérek segítséget, mert az egész már hét oldalas.
A menűnek akkor van értelme, ha azt látjuk is.
Pl: LCD vagy hétszegmens kijeltő segítségével. Ami az előző "rajzon " látható, az többnyire a funkciók kijelzése és ha a "zászlókhoz" tartozó bitet kivezetjük a kimenetre, ledeket kötünk hozzájuk akkor láthatjuk, hogy éppem mit csinál a berendezés, vagy mit tudnánk éppen állítani (?) Számomra a menű nem éppen ezt takarja, illetve bővebb. Nem kell félni attól az LCD-től a legegyszerűbb megoldás...
Ez tényleg jó lett így. Köszönöm a segítségedet.
Közben én is próbálkoztam, de lehet hogy ez nem egy jó megoldás? Szeretném ha mondanátok róla véleményt. Viszont amikor be van kattintva a "fel -le" gomb és léptetek a főmenü után ha tovább kattintok akkor valami hibaüzenet jön.
A főmenüt a 0 értékre tedd, és csinálj egy újra indítható monostabilt monjuk 15 s re és ha nem piszkálod a gombot
akkor 15 sec után nullázza a számlálót .
Azt hogyan lehet megoldani, hogy a főmenü alapból "világítson" és ide is térjen vissza, ha a léptetés visszafele történik?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

)
De a többi amit írtál , tőkéletesen állja a helyét .