Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Idézet: „2x20 LCD is kellene rá.” Esetleg egy Nextion kijelző helyette ... UART kommunikáció, 2 láb kell csak hozzá! A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2019
Rendeltem ilyen modult csak 2004-es LCD-vel. Ha megérkezik majd kipróbálom, hogyan is működik.
Arra gondoltam, hogy kicsit ismerkedjek ezzel az I2C-vel megpróbálom egy kisebb procival, és kiegészítem 2 db MCP23017-el. Még azt nem döntöttem el, hogy maradjak a 16-os PIC-nél vagy próbálkozzak a 18-as szériával. Még soha nem próbáltam azokat.
Így már kevés a 40 lábú kontroller is. Van valahol lista, milyen kontrollereket ismer a program? Én nem találtam, a használati utasításban lévő képernyőfotóról "lestem" a PIC16F887 -et.
Van isp-s lcd panel is ami csak két vezetéken kommunikál a piccel .
Köszönöm, de az lcd-vel már kevés.
Port bővítő ic-n már gondolkoztam,de még soha nem használtam. Amit elfelejtettem, hogy egy 2x20 LCD is kellene rá. Összevonni sajnos nem nagyon lehet. Utána nézek milyenek vannak.
Végig kell gondolnom milyen funkciót hagyhatok ki és mit nem.
Ha jól láttam, PIC16F887-est ismeri. Az MCLR láb is felhasználható bemenetként.
Nem lehet összevonni a be illetve kimeneteket ? Mondjuk a bemeneteket diódákkal közösíteni a kimeneteket meg isp-n 2 portbővítő ic vel megoldani ? Akkor akár egy 8 lábú pic is elég lehet a feladatra .
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis tanácsot, lenne egy projektem, amiben kellene 22 db bemenet, 14 db kimenet. Tudnátok ajánlani olyan procit, amit ismer a 4-es Parsic, és rendelkezik ennyi porttal? Maga a progi elég egyszerű lesz. Csak egy logikai vezérlés 1 db időzítéssel. Előre is köszönöm! Peti
Hi. Hello. Milyen célból használják ezeket a modulokat?
Hello. Hello there. For which purpose are these modules used? A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2019
Idézet: Mit csinálni?? „ADC bemenetet nem tudom szorbini.”
Holnap ki próbálom ezt így nem próbáltam még. Nekem az a furcsa hogy a ADC bemenetet nem tudom szorbini.
De ebben nincs ADC , az első kérdésed arra vonatkozott . Próbáld ki ezt talán jó
Hogy működik ? egy üres projektfájlt tettél fel ...
Cseréld fel a PWM modul két bemenetét tedd alúlra az ADC-t és felülre az órajelet
A + kimenetet konfiguráld fel valamelyik kimenetre és nézd meg hogy villog e a rákötött led (megy e a pic) egyébként kvarc és 2db 22pf os kondi van az osc lábakon ?
Próbáld meg ezekkel a beállításokkal (PWM et még nem próbáltam parsicban csak tapogatózom )
Tedd fel a programot ide megnézzük mi lehet a probléma
Igen a 877 nél így csináltam de ott sem működött.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |