Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
De ebben nincs ADC , az első kérdésed arra vonatkozott . Próbáld ki ezt talán jó
Hogy működik ? egy üres projektfájlt tettél fel ...
Cseréld fel a PWM modul két bemenetét tedd alúlra az ADC-t és felülre az órajelet
A + kimenetet konfiguráld fel valamelyik kimenetre és nézd meg hogy villog e a rákötött led (megy e a pic) egyébként kvarc és 2db 22pf os kondi van az osc lábakon ?
Próbáld meg ezekkel a beállításokkal (PWM et még nem próbáltam parsicban csak tapogatózom )
Tedd fel a programot ide megnézzük mi lehet a probléma
Igen a 877 nél így csináltam de ott sem működött.
A 628 ban nincs ADC az nem tud analóg bemenetet kezelni , a 877 nél pedig meg kell keresni az adc0 adac 1 lábat és azon próbálkozni , a legegyszerűbb ha egy poti középső kivezetését kötöd a pic lábára és a két szélsőt pedig a +5v ra és a gnd re
Ezt én is így gondoltam de nekem a valóságba nem megy próbáltam 16F628 és 877 el is de egyik sem működik
Sziasztok! Megtudja nekem valaki mondani, hogy lehet parsicba analóg bemenetet kezelni. Köszi.
Köszönöm tipped. Csak azt nem tudom,hogy a Data,Clock és CS-t hogy lehet kivitelezni a Parsic-al. Mert én sajnos csak ezzel tudok programozni...
A tizedes pont direktbe van kötve ellenálláson keresztül a földre,azért világos.
Ezt a program kapcsolást egy másik példából vettem innen a topikból,de mint írtam,rájöttem a hibára és így is működik már. Köszönöm segítő hozzászólásaid.
Nos,rájöttem a hibára. Szépen működik tranyóval és nélküle is. ( csatolva a jó )
Az volt a baj,hogy ZV1 resete 0-nál van és utána egyből kezdődik megint a számolás. Mivel 0-hoz tartozott az egyik digit kijelzése,ebből adódóan az is rövid ideig jelződött ki. Átrakván nem 0-ra megoldódott a hiba.
Az, hogy halványabb, alapvetően azt jelenti, hogy a digit és a szegmens egyidejűsége nem azonos a két digit között.
Mivel a 2ms léptetés a végrehajtási ciklussal megegyező idő, lehet kritikus a blokkok végrehajtási sorrendje is. (Object Oorder) Mert lehet az adat amit kiír, csak a következő ciklusban áll rendelkezésre. Igazából egy szkóppal lehetne megnézni, melyik adat mennyi időre van kijelezve. Azt írtad, hogy ha 10ms-ra növelted a léptetési időt, akkor jó volt, de nagyon villogott. Ez nyilvánvaló, mert 8 ciklusból áll egy kijelzés, ami 10ms-al már 80ms. az 12,5Hz. Viszont ha 10ms mellet jó volt, akkor lehet trükközni, hogy míg az órajelet 4MHz-re adod meg, a valóságban 20MHz-el jár a proci. Akkor az időzítés osztását 4MHz-re számolja de ötször gyorsabban fog járni. Mivel itt nincs LCD-hez időzítés, nem okoz gondot. A tizedespont nem kavarhat be? Mert az világos.És mivel nincs rajz továbbra sem tudni mit hova kötöttél. De nekem továbbra sem szimpatikus, hogy a szegmensek adatait egyszerre váltod a digittel. Mert az áthallást okozhat. Valamint az sem, hogy miért kell a szegmenseket is kikapcsolni.
Nem a kérdésre válaszolok, csak mint tippet szeretnék adni. MAX7219 IC, hozzá egy ellenálls ami beállítja az áramot és a kijelzők (max. nyolc db., közös katódos). Nem lenne egyszerűbb? Data, Clock és CS, három vezeték kell hozzá.
Csatoltam képet a helyzetről. 2ms-os idővel ( mit az eredetiben is van ) ,jó lenne,csak az egyik szegmens nagyon halvány. A halvány vezérlése az RA2 volt. Áttettem RC0-ra,de a helyzet ugyan az. Olyan érzésem van,mintha 1 cikluson belül az a szegmens kétszer oltódna ki,1 helyett.
Ez lehet? De lelassítva nem látok ilyen problémát a programban. A tranyók szerintem biztosan le tudnak zárni,mert próbátam 1k-val +-ra húzni a bázist,de a kijelzőn nem láttam változást. 1 szegmensnél próbáltam 390 helyett 270 ohmot, de ott sincs változás. A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2019
Azt én sajnos ne tudhatom. Ellenőrizd le, hogy nem kötöttel-e össze lábakat, vagy a programban nem használsz-e máshol is ugyan azt a kimentet. A Wdog nem kell. Felhúzni akkor kell a portát, ha bemenetként használod a B portát, és nincs felhúzó ellenállás külön. És valóban az RA2 és RB2 vezérli a digiteket? Tranyók le tudnak zárni? A kapcsolás hardver része jó?
Lelassítottam,megnézterm,elvileg jónak kell lennie, De beégetve ugyan olyan rossz...
Nem lehet hogy a kontroller beállításainál van a baj, wacsdog kell,vagy nem ; PORTB fel kell húzni,vagy nem? Vagy lehet hogy nem mindegy melyik port adja ki a szegmensekre a jeleket? Pl. RC helyett RB re áttenni? De ahogy elnézem ez sehogy se fog összejönni.... Marad a sok kábel...
Akkor próbáld meg így. Szimulációhoz lassítsd le az órajelet 4ms-ot pld. 2000-re és figyeld meg hogy működik a vezérlés.
Szia!
Adaptáltam az ajánlott vezérlést az én progimba. Beégettem,de még rosszabb,mint az előző. Ez abszolút nem oltsa ki az előző karaktert,szinte semmit nem lehet látni a számokból. Akkor van egyedül tiszta kép,ha a két karakter ugyan az. Akkor vibrálás sincs,amúgy igen.
Hello! Ha a digiteket ki-be kapcsolgatod, akkor a szegmenseket felesleges. Nézd meg itt hogy van megoldva a vezérlés..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |