Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Megtaláltam, de nem jó, vagy én nem értem.
2 féle alap bekötés van a 2. oldalon. Az egyik +Vs, GND, és Vout. Vout feltételezem a picre megy a másik kettő a +5v és a test(0). Ezzel van most bekötve ami szerint +2 fok és +140 fok közt mér. Ugyan akkor 10 fokos vízben 0.2V ot mérek a test és a Vout közt. 100 fokos forrásban lévő vízben 0.3V. Az szerinted jó? A másik bekötést meg nem értem. +Vs, GND, Vout R1 ellenállással -Vs re van kötve... De mi az a -Vs ha nekem csak +Vs van? És mekkora ellenállás kell. Lehet vak vagyok de sehol nem találtam utalást rá, hogy mekkora ellenállás kell. lm35cz Másik program(flowcode) alap példái közt van program amivel LCD-re kiíratható, hány Volt van a bemeneten. Ott 4.98... és 4.99 közt mozog ha 10 és 100 fok os vízbe dugdosom a termisztort. Ennyit is mérek műszerrel. Számolgatom, hogy mennyi a 10mV/C, de közel nem ennyinek kellene látszani a műszeren. Ezért kérdezek...
A bekötést megtalálod a datasheet en . Az éreték 10mv /c
Neked LM35 van, ha jól tudom.
Hogyan van bekötve? Mikor hány voltnak kell lenni a lábakon? Nekem alig változik valami rajta.
Egy feszültségre csökkenésre reagáló ketyere, ami ha 9V alá esik, ad egy jelet a PIC-nek, és már mentve van.
De a kommunikáció és a mentés működik, HA nem használom a saját karaktereket. Amint illesztem őket, megáll a kommunikáció...
Hali
Idézet: Nem csoves radio ez hogy 2 megohmos potit hasznalj. Az adatlap ajanlasa szerint (illik elovasni) Az AD-t 5 kohmos (max 10 kohm) forrasrol kell meghajtani! Ellenkezo esetben a meres pontossaga es linearitasa nem garantalt. Valamint a kulonbozo mintaveteli idok kulonbozo meresi eredmenyeket fognak adni. Amennyiben valami nagy impedancias feszultsegforrast szeretnenk megmerni a PIC AD-je segitsegevel, valamilyen impedanciaillesztot kell alkalmazni. Pl 1 OPA-val felepitett feszultsegkovetot. „2Megás potit használok.”
RC.1 en mi megy be?
gombnyomás, vagy valami ad 1 bit jelet. EEprom modul akkor tárolja le bárminek az értékét ha kap egy bit jelet. Akár honnan leveheted, tök mindegy. Lényeg, az, hogy akkor tárol, ha te adsz neki jelet. Csak azért teszik számláló elé, mert akkor változik a számláló. De teheted, te egy 1másodperces időzítő után is akár, vagy másik kicsit sűrűbben léptető számláló elé. Sőt mögé is teheted, csak akkor kell bit-byte átalakító elé.
Szerintem azért áll meg mert az eprom írást vagy olvasást nem jól ágyaztad be a programodba, ugyanis az eprom íráshoz idő kell az uart viszont nagyon érzékeny az időkre tehát úgy kéne megoldani hogy az uart-nak legyen nagyobb prioritása mint az eprom írásnak olvasásnak.
Akkor ez a baj a 2M-ás poti
Olyan mintha nem is lenne az ad bemeneten semmi lebegne a levegőben. Használj 1K-100K ig max majd meglátod rögtön stabil lesz.
Az UART nekem is működik, viszont ha használom a saját karaktereket, akkor nem működik se a saját karakter, se az UART. 2Megás potit használok. De később enkóderrel szeretném állítani az értéket. Lehetséges a mentésre való adatot kiküldeni egy másik PIC-be, és induláskor viszaolvasná?
Fogok még használni órát is a PIC-ben, és akkor talán a PIC mindig feszültség alatt lesz (3,6V), és olyankor az adat nem veszlik el, mivel egy másik IC adja az órajelet, és a PIC veszi. .. Vagy hogy működik ez?
Igen...
628ban csak mérte a fordulatot és el küldte 877nek. Amiben volt a váltásjelző és az LCD vezérlés. A váltás jelzőt gombnyomásra tárolta. stb...
Érdemes használni mindig, ha az áramköri környezet megengedi. Nekem potiknál nem szokott ugrálni mekkora a a poti? Lehet, hogy túl nagy és így nem folyik elég árami s így jobban összeszedi a zavarokat. Hagytál elég időt hogy a pic belsejében a kondi rendesen töltődjön? Le van írva az adatlapban hogy mennyi időt kell hagyni az ad mérések közt.
Emlékszel már volt ilyen problémád , amikor két egyforma
programrészletből az egyik nem akart menni , lehet hogy itt is valami hasonló dolog jött elő , lehetséges hogy valamelyik bit azonos nevű a két részben és ez okozza a keveredést
Én programhibára hivatkozok, hogy azért ugrál. Benne van két hőmérő, és egy voltmérő, akkor az egyik hőmérő ugrál. Ha kiveszem a feszültségmérőt, akkor a hőmérő stabil.
Használ az átlagolást ! azt már feltettük többször és én is elküldtem , lassítja a beolvasást és megszünteti az érték ugrálását
És ha LM35DZ-t használok hőmérésre, de valamikor az is ugrál, akkor ott is használhatok ilyet?
Igen az ad és a föld közé, ha nem túl gyors a mintavételezés akkor lehet nagyobb kondit is tenni akkor még stabilabb lesz.
Azt vettem észre, amint EEPROM-t akarok használni, a kommunikáció megáll, és a saját karakterek nem működnek. Ott lesz valahol a gond?..
Igen, az AD és a föld közé
Az uart, a fogadó PICben működik egyszerre az EEPROMmal?
Nem tudom miért.
Nekem a váltás jelzőt lehetett gombnyomásra eltárolni, de az UART függetlenül tőle működik.
Ha csak magában van, vagy bekötve, az URAT nem működik...
![]() messer: Az AD és a föld közzé?
Köszi a gyors választ. Kicsi még így is van benne, de tényleg sokkal jobb lett.
Tegyél az ad bemenetre egy 100nF-os kondit
Üdv.
A mostani projektembe került 2 poti, amivel 2 értéket tudnék beállítani. A problémám az, hogy a poti eléggé "instabil", 16 bit-es analóg bemenetre kötve ha kiiratm a bement értékét és a potit beállítom pl. 10-es értékre, akkor eléggé sűrűn "ugrál" 9-11 között. Nem nagyon tudok megoldást találni, ha valaki már találkozott ilyennel, megköszönném a segítséget.
Nem követtem mostanában az itteni dolgokat.
Mit csinál a ZV4? Látom RC.1 ről van léptetve... Javasolnám oda egy one-shoot beszúrását. És az után az eeprom. Vagyis RC.1 - oneshoot - eeprom -ZV4. Amúgy hányszor lehet írni az eepromot egy picben? Van valamennyi korlát benne, mire tönkre megy a pic?
Hali. Az UART eddig a részig tökéletesen Működik. Amint a ZV4es számlálóhoz, RC.1 re kötök egy EEPROM-ot, a kommunikáció megszűnik. Miért?
Ha hiszed ha nem erről is van fent a témában példa
(én hiába magyaráznám mert még nem használtam) keress egy példát a témában és nézd meg , elvileg a pwm egy 4khz-s jelet tol ki a kimenetre,és az adatbemeneten lévő értéktől függ az impulzus szélesség (a lábon megjelenő feszültség .)
Kösz, de egy kis leírás jó lenne hozzá
![]() Lehet két típus között váltani, mik azok? A CF-re minek impulzust adni, és milyen időérték ajánlott?
Kedves dcsabi!
Mégegyszer köszönöm a fáradozásodat, elsőre lefordult és rögtön azt csinálta amit kell. Remélem ennyi gomb elég lesz Gábor |
Bejelentkezés
Hirdetés |