Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
És milyen potmétert használjak, és milyen lesz a legkisebb és a legnagyobb impulzus?
Igen, lehetséges, a timerbe a ms helyére írd be az ADC0-át.
Helló. Hogyan megoldható egy ADC segítségével egy belső TR impulzus szabályozása? Potméterrel állítanám, ha akarom 1000ms adjon, ha akarom 2ms-ot. Lehetséges?
Hello!
Talán az, hogy a blokkok végrehajtási sorrendje, nem volt azonos. üdv! proli007
Az jó, hogy így működik, de akkor mi a magyarázat arra, hogy az előző nem működött, ha azonos volt a kettő?
Talán így próbáld : itt a felfutó élre átír -a lefutó élre nulláz
Nálam a kijelzőre egyik sem ír a nullán kívül mást, de miért is írna, hiszen az a bit irná a kijelzőre az értéket, amelyik törli a számlálót. A másik dolog, hogy nincs ideje elszámolni 4-ig (szimulátorban)
Köszi igazad volt.
Jobban megszűrtem a tápot és jó lett.
A "beállított érték " potival állítódik ? Próbáld meg az adc helyett egy számláló értékét mondjuk nyomógombbal léptetve megoldani a beállítást . Szerintem azért ugrál
mert nincs hiszterézis és az adc értéke nem stabil .
Helló. Lehet én nem veszek észre közte különbséget, vagy tényleg nincs is közte, de akkor miért működik az egyik, a másik meg nem?
Sziasztok fórumozók!
Szeretnék építeni egy léptetőmotor vezérlőt. Pontosabban már meg is építettem de a programom nem igazán akar működni. Egy szelepet működtetne, mindig a beállított értékre nyitná, ill. zárná. Amíg forog a motor jól működik de mikor a beállított értéknél meg kellene állnia össze vissza ugrál ahogy az impulzusadó megy a PIC-be. Miért csinálja? Lent a rajz.
16F876A is jó, mert kisebb a tokja mint a 877-nek, (28lábú), de memóriaméretileg egyformák.
Ja és egy pic 16F 877 est választottam. Az én amatőr szintemhez jó nagy, és a késöbbiekben jódarabig nem kell váltanom, mert eléggé nagy programot kell majd írnom ahoz, hogy kinőjem a srácot.
Srácok köszi a segítségeteket, a tanácsoktokat, most már csak az árramkört kell megépítenem, a picet megírnom, s jöhet a hajrá hogy lássuk müködik-e vagy sem.
Egyszerübb megírás is létezik az 100% de én nem vágom annyira a témat, hogy most egynegyedére legyürjem a progit. Természetesen a helo meg a szaladgáló csillagokat ki lehet hagyni, de az vot az első mit sikerült életre keltenem , s így bennehagytam. Szégyenlem, hogy ilyen amatőr szinten vagyok, de próbálkozok.
Ez jó, te kijavítottad a 4. sor villogását, én meg az első 3 sort
Mondja valaki, hogy nem beszéltünk össze.
Mellékletben a villogás kijavítva. Ha csak annyi ennek az egész projektnek a lényege, hogy a három értéket kiírja a kijelzőre, akkor azt sokkal egyszerűbben is meg lehetne oldani.
Helló. A programfutás elején ottvan egy LCD-re küldő adat, ami törli a 3. sor karaktereit. Ez eddig rendben van, de amikor mutatja az értékeket (a hőt, stb), akkor az a harmadik sor, amit az elején töröltél, még mindig törli a harmadik sort, és közbe iratod ki rá a karaktereket. Ezért csak akkor kell engedi a törlést amikor szükség van rá. Ezt egy AND kapuval oldottam meg, amikor szükség van rá törli, de amikor már fut a program (mutatja a hőt, az értékeket) akkor már ne törüljön.
Amúgy a számlálók RV bemeneteit id illik gnd -re "kötni "
a programban ha nem használjuk
Kösz az infót, igen az analóg modul 8 bites elkurnyiszolása az én figyelmetlenségem, de semmi ötletem sincs hogyan tudjam megoldani a villogás problémáját, azzal régóta próbálkozok, de semmi ötletem a megvalósítására ha sikerül ez lessz az első programom .
Kis segitséget kérnék azzal a villogással kapcsolatban.
És az analóg bemeneteket sem ADAT0 - ADAT1 nek nevezud Hanem ADC0 ADC1 stb
Azt, hogy egy láb kimenet vagy bemenet lesz, azt nem kell külön beállítani, azt a program állítja be, attól függően, hogy hova írod be a számát. A neve lehet RA.0-RA.7 RB.0-RB.7 RC.0-RC.7 RD.0-RD.7 és így tovább... De mindenképp nézd meg a PIC adatlapját, hogy milyen portjai vannak.
Néztem a progidat, van egy-két hiba benne. Ahol a kijelző villog, ott egyszerre írja két LCD-OUT modul. PL: Az üzemanyagszint és a % közötti szóközök törlik ki a másik LCD-OUT által írt értéket azért villog. A többinél is így van. 8 bites analóg bemenetet ne köss 16 bites modulra, mert fordításkor hibára megy, mert a felső bájt nincs definiálva. Ha fordításkor nincs hiba, nagy valószínüséggel működni is fog.
Próbáltam, tényleg jó, kimenti fájlba több formátumban is. Pont ilyen kellett.
Valaki kellene nekem segítsen, nem tudom a progiban hol és hogyan kell megdefiniálni a ki és a bemeneteket, valaki kellene segítsen nekem, és jól jönne ha valaki átnézné a progimat, hogy tudjam érdemes-e nekiállanom vásárolni az alkatrészeket.
Köszi, megpróbálom. Ez egy gyorsulásmérő lesz, eltárolja az értékeket memóriába, és később át lehet tölteni PC-re. Ha a PC-n már be tudnám másolni az adatokat Excelbe, az már elég lenne.
Üdv! Szerintem a Docklight nevű pogival meg tudod oldani! Én is ezt használom, igaz nem pichez. Ill olyat csináltam már, hogy pic mérte a hőmérsékletet, és percenként küldte a Docklightnak és az mentette!
Sziasztok
Olvastam korábban ezt a kis progit. Összeütöttem ide valamit, a kérdéscsak az hogy müködne-e? Légyszi segitsetek, a programozás messze áll tölem de meg kellene tanulnom, és tudom, innen hiányoznak dolgok, csak nem tudom mik. Légyszi valaki nézze át és adjon tanacsot. Kösz
Sziasztok! Ha UART modullal küldök át decimális formátumban számokat a pc-re, akkor azt milyen progival lehet a PC-n decimális formátumban elmenteni egy fájlba? Jelenleg addig jutottam, hogy RealTerm nevü progival el tudom menteni, de csak ASCII formátumban. Mi a megoldás erre?
Tettem (tettünk) fel példát már az elején a topicnak...
Keress utána, az Eeprom-os példáim közt...
Köszönöm dcsabi a segítségedet, kipróbálom!
Az eepromba hogy hogyan rögzítem , majd próbálkozom. Mégegyszer köszönöm neked! |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Mondja valaki, hogy nem beszéltünk össze.