Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Aggregátor feszültség szabályzó
Lapozás: OK   13 / 18
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Szept 30, 2021 /
 
Ezzel van a baj, ezt nem lehet rendesen összerakni.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Szept 30, 2021 /
 
B terv:
Összerakod ahogy sikerül, és imádkozol.

Szerintem jó hir lehet, hogyha érintkezik rendesen, akkor nem melegszik annyira, és olvad bele a műanyagba. Esetleg szilikonzsir?

Vagy ha lehet komplett kefeszerelvényt kapni, akkor kicseréled, és mosolyogva mondod, hogy kicseréltem vadi újra, olyan lett mint új korában.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2021
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Szept 30, 2021 /
 
Éppenséggel lehet kapni de ha jobban megnézed a képet, már azon is látszik, mennyire csálén áll a szénkefe. Nagy valószínűséggel a C tervet léptetem életbe. Belefaragok két szénkefét és megmondom a tulajnak, sok sikert hozzá, ide többet nem hozhatja, nem is tartozik semmivel.
(#) zaza99 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 1, 2021 /
 
Nagyobb szénkefét vegyél bele és csiszold méretre, a kötéseket forraszd le. A gyúszógyűrűt is polírozd le.
(#) ferfa9696 hozzászólása Jan 4, 2022 /
 
Segítséget kérnék! Egy Slavia DES 12 típusú áramfejlesztő ingadozik a feszültség. Amikor 230V-os dugalj reflektort akkor néha erősebben világít a reflektor, néha halványabban. Mi lehet az oka?
(#) mpisti válasza ferfa9696 hozzászólására (») Jan 4, 2022 /
 
Valahol kontakt hiba van a gerjesztőkörben, vagy a forgórész csúszógyűrűn a kefék kopottak esetleg szorulnak.
(#) ferfa9696 válasza mpisti hozzászólására (») Jan 4, 2022 /
 
A generátor végén levettem a burkolatot és nem találom a forgórész csúszógyűrűn de levettem a fehér műanyag kupakot ami nem tudom hogy mire való.
(#) zaza99 válasza ferfa9696 hozzászólására (») Jan 4, 2022 /
 
Ez szerintem kalickás rendszerű, nem lesz benne szénkefe. Én az összes csatlakozást megbontanám megreszelném és kis zsírral összeraknám. Esetleg még a diódákat ellenőrizném 12V 60W izzóval akkumulátorról.
(#) user1914 válasza ferfa9696 hozzászólására (») Jan 5, 2022 /
 
Szevasz!
Az amit lebontottál az a segéd generátor. Ebben nincsen sehol csúszógyűrű.
Itt egy videó, 1:25-nél megtalálod a kapcsolását. Az F1-F2-őn 3-12 V feszültséggel gerjeszti a segédgenerátort, ami közvetlen a főgenerátor forgórészét gerjeszti. Az állórész A1 és N pontján kell lennie a feszültségszabályozónak ami majd az F1-F2 pontokra szabályoz vissza.
Na ez az amit meg kell keresni hol található, és javítani kell.
2:06-nál megtalálható a szekrény rajza is (valószínűleg nálad is meglesz).
Üdv. M.
(#) ferfa9696 válasza zaza99 hozzászólására (») Jan 7, 2022 /
 
Köszönöm a hozzászólást! Az összes csatlakozást meg is csináltam, viszont a diódákat minden rendben működik és ugyanez csinálja…
(#) ferfa9696 válasza user1914 hozzászólására (») Jan 7, 2022 /
 
Jó napot!
Az összes vezetéket ellenőriztem minden OK, Levettem a feszültségszabályzót és észrevettem hogy nincs össze forrasztva rendesen. Természetesen meg is forrasztottam. Hétvégén ki fogom próbálni Talán ez lehet az oka?
(#) joslat hozzászólása Jan 10, 2022 /
 
Sziasztok,

Van egy inverteres Scheppach 1200.
Csak 110V jön ki belőle.
Szerintetek menthető?
Köszi!
(#) zaza99 válasza joslat hozzászólására (») Jan 10, 2022 /
 
Szia!
Le is tilt az elektronika rövid működés után?
A két TO220 tokozású zászlón mekkora fesz van? 370-390V környékének kell lenni.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2022
(#) diablo01 hozzászólása Feb 15, 2022 /
 
Sziasztok!
Van egy Güde ISG 1200 ECO aggregátor. Igaz, nem feszültség szabályzó hiba talán. Nincs szikra. Valaki találkozott ilyen hibával? Gyújtó trafót próbáltam mérni, a bemenetén nincs szakadás. Arról egy kiöntött kispanelre megy a vezeték. Arra van kötve egy jeladó? Az lenne a behúzó felett? (nem bontottam még le) Köszönöm.
(#) zaza99 válasza diablo01 hozzászólására (») Feb 15, 2022 / 1
 
Szia!
A jeladó tekercs 32Ω-os. Az olajszint érzékelő csatiját húzd szét, nehogy az tiltson. Általában a panelon szokott forrasztássi vagy egyéb gond lenni. A közepén van egy csavar a gumi alatt azt vedd ki és utána ki lehet venni a penelt. Szikével vágd kőrbe előszőr.
(#) diablo01 válasza zaza99 hozzászólására (») Feb 16, 2022 /
 
Köszönöm a segítséget!
Az olajszint érzékelőt kikötve lett szikra (kivett gyertyán néztem). Nem volt benne olaj. 2,5dl-t betöltve halványan világít a piros led. Érdekes, hogy az eladó szerint működött és egyszer csak elment a szikra. Újszerű a kinézete. A gyújtótrafón 2,4 KO hegyett 7,2-t mértem, többi érték stimmelt.
(#) zaza99 válasza diablo01 hozzászólására (») Feb 16, 2022 /
 
Olaj nélkül szokták küldeni mivel ha felborítják kifolyik belőle az olaj. A gyútókábellel együtt mérted akkor azért lett több.
Kínai vacak az egész hosszú működési időt ne várj tőle. Motoros, tekercses dolgokat /induktív terherhelést/ ne dugj bele mert tönkremegy. Ha meg akarod tartani akkor a hatos csatlakozót amiben három narancs és két szürke vezeték van akkor vedd ki a műanyag házból dugd össze forraszd kicsit meg és szigeteld le. A sorrend mindegy csak színre szín menjen. Nagyon kontaktos szokott lenni és elveri az elektronikát
(#) tamaaska2 hozzászólása Márc 13, 2022 /
 
Üdv mindenkinek kérnék egy kis segítséget van egy Yanmar motoros Leroy Somer generátoros aggregátor R230 AVR-rel (kefe nélküli a generátor) feszültséget szépen beállítja magának de csak 60Hz-en akar működni hiába van feltéve az AVR-en az 50 Hz hez tartozó átkötés nem reagál semmire rendeltünk hozzá új AVR-t gondoltam akkor az halt meg,de azzal is ezt produkálja széthúztam a generátort a gerjesztő részben van egy greatz kocka azt kimértem de jó de a biztonság kedvéért ki is cseréltem segítsetek hogy mi alapján szabályozza a frekvenciáját nem találok hozzá semmi irodalmat se hogy megértsem az elvét mindenütt csak a feszültségszabályzásról beszélnek. Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2022
(#) mpisti válasza tamaaska2 hozzászólására (») Márc 14, 2022 /
 
Nem is fog 50Hz lenni, amíg a motor fordulatszámát nem veszed vissza 3600-ról 3000-re.
(#) tamaaska2 válasza mpisti hozzászólására (») Márc 14, 2022 /
 
Eddig így működött ezzel az adagoló beállítással egyik napról a másikra változott meg és azóta leállítja az ellenőrző elektronika a motrot,generátor hibát jelez ki. Én is erre gondoltam hogy elállítódott az adagoló fordulatszáma de nem találtam semmi állítási lehetőséget de majd átnézem tüzetesebben. Meg akkor mire szolgál az AVR-en az50,60 Hz-es átkötés
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2022
(#) mpisti válasza tamaaska2 hozzászólására (») Márc 14, 2022 /
 
Egy szinkrongenerátor által kiadott frekvencia mindig a hajtómotor fordulatszámától függ, ez olyan evidencia mint az,hogy forog a föld. Tehát ne akard velem elhitetni,hogy változatlan motorfordulat mellett egyik napról a másikra az 50Hz-es generátorból 60Hz-es lett. A gerjesztő elektronikán található 50/60Hz-es beállítás nem azért van,hogy attól fog a generátor 50 vagy 60Hz-es lenni, hanem azért,hogy a szabályozás a kiválasztott frekvenciához legyen optimalizálva. Láttam/javítottam néhány(száz) áramfejlesztőt pályafutásom során, de olyan-hagyományos,nem inverteres- áramfejlesztővel még nem találkoztam, ahol a frekvencia ne a motor fordulatszámától függött volna.
(#) Gafly válasza tamaaska2 hozzászólására (») Márc 14, 2022 /
 
Ez nem tudom megvan-e, de a többieknek valószinűleg hasznos információ lehet.
Ahogy nézem mpistinek igaza lehet, mert ahogy nézem az AVR230-nak sok beleszólása nincsen motor fordulatszámába, igy a frekvenciába sem.
Regulátor milyen?
(#) tamaaska2 hozzászólása Márc 14, 2022 /
 
A regulátor elektomos amit az aggregátor felügyelő automatika vezérel
(#) proli007 válasza tamaaska2 hozzászólására (») Márc 14, 2022 /
 
Hello! Én nem ismerem, de a gépkönyv szerint van egy átkötés (Jumper) ami ha nincs rajta, akkor 60Hz..
(#) nyiradiz válasza mpisti hozzászólására (») Márc 14, 2022 /
 
Szia Pisti,láttam a hsz-edet a straus generátorra. Nekem olyan gondom van,hogy szétégett a szabályzó,és nem tudom rekonstruálni az égés miatt. Ha esetleg lenne nálad egy hasonló rossz,ami nem ott van szétégve,küldenél egy fotót róla? Én a hátlapot vágtam le akkor még nem tudtam mi a baja. Mellékelem a fotókat. A ferdén lógó D6 dióda a hőtől konyult le,látszik hogy kakukk,a többi alkatrészt jónak mértem. A tippem,hogy az előző oldalakon levő rajz szerinti,de biztosra akarok menni. A tekercsek is rendben vannak,szerintem egy repedés miatt nedvességet kapott a szabályzó azért égett szét.
Üdv Zoli
(#) Gafly válasza proli007 hozzászólására (») Márc 14, 2022 /
 
mpisti hozzászólása eltűnt ami erről szólt.
De még tartom azt az állitásomat, hogy ennek szerintem nincsen olyan kimenete, ami a motort vezérelné...
Magáról a készülékről és a másik "csodáról":
Idézet:
„A regulátor elektomos amit az aggregátor felügyelő automatika vezérel”

nekem legalábbis még mindig semmi fogalmam nicsen.
(#) proli007 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 14, 2022 /
 
A legtöbb esetben nem tisztázott, hogy eredetileg jó volt-e bármi is. Történt-e egyáltalán e valami javítás változtatás. Állandó az információ hiány. Kezdődik a találgatás és majd az információ csepegtetése.
Így aztán nehéz célba érni még annak is, aki tudja mi ez. (Nem úgy mint én.) Az adatlapon látható, (ha egyáltalán "ez az") hogy a generátor 3000/3600 fordulatú a motor meg 2400 (ha jól emlékszem..
Tehát áttétel van a kettő között, valami képen látszott egy ékszíjtárcsa..
Nem ártana a körülményeket, állapotot, előzményeket leírni. Mert így dezinformációnak, vagy akár trollkodásnak is fel lehet fogni egy-egy ilyen típusú kérdést..
(#) mpisti válasza proli007 hozzászólására (») Márc 14, 2022 /
 
Eléggé sokféle áramfejlesztővel volt dolgom, de olyannal még nem találkoztam (mobil egységről lévén szó)amelyiken választani lehetett volna az 50 és a 60Hz között a felügyeleti elektronikán. Nem mondom hogy ilyen nem létezhet, de én nem tudok róla. A felügyeleti elektronika jellemzően a villamos és a motorikus paramétereket figyeli, persze ez is kiépítettség függő. Alapesetben a motor olajszintet, olajnyomást, vízhőmérsékletet ellenőrzi a motoron, és emellett start-stop parancsot kezeli. Villamos paraméternél áramokat, feszültségeket és frekvenciát figyel, de nem korrigál, az a szabályzó feladata. Ha valamelyik paraméter tűréshatáron kívül esik, akkor leállítja a hajtómotort. Fordulatszám kontroll az adagolóban van, de nem találkoztam még olyan áramfejlesztő egységgel ahol 20%-nyi fordulatszám korrekciót kezelt volna a felügyeleti elektronika(ennyi van az 50 és a 60Hz között) Igazad van, több infóra lenne szükség, pl. az egység pontos típusára. Talán a gépkönyvében fellehető lenne a kívánt infó.
(#) mpisti válasza nyiradiz hozzászólására (») Márc 14, 2022 / 1
 
Szia! Holnap megnézem, de én ezeket el szoktam dobni, nem játszom a javításával mert nem ér annyit mint amennyi idő elmenne vele. Ha találok olyant ami ilyen forma, elküldöm neked.
(#) IQNUKU válasza nyiradiz hozzászólására (») Márc 15, 2022 / 1
 
Szia!

Bár a kérdésed nem nekem szól, talán (neked, vagy másvalakinek) segítség lehet a mellékletben küldött kapcsolási rajz.
Nemrég újra kellett tekercselnem egy kínai "Hondát". Sajnos a szabályzó is beadta a kulcsot.
Visszafejtettem, kiderült nagyban hasonló az Lhanzi által közölt kapcsoláshoz.
A tiéd sem térhet el nagyon ezektől.
Ha mégis kiderülne, hogy a tekercsekkel is probléma van, tudok segíteni.
Feltérképeztem a tekercsek elhelyezkedését és a kapcsolásukat is.
A menetszám, huzal keresztmetszet kisebb-nagyobb mértékben eltérhet, ezért azt minden esetben le kell ellenőrizni.
Sok szerencsét a javításhoz!
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2022
Következő: »»   13 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem