Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Aggregátor feszültség szabályzó
Lapozás: OK   7 / 7
(#) szikorapéter válasza staci123 hozzászólására (») Ápr 10, 2019 /
 
A 12V nagyon sok oda. Ekkora teljesítményű aggregátornak bőven elég 5-6V, de inkább meg kéne nézni hogy a forgó részben a két nagyon vékony mágnes megvan-e még vagy kiporladt az évek során. Nekem a mágnesekkel volt gond, de láttam olyat is amiben a gerjesztés tekercse ment szét ami az állórészben van.
(#) Gabor1974 hozzászólása Ápr 12, 2019 /
 
Szia Staci123!
Köszönöm a segítséget.
Nem fogod elhinni, hogy mi volt a baja:
az a kis gyárilag beépített 10A-es kismegszakító hol jó hol nem
Valószínű, hogy az évek alatt szétrázódott, így indítás után többször kel fel és le kapcsolni, hogy a belsejében működjön az öntartó.
Most ilyen kis nyamvadt 10A-es kismegszakítót keresek, mert a normál "háztartási" kétszer nagyobb.
Még egyszer köszönöm a segítséget.
(#) staci123 válasza Gabor1974 hozzászólására (») Ápr 13, 2019 /
 
Örülök hogy megtaláltad a hibát...
(#) air85 hozzászólása Máj 5, 2019 /
 
Üdv!
Van egy Geko2801 asynchron aggregátorom ! Azt tapasztaltam hogy terhelés nélkül 340 voltot mérek a kimenetnél. Nem tudom ez normális e én megrémültem és neki álltam megkeresni a feszültség szabályzóját viszont az nincs benne! Ez nem egy olcsó kínai gép. Nem tudom mennyire életképes egy ilyen aggregátor.Ha esetleg valaki tudja miféle megoldással szabályozza a feszültséget egy ilyen gép, vagy mennyire normális az hogy 340 volt van terhelés nélkül a kimeneteken megköszönném egy hozzáértő véleményét !
(#) staci123 válasza air85 hozzászólására (») Máj 5, 2019 /
 
Szevasz,
Újonan 218 dollárba kerül, biztos hogy nem
svéd gyártmány...
Milyen müszerrel mértél?
Terheld le melegitövel, 1- 2kW és mérj újra...
A feszszabályozó a genetátorban van, ha
leveszed a piros födelet...
Ha van szerencséd, van rajta egy
helitrimmerpoti, azon állítod a
feszt...
(#) mpisti válasza air85 hozzászólására (») Máj 5, 2019 / 1
 
Aszinkron generátorban nincs szabályzó, a hajtómotor fordulatszáma határozza meg a kimeneti feszültség értékét, a felgerjedésről és a maximális terhelhetőségről a gerjesztőkondi gondoskodik. Elvileg egy jól méretezett generátor-motor páros 50-55 Hz frekvencia mellett ad ki 220-240 V közötti feszültséget. Mivel a generátor szinte mindig 2 pólusú ebben a kialakításban, így a motor fordulatszámának 3150-3450 ford/min között kell lenni. Tehát a motor fordulatszabályzót kellene először ellenőrizni,mert elvileg a terhelés változása következtében létrejövő fordulatszám változást a motor röpsúlyos szabályzójának gond nélkül ki kellene tudni kompenzálni. A túl nagy kimeneti feszültség szinte mindig a magas fordulatszám következménye.
(#) staci123 válasza staci123 hozzászólására (») Máj 5, 2019 /
 
Nem írtad mekkora teljesítményü,
most látom hogy kék színben is
van aszinkron generátorral, azt pedig
nem nevezném profinak...
Frekvenciát kell mérni, és beálítani
50 Hzre, és minden ok lessz.
(#) air85 válasza staci123 hozzászólására (») Máj 5, 2019 /
 
(#) air85 válasza mpisti hozzászólására (») Máj 5, 2019 /
 
Igen van rajta egy nagy kondi illetve van egy csavar amivel a fordulatszámot lehet állítani a röpsúlyhoz képest!! A gondom az hogy bár a betonkeverő illetve a kisgépek kényelmesen mennek róla van egy nagy tárcsás 2000 w os sarokcsiszoló lassú indítású ami szépen felpörög róla de aztán munka közben nem tartja a fordulatát meg illetve egy búvárszivattyút kéne még üzemeltetnie de az meg nem indul el csak ha kicsit rápörgetek a motorra és úgy kapcsolom rá akkor kapja el
(#) air85 válasza staci123 hozzászólására (») Máj 5, 2019 /
 
Egy mezei multiméterrel mértem
(#) erbe válasza air85 hozzászólására (») Máj 5, 2019 /
 
2000 W-os elektromos teljesítményhez gyengécske a benzinmotor.
Elég sokat fűrészeltem 2 kW-os láncfűrésszel 2500 W-os aggregátorról, de annak, ha jól emlékszek, 5 kW-os volt a benzinmotorja. Nem volt egyik fűrészben sem lágyindító. Indításkor kicsit nyögött a motor, aztán felvette a fordulatot és lehetett húzni. Akár meg is lehetett fojtani a fűrészt, a motor bírta.
(#) air85 hozzászólása Máj 10, 2019 /
 
Most hogy nem esik egész nap volt időm ránézni az aggregátorra! Szóval jelenség a következő, a gép fordulatával beállítom 240 voltra a kimenő feszültséget de amikor ráindítom a nagyflexet a feszültség leesik 60 voltra és nehézkesen felkúszik 70 re. A fenti beszélgetésekből kiindulva és a hozzáértés teljes hiányában arra következtettem hogy nem gerjeszt ez a mocsok így elszaladtam egy kondiért mert akár hogy matekozok csak a kondi van benne ami befolyásolhatja a gerjesztést. A gerjesztés hiánya abban is megmutatkozik hogy a motor nem kap terhelést lényegében leszalad a veszkó 60 ra és semmi jele annak hogy a tekercs ellenállást fejtene ki a motor főtengelyére! Na kondi csere után némi javulás bár a terhelés nélküli 240 volt még így is kevés! Viszont elegendő a terhelés nélküli feszültséget a motor alapjáratával 280 ra növelni, és így a lassú indítású flex miután offolja indításnál a feszültséget "a motor még mindig erőlködés jele nélkül végzi a dolgát" szép lassan magához tér és beáll a feszkó 230-240 voltra. Holnap az építkezés folytatódik remélem az aggregátor is bele egyezik :S
(#) szsrobert válasza air85 hozzászólására (») Máj 10, 2019 /
 
Terhelessel erdemes inditani es hasznalni.
(#) erbe válasza szsrobert hozzászólására (») Máj 10, 2019 /
 
Ezt nem gondoltad komolyan?
Terheléssel indítva a kondenzátoros aszinkron generátor fel se gerjed. Na meg teljesen életszerűtlen, hiszen a saját példám szerint nem szorongatom a láncfűrészem gombját, miközben rángatom az aggregátor indítóját. No meg mit tegyek, ha a fa tetejéről kell levágni ágat?
(#) szsrobert válasza erbe hozzászólására (») Máj 11, 2019 /
 
Erbe, ne mar..
100W izzoval mar nem lepi tul a feszultseget. Kapcsolhato ellenallast is hasznalhatsz. Darabolasra elektromos fureszt, fa tetejere belsoegeu motorost hasznalunk. Igy nem fizetunk feleslegesen tobbet es nem szennyezzuk a kornyezetet, es a kabel se rant le a fa tetejerol, mert a lepottyanas okozta deformalodasok az emberi szervezetben draga javitasokat igenyelnek.
(#) air85 hozzászólása Máj 12, 2019 /
 
Vége a hétvégének és a kicsi aggregátor szombaton munka felénél felejthetetlenné tette a napot! Folyamatos szenvedés és munka közbeni méregetés meg állítgatás után azt mondta hogy neki elég és hazavágta a betonkeverőt :S ! Szerencsére a szomszédok kisegítettek árammal! Betonkeverőt is kaptunk kölcsön! Geko szemét megy a sarokba majd egyszer talán a motorblokkjából gyerekgokart erőforrás lesz! Nincs bőr az arcomon ezt bárkinek értékesíteni, még ha engem tisztességesen át is *** vele! Kövi héten beszerzek egy AVR el szerelt syncron aggregátort amit le is tesztelek a Terepen használt szerszámokkal..

Köszönöm mindenkinek a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) mpisti válasza air85 hozzászólására (») Máj 13, 2019 / 1
 
Vagy 30 éve egy kedves barátomnak a kertészetében végeztem villamosítást, és áramszünet esetére beépítettünk egy 3 fázisú 4kVA-es EVIG aggregátort, ami ugyanúgy aszinkron generátoros volt mint a tied.Az aggregátor számtalan esetben segített,különösen télen volt fontos a fűtés és a levegő keverése miatt. Soha nem volt vele gond,működött kb.15 évig, amikor a tulaj elhunyt. Mindezt csak azért írom ide, mert -bár nem elektronikus szabályozású a generátorod- működhet jól egy ilyen szerkezet ha karban van tartva, különös tekintettel a porlasztó és az automatikus fordulat állító mechanika állapotára. A fordulatállító egy igen egyszerű szerkezet, a motor fordulatát a hűtőventilátor által keltett légáram útjába szerelt lapát és egy előfeszítő rugó egyensúlyával állítja be. Ha esik a fordulat a terhelés következtében, egy rugó meghúzza a gázkart addig,amíg az egyensúly helyre nem áll. Ha ez pontosan be van állítva, jól működik a szerkezet. Ha ez rossz,akkor az van, amit te is tapasztaltál. A szinkron generátorral kapcsolatos illúzióid is el fognak illanni mihelyt olyan terhelést akasztasz az aggregátorra,amit nem tud elindítani. S mellé még a gerjesztő elektronika is kifekszik. Még talán annyit: ezek az áramfejlesztők elsősorban ohmos terhelésre készültek,a terhelhetőségi adat is erre vonatkozik. Tehát olyan induktív terhelést mint pl. egy betonkeverő csak akkor tudna elvinni ha mindig pontosan ugyanakkora lenne benne a súly, a forgódob állása, a benne levő katyvasz nedvességtartalma stb. tehát a terhelési paraméterek egyensúlyban lennének a generátor terhelhetőségével. De mivel a betonkeverő a legtöbb esetben eleve túlterhelt állapotban megy,így a hajtómotor induktív meddő teljesítmény igénye jelentősen meghaladja azt a meddő teljesítményt , amit még az aszinkron generátor képes előállítani,mindeközben a kapocsfeszültség is jelentősen esik, hiszen a gerjesztőáramot létrehozó kondik kapacitása változatlan marad. Aztán a generátor legerjed. A terhelés megszűnése után újból felgerjed. Összegezve: Nem biztos hogy a generátorod a hibás, feltéve ha a fordulatszabályzó rész hibátlan.
(#) air85 válasza mpisti hozzászólására (») Máj 22, 2019 /
 
Szia!
A szinkron generátor gyönyörűen végig tolta az első hétvégét betonkeverő és 2 kwa os nagyflex ment róla külön külön! A bele vetett hitem egy darabig nem hiszem hogy megremeg!
Ami pedig az aszinkron generátort illeti tökéletesen működött a fordulat szabályozás és a motorja is hibátlan ez egy nagyon jó állapotú keveset használt holmi de valamiért nem gerjeszt vagy tudom is én a lényeg hogy a motor a fogyasztó bekapcsolásával nem kap terhelést mintha üresen menne el sem jut a történet oda hogy baja legyen a motornak vagy a fordulatszabályozásnak! Mondjuk azt jó volna kideríteni hogy javítható e .....
(#) mpisti válasza air85 hozzászólására (») Máj 22, 2019 /
 
A gerjesztésről egy 25µF-os kondi(egyes típusoknál előfordul 2x25µF is párhuzamosan) gondoskodik. Előfordul,hogy ez a kondi kapacitás csökkentté válik, ilyenkor vagy egyáltalán nem gerjed fel, vagy ha felgerjed, akkor terhelés hatására legerjed. Ha igaz hogy az aggregátor keveset volt használva és a motor hibátlan állapotú valamint a fordulatszabályozás is korrekt, akkor nem értem, hogy adhatott le 340V-ot terheletlenül. 340V feszültség az igen magas, az tönkreteheti a gerjesztőkondenzátort, de magát a generátort is,különösen ha tartósan jár ezen a feszültségen. Én első lépésben a kondi(ka)t kicserélném, aztán kipróbálnám a gépet. A GEKO egy jó márka, nem szokott szemetet csinálni, persze a használhatóságának az egyszerűsége határt szab.
(#) air85 válasza mpisti hozzászólására (») Máj 25, 2019 /
 
Kondi cserével kezdtem!
A 340 voltot a magas fordulat miatt adta amit betekertem terhelés nélkül 240 re a gond az ha megkapja a fogyasztót a volt leesik fogyasztótól függően és lényegében a motor fordulata nem változik illetve nem mutatja jelét erőlködésnek vagy terhelésnek :S
(#) air85 válasza air85 hozzászólására (») Máj 25, 2019 /
 
Analóg üzemórával ellátott keveset dolgozott cucc mitsubisihi blokkal tökéletes állapotban van gyönyörűen jár de mikor szétszedtem a generátor részét a tekercset a feszültség szabályzót keresve mert ugye akkor még nem tudtam hogy ezekbe nincs akkor láttam hogy más is kereste már a hiba okát előttem
(#) staci123 válasza air85 hozzászólására (») Máj 27, 2019 /
 
Hazavágta a betonkeveröt, írtad egyik hozzászólásban.
A betonkeverö aszinkron motorja 50Hzre van tervezve,
mig a flex nem érzékeny a frekvenciaváltozásra!
Hogy pontosítsak, az agregátorral, amikor növelted a fordulatszámot és egyben a frekvenciát, megölted a betonkeveröt...
(#) air85 válasza staci123 hozzászólására (») Máj 27, 2019 /
 
Igen ezzel már tisztában vagyok hogy a betonkeverőnek ez adta meg a kegyelem döfést ez nem is téma már
(#) Talpy hozzászólása Máj 28, 2019 /
 
Sziasztok! Van egy strauss 6.5kw jól muködő 3fázisú 3x6Aes aggregátorom!meglehet csinálni hogy 10 vagy több amperes legyen?előre is köszi a választ
(#) szikorapéter válasza Talpy hozzászólására (») Máj 28, 2019 / 1
 
A straus kb 2,5KW lehet MAX! Amúgy nem nem lehet. Se a motor nem bírja, se a generátor rész. Ha nagyobb generátort teszel rá megölöd a motort...... A fordítottját azért nem írom mert a generátora alapból gyenge alig bír valamit. (eddig 4db járta meg a haveri kört hál isten kinőttek belőle. ).
(#) Talpy válasza szikorapéter hozzászólására (») Máj 28, 2019 /
 
Köszi a választ! A papírja alapján 196ccm de akkor valószinű ez sem igaz?!miért van az hogy a más fajta drágább 2kwos 10amperes?
(#) szikorapéter válasza Talpy hozzászólására (») Máj 28, 2019 /
 
A 196ccm-es kínai motorból olyan 5-6LE közt jön le. A 6Le-ből max 2,5KW a kivehető úgy hogy ne gyilkold le a mocit. Drágább mert rendesen anyagból csinálják. Ha erősebb aggregátot akarsz az alapoktól újra kell tervezni sajnos.
(#) gery1212 hozzászólása Jún 9, 2019 /
 
Hello. Olyan gondom lenne hogy hozzájutottam egy piacos agregátorhoz 380v 3x6A elméletileg. Mai nap olyan dolog történt vele hogy 1,2KW tal lett kb 1 orát használva s majd mikor le lett véve a terhelés ( mondom nem állítom le egyből) hogy fusson alapjáraton hűtés miatt egyik pillanatról elment a feszültség. Szakadásmérővel végig néztem elméletileg nem szakadt kimenetelének 15-12v váltó van 50-51hz én, s a 12 os részen is csak 4-5v jelenik meg. Hol nézem tovább?
Következő: »»   7 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu