Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Akku visszajelző egy LED-del
 
Témaindító: Gabi, idő: Feb 25, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) Zed válasza alexsztrigan hozzászólására (») Szept 5, 2010 /
 
Én ilyesmi kapcsolást tápegységben haszálok a trafó védelmére. Áramkorlát helyett a trafó egyenirányított feszültségét figyelem, ha a beállított érték alá esik, akkor kigyullad egy LED (meg persze letilt a kimenet). Kicsit át kell alakítani és átszámolni az értékeket. Ha gondolod, felteszem a kapcsolást. Nekem nincs most ingerenciám az átszámolgatáshoz...
(#) alexsztrigan válasza Zed hozzászólására (») Szept 14, 2010 /
 
Megköszönném ha feltennéd!
Közben kicsit emelkedett a fesz(55v) amit figyelni kéne de ha látom a kapcs rajzot alakítok rajta.
Egyébként egy elektromos bicajba kell,a gyári műszer sajna megadta magát.
(#) Zed válasza alexsztrigan hozzászólására (») Szept 14, 2010 /
 
Parancsolj. Ez a kapcsolás a Vin feszültséget "figyeli". Ha a feszültség a határérték alá esik, a kimeneti led bekapcsol. Ha a feszültség a hiszterézissel beállított felső határ fölé kerül, akkor a P1-el beállított késleltetés után kikapcsol. A kapcsolás alsó határát a P2-vel tudod állítani, a hiszterézist pedig R5-el. A dolog szépséghibája, hogy P2 állításával a hiszterézis értéke is változik. (Nálam ez a kapcsolás egy tápegység trafóját védi nagy sikerrel. Amikor túlterhelem a trafót, a kimenet azonnal kikapcsol és csak 5-6 másodperc után indul újra. így nem tud leégni a trafó.)
Kis átalakítással több kapcsolási szint is kialakítható. Sőt az első műv. erősítős fokozat akár el is hagyható.
(#) alexsztrigan válasza Zed hozzászólására (») Szept 15, 2010 /
 
Hálás köszönet már adom is le a rendelést a Lomexba!
(#) Zed válasza alexsztrigan hozzászólására (») Szept 15, 2010 /
 
Nagyon szívesen! Az áttervezés sikerült? (Amint írtam, ez neked egy az egyben nem lesz jó. Ha sikerült valamit rajzolnod, tedd fel ide, nehogy feleslegesen dolgozz.)
(#) alexsztrigan válasza Zed hozzászólására (») Szept 16, 2010 /
 
Ok.Egyenlőre várok kicsit az összerakással mert még nem tudom pontosan hogy mi lesz a a végleges fesz. ugyanis több szálon futnak a dolgok a most vásárolt használt elektromos kerékpárhoz kell de közben kicsi tuningon is átesik így ha a motorvezérlő engedi(kondi fet csere)5x12 voltot kap ami töltés után akár 70v is lehet.Kinéztem az lm2576 adatlapjáról hogy 63v a max.
Ugyhogy amíg nem tudom a végleges feszt.nem kezdek bele!
(#) Emberke válasza alexsztrigan hozzászólására (») Nov 13, 2010 /
 
Hali!

Próbáltam megépíteni a első oldalon látható első kapcsolást.De nem sikerült mindent megvennem.Nem volt 1Kohmos ellenállás így 1,5 Kohmosat raktam bele.Valamint nem volt 11-es dióda csak 12-es és azt raktam bele.Teszteltem folyamatosan emelkedő feszültséggel.3 voltról indultam a biztonság kedvéért de 18 voltig nem volt semmi.Ja és persze nem volt két színű led így 2 darabbal (zöld és piros) oldattam meg.Ha jól emlékszem van itthon 900 ohmos ellenállásom.Azzal meg lehet próbálni az 1 Kohmosat kiváltani?

Köszi!
(#) Emberke válasza Emberke hozzászólására (») Nov 14, 2010 /
 
Kicsit átalakítottam.

Dok1.doc
    
(#) Pixi hozzászólása Ápr 17, 2012 /
 
Sziasztok!
Nekem egy egyszerű kapcsolás kellene ami kb 9,5 vagy 3 volt körül bekapcsol egy LED-et!
Tudna valaki ebben segíteni? Semmi extra nem kell!
üdv
PIXI
(#) Troga hozzászólása Nov 29, 2013 /
 
Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy meg építettem ezt a kapcsolást: http://bsselektronika.hu/index.php?w=wQrxNrtqyo . És működik, vagyis világít de csak a piros led ha megkapja a 15V közeli feszt akkor egy kicsit kevésbé erős lesz a fénye, és enyhén sárgás...de határozottan piros marad. Az áramkör szép nincs áthúzás sehol minden ott van ahol kell hogy legyen. Valakinek ötlete a megoldásra?
(#) Troga hozzászólása Nov 29, 2013 /
 
Előre is köszi a válaszokat
(#) jointsilver36 válasza kobold hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Helló!Meg lehet oldani valahogy ezt a kapcsolást,hogy a baloldali led 7,5 voltnál kapcsoljon be?
Választ előre is köszönöm.
(#) jointsilver36 válasza flyingdoctor hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Szia!érdeklődnék,hogy ezt a kapcsolast lehet e ugy modosítani,hogya zold led 7,5 voltnál gyulladjon ki.Mp4 aksitöltéséhez kéne.Előre is köszi.
(#) jog27 hozzászólása Máj 19, 2014 /
 
Sziasztok!
Próbáltam egy saját kis kapcsolást kitalálni, nem titkoltan a jól ismert BSS elektronikán látható hasonló kapcsolás alapjaira építve. Lehet nem jól értelmezem a működését az ilyen zeneres dolognak, ezért szeretném, ha valaki megnézné jól gondolom-e. Tudom, hogy a zener és a tranzisztor miatt nem atom pontosak a feszültségértékek, de az lenne a cél, hogy a piros led világít 12V-ig. Ha 12V felett van a feszültség, akkor ez kialszik és az első zöld led világít. 13V-nál vagy felette pedig világít a második zöld led is.
Szerintetek ezt csinálhatja kitalált kapcsolásom?
Köszi szépen!
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2014

fesz.jpg
    
(#) jog27 válasza jog27 hozzászólására (») Máj 19, 2014 /
 
Most látom csak, hogy a topic egy az egy ledes változatokról szól bocsánat ezt elnéztem. Azért remélem még valaki megnézi
(#) proli007 válasza jog27 hozzászólására (») Máj 19, 2014 / 1
 
Hello! Jól látod, de a másik két tranyó bázisával sorba is tegyél egy-egy 470ohm-ot, mert a zéner és a tranyók kinyírják egymást. (Ha kinyit a tranyó semmi nem korlátozza a bázisáramot, az akár 150mA is lehetne..)
(#) jog27 válasza proli007 hozzászólására (») Máj 19, 2014 /
 
Rendben, köszönöm!
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem