Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Akkumulátoros fúró
 
Témaindító: gabee, idő: Feb 5, 2007
Lapozás: OK   20 / 20
(#) Fidel hozzászólása Jan 23, 2022 /
 
Sziasztok!
Van egy parkside akkus fúró csavarozó gépem, aminek a PAP 18 A1-es akkuja elég hamar tönkrement az egyik cellát teljesen hazavágta, majd cella csere után az újat is ugyanabban a pozícióban. Rendeltem hozzá egy másikat, az annyit sem bírt, mint az előző, de ennek érdekesebb a hibája. Teljesen fel vannak töltve egyenként a cellák, még is általában egy piros ég a kijelzőn és nem megy vele a gép, a töltő sem tölti. Majd gondol egyet, és telinek mutatja magát és megy vele a gép is, de nem sokáig marad így.
Van benne egy 78l05-stabilizátor ic, ha ezt megtáplálom 3.8V-al, akkor beugrik a teljes töltöttség és működő fúrógép állapot egy rövid időre.
Videót láttam hasonló javításáról, ahol azt mondják, hogy a töltésvezérlő ic saját magának adja ki a tápfeszültséget egy tranzisztoron keresztül, és ha az elejt, akkor többet nem indul el, ezért ezt ezen a feszültégszabályzón keresztül be kell lökni. Miért nem kap ez normálisan tápfeszültséget szerintetek??
Következő: »»   20 / 20
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem