Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Akkumulátoros fúró
 
Témaindító: gabee, idő: Feb 5, 2007
Lapozás: OK   13 / 13
(#) martin96 válasza doberman hozzászólására (») Okt 8, 2017 /
 
Szia!
Ehhez kell legalább 3 lithium cella, hozzájuk egy bms áramkör. Ez kerülne be az eredeti akkupakk helyére. Töltőnek meg az a lényeg, hogy tudjon konstans áramot addig amíg el nem éri a beállított feszültséget. Ha azt eléri el kezd leesni az áram. Miután elérte a beállított érték 10-dét, akkor van feltöltve a cella.
Akku típusok: Panasonic UR18650NSX, Sanyo UR18650NSX, Sanyo UR18650RX, Sanyo NCR20700A

BMS: Nagyobb méretben, kissebb ugyan, de nem biztos hogy van-e benne balancer rész.

Töltőnek meg pl egy ilyen: XL4016. Ha elérte az áram az 1/10-ed részét akkor zölden világít.
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2017
(#) Pafi válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 8, 2017 /
 
Ha meg tudod mérni magának a motornak (szabályzó nélkül!) az üresjárati áramát kis feszültségen is, és ez nem sokkal kisebb mint maxon, akkor nem zárlatos.
(#) doberman válasza martin96 hozzászólására (») Okt 9, 2017 /
 
Szia!
Köszönöm a gyors válaszod (már délelőtt olvastam csak telefonról macerás a válasz).
Egyébként eredetileg ezt néztem ki, bár ez csak 20 Amperesnek van írva.
(#) martin96 válasza doberman hozzászólására (») Okt 9, 2017 /
 
Ez is jó lesz.
De balancer áramkört mindenképp tennék még mellé.
Valamint előfordulhat ennél, hogyha hirtelen behúzod a ravaszt akkor tilt.
(#) doberman válasza martin96 hozzászólására (») Okt 9, 2017 /
 
Hát ha már bütyköl az ember, akkor legyen jó amit csinál, ha kívánja a balancert akkor már legyen rajta az áramkörön, ne még egy plusz panelt kelljen eldugni benne. Úgyhogy igazad van, inkább az általad ajánlottat rendelek.

köszi!
(#) Baxi hozzászólása Nov 29, 2017 /
 
Hi Mesterek!
Van nekem egy Bosch barkács behajtom, aminek meghaltak az akkupakkjai. Szereztem egy 18650 akku pakkot amiben volt/van elektronika. Az lenne a kérdésem hogy ez a fajta 18650 illetve elektronika jó lehet e a behajtóhoz? Mert a címkén írja hogy max discharge:3A, ez meg ugye nem sok a behajtónak.
Mivel nem fér 9db csak 6db aksi tartóba, ezért változtatnék az eredeti bekötéshez képest is. Tehát nem 3db lenne párhuzamosítva hanem csak 2db s 3db pedig sorolnám, legalábbis ez lenne az elgondolás. Működne így vagy a képembe robban?
Segítséget, válaszokat előre is köszönöm.
(#) Ge Lee válasza Baxi hozzászólására (») Nov 29, 2017 /
 
A kisütést nem fogja bírni, füstölni fog. De utána kell nézni az akkuknak is az adatlapjukban, mert lehet hogy azok sem tudnak 4A-nél többet. Ha tudnának nem ilyen elektronika lenne rajtuk, de az is lehet hogy csak eleve ilyen gyengeáramú felhasználásban voltak, ami nem valószínű, mert oda akkor elég lett volna az olcsóbb, gyenge áramú akku is.
(#) Baxi válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 29, 2017 /
 
Szia, EZ az akku van benne. Megnéznéd hogy jó e valamire, mert akkor csak elektronikát kellene rá venni, pár száz forintból meglenne
Előre is köszi
(#) Ge Lee válasza Baxi hozzászólására (») Nov 29, 2017 /
 
Erről a CF végűről semmilyen értelmes adatlapot nem lehet találni sehol, egyik oldalon ahol a típusokat sorolják nincs is közte. A CH végűre 10A-t írnak, ami egyrészt nem tudom hogy mennyire hiteles mert nem adatlap, másrészt fúrója válogatja, de ami nekem van abba pl. az is kevés, mert 25A-t is fel vesz ha rendesen meg van terhelve. Nekem olyan Sanyo akkum van benne ami 18-20A körüli kisütési áramot is elvisel az adatlapja szerint.
(#) Baxi válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 29, 2017 /
 
Remek, szerintem rendelek hozzá valami elektronikát. Elvileg az elektronika levídi, nem? Mármint hogy össze omoljon a cella? Valami tipp, hogy mit érdemes?
(#) horvistvan hozzászólása Jún 14, 2018 /
 
Sziasztok! Makita aksiról lenne szó. Az aksi kapacitása (pl. 1,2Ah vagy 2Ah) befolyásolja az ntc méretét? Köszönöm!
(#) proli007 válasza horvistvan hozzászólására (») Jún 14, 2018 /
 
Hello! Nehezen értettem meg a kérdésed. Talán az lenne, hogy az aksi kapacitásától függően, más-más lehet-e a benne lévő termisztor ellenállás értéke?..
Nem ismerem a Makitákat, de logikusan miért lenne más? Hiszen mind két esetben a cél a hőmérséklet figyelése és az nem lehet más, ha a kapacitás kisebb vagy nagyobb. Gondolom már célszerűségből is ugyan azt a típust használja egy gyártó. Természetesen ez csak feltételezés. Lehetne gyártói "trükk" is hogy ne használhasd a másik aksit egy nem abba való gépbe. De ha az aksi csatlakozó felülete azonos, akkor ez nagy böszmeség lenne Tőle. Makita egy jó nevű cég, nem hiszem hogy ilyenekkel szórakozik.De válasz helyett inkább a kérdés tisztázása lett volna a célom..
(#) horvistvan válasza proli007 hozzászólására (») Jún 14, 2018 /
 
Köszönöm a választ! Igen az lett volna a kérdésem, hogy a 9,6v 1,2Ah , 12v 1,2Ah , 12v 2Ah-ás aksik ugyan azzal a ntc-vel van e szerelve? Köszönöm!
(#) Tomi111 válasza horvistvan hozzászólására (») Jún 14, 2018 /
 
Szia! Szerintem ugyanaz lehet az NTC, hisz ugyanazzal a töltővel tölthető mindegyik említett akku. A töltő meg valószínű áramgenerátoros.
(#) horvistvan válasza Tomi111 hozzászólására (») Jún 14, 2018 /
 
Köszönöm!
(#) Mc Elek hozzászólása Aug 11, 2018 /
 
Üdv!
Van egy Flinke típusú csavarbehajtó, ami elromlott. Az akksik nincsenek lemerülve, még sem működik. Meghajtottam tápról közvetlen a fúró bemeneti csatijára csatlakozva, úgy ment. Leforrasztottam a töltő elektronikát az akksikról, és közvetlenül a fúrógép csatlakozójára kötve az akksikat szintén működik. Nem látni hibás, megbarnult, elégett alkatrészt a nyák egyik oldalán sem. Ebay-en nem találtam ilyen töltő elektronikát csak ezt, de ezen fele annyi alkatrész sincs.
3S Li-ion PCB BMS
Adnátok valami tippet mi lehet a megoldás? Csak a háromszög formájú vezérlő fér el az akksi pakkban.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2018
(#) Kovidivi válasza Mc Elek hozzászólására (») Aug 11, 2018 /
 
Az 5A elég kevés lesz a behajtóhoz! Oda legalább 15A-es kellene. Ha ilyet nem találsz, akkor problémába ütköztél (mint ahogy én is régebben). Én raktam egy 4S balanszert az akksik alá, csak 3S-ként bekötve, és nagyon vigyázva használom a behajtót! Mérd meg a cellákat is, mert lehet, hogy az elektronika elvitte az egyiket (mérd meg mindhárom feszültségét, ha azonosak, nincs gond). A töltést én az eredeti töltőjével oldottam meg, készítettem rá egy XT60-as csatlakozót, amin 12.6V-ot adok neki (Imax-ról, vagy 12.6V-os adapterről). Ha a te töltőd nem kommunikál az akksival (kétlem, mivel van egy hőmérséklet érzékelő is a háromszög alakú nyákon), akkor használhatod töltésre. Túláram és lemerültség védelmed nem lesz! Túláram védelmet ki tudod cselezni, ha a nyomaték korlátozót sosem állítod maximum környékére, az akkumulátorok merülését pedig néha multiméterrel ellenőrizd, vagy ha erőtlen a kép, lassabb fordulatszámmal forog, azonnal töltsd fel (vagy inkább sűrűbben, hosszabb munkák után). A cellákra vigyázz, mert jó minőségűek, 20-40mOhm belső ellenállásúak lehetnek.
(#) Mc Elek válasza Kovidivi hozzászólására (») Vas, 15:00 /
 
Szia!
Az akksik egyformák. Ha ráteszem a töltőjét ( piros a LED) kb. 20 percet tölti ( zöld LED ). Fesz 4.17 körül mind 3. Linket tudnál adni erre a balanszerre vagy mire?
Az nem lehet hogy ez a hőm. érzékelő sz@rt be és tilt? Melyik az hol van a nyákon? Most nem tudok róla képet adni.
A hozzászólás módosítva: Vas, 15:01
(#) pipi válasza Mc Elek hozzászólására (») Vas, 17:20 /
 
Megjegyzés, amit linkeltél, csak védőáramkör balanszer nincs rajta
Balance current for single cell: N/A
Az akkufeszeket meg akkor figyeld amikor letilt.
pl akassz rá egy ilyet
Bővebben: Link
(#) Kovidivi válasza Mc Elek hozzászólására (») Vas, 21:39 /
 
Következő: »»   13 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu