Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Akkumulátoros mérleg átalakítása
Lapozás: OK   1 / 1
(#) nbalazs88 hozzászólása Feb 25, 2023 /
 
Van egy mérleg, akkumulatoros, az akkumulátor hamar megadja magát. De ez nem is baj, a kérdésem, hogy hogyan lehetne átalakítani, hogy csak hálózatról mennyen, ha lehetséges.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2023
(#) ferci válasza nbalazs88 hozzászólására (») Feb 25, 2023 /
 
Talán derítsd fel, az a trafó és a hozzá kapcsolódó egyenirányító rész miért nincs használva-
Gondolom, nem azért van benne, hogy nehezebb legyen a készülék..
Valahol biztos át lehet állítani hálózati üzemre - maximum nem tárolja a mért értéket akku nélkül.
(#) Udvari Zsombor válasza nbalazs88 hozzászólására (») Feb 25, 2023 /
 
Mit csinált benne a hálózati trafó? Esetleg beépített akku töltés volt? Teljesen kiiktathatnád az akku áramköreit, majd a hálózati trafó egyenirányításának és stabilizátorának felhasználásával megtáplálhatnád a mérleget, ugyanakkora feszültséggel, mint az akku tette ‒ legfeljebb akku nélkül nem fogja tudni megjegyezni a mért értékeket a mérleg.
Az látszik, hogy két drót a trafótól közvetlenül a panelra megy egy csatlakozóba, de hova van bekötve a többi kivezetése? Van a készülékben hálózati csatlakozó?
(#) nbalazs88 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 25, 2023 /
 
Csinálok jobb kép.
Van halozati csati. Trafón töltötte elvileg. Ahogy mértem 4.9v ig ment fel.. jobban nem akart. De arra mar úgy ahogy bekapcsolt. Az adat tábla 6v-ot ír. Akksi helyéről kapna 6v fixen akkor gondolom működne. Nem tudom, hogy volt alatt töltötte automatikusan, bár mivel hálózati ágon nincs feszültség, nem is akarhatja tölteni.
(#) erbe válasza nbalazs88 hozzászólására (») Feb 25, 2023 /
 
Kiképzése alapján folyamatos hálózati üzemre is képes akkuval együtt. Normál hálózati csatlakozója van. Kettő dolog zavar. A hálózati oldalon se biztosíték, se kapcsoló nincsen. Bár ez sok kommersz eszköznél megszokott.
(#) Udvari Zsombor válasza nbalazs88 hozzászólására (») Feb 26, 2023 /
 
Ha leválasztod az akkut és bedugod a hálózatba, akkor bekapcsolható, vagy akku nélkül nem hagyja magát üzemeltetni? Ha akku nélkül nem menne, akkor az akku helyére lehet célszerű 6V-ot juttatni, még ez lehet a legegyszerűbb megoldás.
(#) nbalazs88 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 26, 2023 /
 
Akkut próbáltam lehúzni, de úgy nem akar menni. Ezen gondolkodtam én is hogy 6v akku helyére, csak még nem jutottam 6v-os táphoz. Ha fix az a 6v az akku helyén nem lehet gond, gondolom mert jóval kisebb feszültségen kedzene tölteni..
(#) nbalazs88 válasza erbe hozzászólására (») Feb 26, 2023 /
 
Van kapcsoloja de az közvetelen nem a tápfeszt kapcsolja, hanem elektronika vezerlésre van kötve a kapcsoló. Elvileg képes folyamatosra akksival is, bár hogy eredetileg, hogy volt ez megtervezve, jó kérdés. De jelenleg nem igazan müxik így.
(#) Udvari Zsombor válasza nbalazs88 hozzászólására (») Feb 27, 2023 /
 
Ne bonyolítsd túl: mérd le, hogy egyenirányítás és stabilizálás után hány V feszültséget szolgáltat a mérlegben lévő hálózati trafó, oda köss egy 6V stabilizátort, innen már mehetne az akku helyére a táplálás. Esetleg a biztonság kedvéért mehetne egy dióda is sorosan az akku helyére, hogy ne tudjon a töltő elektronika "visszapofázni" a 6V stabilizátorod kimenetére.
(#) proba válasza nbalazs88 hozzászólására (») Feb 27, 2023 /
 
Ha 4.9 ről működik, akkor tennék rá egy USB csatit, azt szinte bármely telefontöltővel eldöcög....
(#) nbalazs88 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 28, 2023 /
 
Arra gondolsz a mostani trafo ami ugye jelenleg tölt. Azt stabilizálni es az adja a tápot közvetlen az akksi helyett?
(#) Udvari Zsombor válasza nbalazs88 hozzászólására (») Márc 1, 2023 /
 
Pontosan, de inkább mérd meg, mert ha nem 6V, akkor fog kelleni oda egy apró stabilizátor modul is. A biztonság kedvéért tegyél egy minél kisebb feszültség esésű diódát is a tápfesszel sorosan, hogy a töltő elektronika ne tudjon visszapofázni a táplálásodra. A jelenlegi helyéről ne válaszd le a trafót, hanem párhuzamosan onnan hozd el az új "akku helyettesítő" táplálást.
(#) nbalazs88 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 1, 2023 /
 
Na kicsit nezegettem még. Eddig eszembe sem juitott, ha be van dugva, csak töltés van. Total ki ment fehemből. Szóval hiába akarnám táplálni saját trafójáról.. arrol csak tölteni hajlandó. Szóval marad 6v tápegysèg akksi helyén.
(#) Udvari Zsombor válasza nbalazs88 hozzászólására (») Márc 2, 2023 /
 
Ha a trafójáról csak tölteni hajlandó, akkor nyugodtan válaszd le a töltő elektronikáról a trafót, egyenirányítsd, stabilizáld 6V-ra, majd kösd közvetlenül az akku helyére.
(#) Sebi hozzászólása Márc 12, 2023 /
 
Ny eséllyel az akku roszz. Milyen elektronika az, amihez 4Ah-ás akku kell, mikor a legtöbb LCD kijelzős mérleg elmegy egy CR2032-es lítium elemről évekig...
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem