Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Alacsony költségű digitális oszcilloszkóp
Lapozás: OK   117 / 117
(#) Honda130 válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 4, 2022 /
 
Ja? Ertem.
(#) Honda130 válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 4, 2022 /
 
Teljes terhelésen 1400us
Alapjáraton pedig 800 us. Ez utóbbi számít, mert szerintem alapjáraton fogom mérni.
LED-et nem tettem rá, nem tudom villogna-e?
(#) pucuka válasza Honda130 hozzászólására (») Dec 4, 2022 / 1
 
Szkóppal csúcs (csúcstól csúcsig) feszültségeket, és időt tudsz mérni. A vizsgált jel többi paraméterét számolnod kell ezekből a mért értékekből, az "okos" szkópod is ezt teszi, és kijelzi.
Kis torzítású szinusznál, és különböző kitöltési tényezőjű négyszög impulzusoknál nem nagy probléma, általános lefolyású jeleknél már nem annyira egyszerű.
(#) Honda130 válasza pucuka hozzászólására (») Dec 4, 2022 /
 
Nekem négyszögjelem van szerintem.
(#) KoblogPerGyok hozzászólása Hé, 16:17 /
 
Szaisztok!

Rossz helyen kopogtattam sajnos a másik topikban:

Bővebben: Link

Ott kialakult némi szakmai vita, ami tuiti jó, mert sokat lehet tanulni belőle!! Szerintem kezdőknek kötelező elolvasnia!!


Az egyik fórumtárs mutatott linket, ahol komoly komunikációt ellenőrző funkcuió is bele van építve a gépbe. Nagyon tetszett nekem, hiányzik is rögtön! Ezért, és ilyen plusz kényelmi funkciók miatt szeretnék digitális oszcilloszkópot, mert az ilyen koca programozónak/hobbistáknak mint én sokat segítenek.
Azonban az anyagi helyzetem ramaty. Ennek ellenére rendeltem logikai analizátort, de a szkóp nagyon kellene!
Tudtok olyan webhelyet, ahol használtak de jó vannak? Jófogáson nincs, vagy kicsit sokba kerül az 500MHz-es. Esetleg köztetek nincs valakinek eladó használt masinája? Az egyik fórumtárs már írt nekem privában, de neki ha jól láttam analóg van. Megyek még egy két kört még. Jó lenne olyan, ami 80MHz órajelet is meg tudna jeleníteni, de szerintem az már nagyon drága lenne. 2 csatorna 8 bit felbontás ok, de 200MHz-körüli kellene. Ha jól gondolom 200MHz-el 80MHz órajelet már nem lehet szépen megjeleníteni, de nem vaygok biztos benne, mert a gyártók sokszor ködösen fogalmaznak. Legalbbis szerintem.
A hozzászólás módosítva: Hé, 16:19
(#) Ge Lee válasza KoblogPerGyok hozzászólására (») Hé, 16:42 /
 
Létezik olyan műszer amit szeretnél, de az alsó hangon is egy lakás ára. Nekem 200MHz-es szkópom van, dekóder is van benne, de azzal egy 80MHz-es négyszög jelet is csak egy szinusznak fogsz látni, mivel ahhoz sokkal gyorsabb szkóp kellene, mondjuk olyan 1GHz-es körüli legalább, vagy még gyorsabb.
De már 500MHz-es szkópot sem sűrűn találni használtban, és annak is megkérik az árát.
(#) KoblogPerGyok válasza Ge Lee hozzászólására (») Hé, 16:55 /
 
Igen, ettől féltem.

Van egy 500MHz-es, kisebb gondokkal, de működőképes, azonban elég régi. Nem tudom, hogy abban milyen mai újítások találhatók meg. Az sem kimondottan olcsó. Akkor 200MHz-körüli kellene nekem. Olyasmit keresek, ha van valakinek használtan, vagy tud ilyen oldalt annak örülnék.
(#) Pethical válasza KoblogPerGyok hozzászólására (») Hé, 17:06 /
 
Ha digitális jeleket szeretnél vizsgálni protokoll felismeréssel/dekódolással, akkor neked nem szkóp kell, hanem egy jó logikai analizátor.
Persze van olyan szkóp amely ezt is tudja, de ez egy mellékfunkció. Ez olyan, mintha odébb kellene tenned pár köbméter sódert 2 méterrel és vennél egy teherautót, mert van rajta markoló is amivel saját magát tudja rakodni, holott neked csak a markoló kell belőle, abból meg van jobb, olcsóbb, hatékonyabb is, ha nincs hozzáépítve egy teherautóhoz.
Ezek a cuccok amúgy elég drágák, márkás 500Mhz mintavételezésű logikai analizátor olyan 400-500 dollár körül van, de vannak pl. ilyenek is, amiről nem tudom milyen lehet.
A hozzászólás módosítva: Hé, 17:12
(#) KoblogPerGyok válasza Pethical hozzászólására (») Hé, 17:15 /
 
Nem csak digitális vizsgálatra kell, írtam is, hogy már megrendeltem az analizátort. 4-500 dollár még ok is lenne, ha az új ára annyi. Használtan mindenképpen olcsóbbnak kell lennie.
A 200MHz elég sok, kellene az is. Pl. Saját építésű, PWM-el meghajtott H-híd vizsgálatára, magasabb frekin működő műveleti erősítőn kijövő jel vizsgálatára kellene, ilyesmi. Elvileg oda nem kell 200MHz, de ha már veszek egyet, akkor ilyesmiben gonolkodok. Megjártam már ilyesmivel, hogy kisebbet vettem és kellett volna a kicsivel drágább, de gyorsabb cucc.
(#) Ge Lee válasza KoblogPerGyok hozzászólására (») Hé, 17:18 /
 
Van Siglent vagy Rigol. Ha 2-3 éve nézegetted volna akkor még bruttóban volt annyi az áruk mint most nettóban. Nekem a Siglent van, ez a 400 megás szinuszt ugyan jelentős amplitúdócsökkenéssel de még meg tudja jeleníteni.
Vagy van 500 megás Tek a nayfogáson de abban nincs dekóder.
Egyébként eltévesztetted a topikot, van szkópos topik is, ez inkább az olcsó szkópot házilag fabrikálók topikja, itt nem nagyon fogsz 500 megásat találni.
(#) KoblogPerGyok válasza Ge Lee hozzászólására (») Hé, 17:28 /
 
Akkor ma 2x szúrtam el.

Amúgy a legegyszerűbb megoldás szkópra, ha olcsón kicsit akar, hogy letölti a PC hangkártyáját hasnzáló programot. Elég jó alacsony frekikre. Sőt, ha USB-s külső hangkártyát vesz, akkor még jobb is lehet. 192 000 mintára/s re nálam megy. A probe-ot magam készítettem hozzá, hogy a line-in jelszintre csökkentsem. Persze pontos mérésre nem jó, de a jelalak, freki igen...

Amit küldtél 200MHz-es jónak tűnik. Na az kellene használtan!
És én bolond NÉZTEM ezeket épp 2-3 éve... És nem vettem meg, mikor pénzem is lett volna elég....
(#) Ge Lee válasza KoblogPerGyok hozzászólására (») Hé, 18:31 / 1
 
Használt is van, mondjuk nem itthon.
(#) KoblogPerGyok válasza Ge Lee hozzászólására (») Hé, 18:53 /
 
Ezaz, ilyesmit keresek igen!
Németország nem probléma, elhozzák nekem onnan.
Következő: »»   117 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem