Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Alacsony költségű digitális oszcilloszkóp
Lapozás: OK   118 / 118
(#) elactrofan válasza diginewl hozzászólására (») Jún 1, 2023 /
 
Szia!

Igen mert "L2, D1, C24"
Egy buck/boost kapcsolást alkot
(#) diginewl válasza diginewl hozzászólására (») Jún 7, 2023 /
 
Kérdezem a Topiktársaktól, (miután sikerült életet lehetni ebbe a kütyübe):
Ezzel a DSO138-as digi oszcilloszkóppal tudok nézni a hálózati, és szünetmentes táp szinusz jelet is? A készülék földfüggetlen 9V-os telepről menne, a hálózatban turkálás megfelelő odafigyeléssel történne.
Ehhez elég beszereznem egy 1:100-as szondát, más nem kell hozzá? Mehet a készülékbe a hálózati delej így?
(#) Massawa válasza diginewl hozzászólására (») Jún 7, 2023 /
 
Mehet, csak semmi értelme. A mai hálozaton már annyi a zaj, hogy kár vele foglakozni s amugy sem tudsz vele mit ketdeni Sokkal komolyabb berendezések vannak napi 24 orában a hálozaton, amik azonnal riasztanak, ha valami nincs rendben.

És igy sincs rendben mert az 1:100 szonda nem választja le a hálozatot, igy a fázis könnyen a testedre kerülhet, ami felettèbb kellemetlen.
De pl mérheted szonda nélkül egy 5 Voltos trafo kimenetét.
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2023
(#) diginewl válasza Massawa hozzászólására (») Jún 7, 2023 /
 
Köszönöm! Van egy 16V-os sima mezei csengőtrafóm. Az jó is lesz erre? Elsősorban a szünetmentes tápegységeim jelalakját szeretném megnézni, de ebből is hálózati feszültség jön ki, így itt is észnél kell lenni.
(#) Massawa válasza diginewl hozzászólására (») Jún 7, 2023 / 1
 
Bármilyen, az is jo. legfeljebb majd két ellenállással le kell osztani s kimenet, hogy ne legyen sok a DSOnak. De ez biztonságos, és bátran mérecsgélhetsz.
(#) benjami válasza diginewl hozzászólására (») Jún 7, 2023 /
 
Az adatlapja 50Vpk (100Vpp) maximális bemenő feszültséget ír. Egy 10-es osztóval határeset de éppen belefér az egyfázisú hálózati feszültség megmérése (nyilván csak akkor ha az osztó is tudja ezt a feszültséget). Háromfázisú esetén a fázisok között már nem, az már sok. Viszont a szkóp fémcsavarjai (ha a hozzá való plexi házban van) ugyanarra a pontra vannak kötve mint a BNC csatlakozó GND-je, ezért ezeknek a pontoknak (és egyéb fém alkatrészeknek) a megérintése adott esetben elég megrázó élményt tud okozni!
Következő: »»   118 / 118
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem