Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autóelektronika
 
Témaindító: sufni-tunning, idő: Ápr 19, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   48 / 338
(#) huba válasza potyo hozzászólására (») Máj 26, 2010 /
 
Sajnos mostmár ennél is furfangosabbak, elalvó másik izzoval kötik párhuzamosan, így gyújtás-ráadáskor világít, majd elalszik. Ezért azt is érdemes nézni, hogy a hibajelző lámpák ne egyszerre aludjanak el. :zavart2:
(#) Little válasza gyumil hozzászólására (») Máj 26, 2010 /
 
Koszonom az infot, sajnos nem lett meg, belulrol sehogy sem latom a huto korul (moge nem latok be), elolrol max a seat racsot tudom kiszedni, de ugy sem volt semmi a lathato/tapinthato helyeken.
Csak emiatt nem akanam leszedni a lokharitot, igy azt hiszem nem veszodom vele tovabb, marad igy...
(#) gyumil hozzászólása Máj 26, 2010 /
 
Hát akkor pont a kürt, és a ködlámpa környékén van, ahoz, viszont le kell venni a lököst.

Ezek a hőérzékelők, egyszerű Ntc, Ptc ellenállások, és oxidálódnak, stb, ezért megváltozik a karakterisztikájuk, és hamisak lesznek.
(#) banjani hozzászólása Máj 29, 2010 /
 
Helló!
Olyan problémám van, hogy egy x14xe motorkódú astra g caravanba klímát tetettem. Ugye ehhez kábelköteget is kellett cserélni ami egy z14xe motorkódú astra g-é volt. A probléma az, hogy míg az x14xe kmórája a váltó jeladótól kapja a jelet addig a z14xe az ABS-ről Bal keréknél. Most az a helyzet, hogy nem mér a kmóra mivel nincs ABS az autóban de a kábelköteg az ABS-esé.
Az a kérdésem, hogy van- valakinek valami kapcsolási rajza vagy ötlete, hogy hogy tudnám megoldani, hogy mérjen a km óra annélkül, hogy ABS-t raknék bele mert az még plusz 50-60e ft. Valahogy át kellene kötni.
(#) SzervízMacska válasza banjani hozzászólására (») Máj 29, 2010 /
 
Szia! Húzz egy vezetéket vissza a hátsó keréknél lévő csatlakozótól a váltó jeladóig. Ennél egyszerűbb megoldást nem tudok elképzelni. Így rajzra és ABS-re sincs szükség...
(#) akos70 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 29, 2010 /
 
Nem vagyok benne biztos, hogy ez a megoldás. Az ABS jeladóinak a vezetéke ABS-vezérlő híján valószínűleg a semmibe (egy szabadon lógó csatlakozóba) vezetnek.
(#) potyo válasza banjani hozzászólására (») Máj 29, 2010 /
 
Macerás lenne a váltó jeladójától húzni egy vezetéket a műszerfalig? Megnézni, hogy hová ment a régi kábelkötegben a jeladó jele, és behúzni ugyanoda egy (vagy ahány kell) szál drótot? Vagy a műszerek is cserélve lettek?
(#) SzervízMacska válasza akos70 hozzászólására (») Máj 29, 2010 /
 
Sajnos, valószínű, hogy igazad van. Azért tennék egy próbát jelgenerátorral, hátha az ABS jeladó vezetéke közösítve van a műszerfal megfelelő bemenetével, de való igaz, kisebb meló egyenesen a váltótól húzni egy kanócot a km.-óráig.
(#) akos70 hozzászólása Máj 29, 2010 /
 
Találtam egy rajzot.
B33 a sebesség-jeladó, kék-piros vezeték megy a sebességmérőhöz. Van még rajta egy barna test, meg egy fekete gyújtás+.

névtelen.JPG
    
(#) Dani494 hozzászólása Jún 1, 2010 /
 
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni,hogyan működnek a benzin-tank-töltöttség jelzők(fogalmam sincs mi a hivatalos neve) ? Onnan jutott eszembe,mikor egy kisebb bukkanót,átrepültünk,a tank ugyanannyit mutatott(elektronikus kijelzés).Gondoltam hogy tömeg alapján jelez,de mikor ,,repültünk'' akkor változott a súlya és elvileg kevesebbet kellett volna mutatnia.Autókhoz teljesen laikus vagyok.
(#) potyo válasza Dani494 hozzászólására (») Jún 1, 2010 /
 
Van a mutatónak csillapítása, hogy ne billegjen a mutató oda-vissza, ahogy a tartályban lötyög az üzemanyag. Kanyarban is mászkálna a mutató, ha nem lenne csillapítás. Amikor már kevés van a tartályban, és van az a világító/villogó jelzés is a műszerfalon a kijelző mellett, akkor azon észre lehet venni, hogy erősebb kanyarban kigyullad.
(#) mardal hozzászólása Jún 3, 2010 /
 
Sziasztok!
Nekem olyan problémám volna a kocsival(91es 1es clio) hogy az üzemanyag szint mérő egy egész osztással magasabb lesz ha felkapcsolom a világítást,ugyanezt csinálja ha kinyitom az ajtót és a beltéri világítás világít+ha megy az első ablaktörlő és rákapcsolóm a hátsót is akkor a kocsi le akar állni és minden felvillan a műszerfalon.Valami testelési hiba lehet?Télen szét lett szedve a műszerfal mert fűtőradiátort kellett cserélni,az lehet hogy akkor a csatlakozók eloxidálódtak vagy az akksinak a testelése lehet a rossz?
(#) akos70 válasza mardal hozzászólására (») Jún 3, 2010 /
 
Én is testproblémára gondolok.
(#) mr.bean hozzászólása Jún 5, 2010 /
 
Szevasztok!
Az indexrelé csak akkor működik ha az izzók is be vannak kötve,- és még egy kérdés: az autóknál hogy oldják meg, hogy gyújtásráadáskor a műszerfalon világítanak a visszajelzők?
(#) mr.bean hozzászólása Jún 5, 2010 /
 
Az előző hszb.-ben mindkettő kérdés.
(#) akos70 válasza mr.bean hozzászólására (») Jún 5, 2010 /
 
1. Nem kell kérdőjel, helyes az állítás.
2. Elektromos árammal.
(#) bbalazs_ válasza mr.bean hozzászólására (») Jún 6, 2010 /
 
VANNAK olyan indexrelek, amik eppen az arammal oldjak meg a kapcsolgatast, oda kell izzobekotes. A modernebbekbe mar nem.

A regi tipusu autoknal ugye az olaj es az akkutoltes vilagit, mindketto azert, mert nem jar a motor, nincs olajnyomas - a lampa ennek visszajelzesere szolgal, illetve nincs akkutoltes sem, mert a generator nem forog.

Az uj tipusu autoknal meg a muszerfali vezerles elektronikaja.
(#) mr.bean hozzászólása Jún 6, 2010 /
 
Ok , kösz a segítséget!
(#) kissi hozzászólása Jún 14, 2010 /
 
Sziasztok!

Ismerősömnek van egy OPEL VECTRA B autója és tönkrement benne a klímában egy alkatrész: T1859-1 felíratú, elmondása alapján TO3-as tokozású alkatrész. Tudja-e valaki, hogy mi ez, esetleg mivel lehetne helyettesíteni, a neten eddig nem igazán találtam semmit !?

Előre is köszi a segítséget!

Steve
(#) cooperbabes hozzászólása Jún 16, 2010 /
 
Sziasztok.
Nekem egy I es scenic elektromos leirásra lenne szügségem.
Ami azért kellene, ( megpróbálom értemesen le írni ). a kulcsban lévő gomb nyit-zár ugy, plussz a z immo is egyben. Na ez egy ellem csere után nem müködik???
Azt mondták valószínű elhangolódott, vagy valami.
És a javítási költsége elég elég combosak, ezért keresek valami alternatív megoldást, amivel egyszerüen lekötném az immot, már ha ez lehetsége.
Válaszaizokat előre isköszööm.
(#) DigitalSilence hozzászólása Jún 16, 2010 /
 
Sziasztok!

Kia Picanto vezetékelési rajzát keresem.
(#) dornerj hozzászólása Jún 16, 2010 /
 
Helló!
Az autómban (Fiat Punto I) kipurcant a fokozat állító tekercses -ellenállásos bigyóm,ami a fűtés ventilátort működteti.Van valakinek ötlete elektronikusan a fordulatszámot állítani?
(#) potyo válasza dornerj hozzászólására (») Jún 16, 2010 /
 
PWM-el meg lehetne oldani valószínűleg.
(#) dornerj válasza potyo hozzászólására (») Jún 16, 2010 /
 
Van kapcsrajzod is talán?
(#) roka válasza dornerj hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Szia.
Ha ugy állt meg ,hogy csak az utolso fokozat megy akkor orvosolhato könnyen, vagyis javithato.
Van benne egy diodára hasonlito alkatrész ami valojában egy hő biztositék.
Aránylag olcso alkatrész kb. 2-250 ft.
(#) sendrew hozzászólása Jún 23, 2010 /
 
Sziasztok!

Keresek olyan szakit, aki tudna nekem kilincsfészek világítást építeni az autómba.
Ha valaki érez magában affinitást ne habozzon jelentkezni
(#) sendrew válasza sufni-tunning hozzászólására (») Jún 23, 2010 /
 
Teljesen komolyan gondoltam! Sajnos nem értek a bütyköléshez. Ezért kersek olyan embert, aki nyilván nem ingyen, viszont szívesen foglalkozik ilyennekkel.

Canbusos az Ibizám, abba szeretném berakatni úgy, hogy ha a helyzetjelzőt felkapcsolom világítsanak a kilincsfészkek.
(#) zolika60 válasza sendrew hozzászólására (») Jún 23, 2010 /
 
Szerintem az apróhirdetés keres rovatába tedd be. hamarabb lesz rá vállalkozó, többen olvassák.
(#) sendrew válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 24, 2010 /
 
Köszi a tippet, megpróbálom
(#) izsakig hozzászólása Jún 28, 2010 /
 
Nem vagyok túl jártas az elektronika bizonyos terein, ezért is kérdezem meg én is. Az alábbi képen ami látható, egy autón a kürt/sziréna és egy LEDes dekorvilágítás, ami helyzetjelzőről külön kapcsolóról vezérelhető.

Úgy lenne az átalakítás, hogy a kürttel együtt villanjon fel a ledsor is. így a kürt felől egy egyenirányító dióda szükséges. Kérdés az, hogy a nyíllal jelzett helyre szükséges lehet-e még egy ilyen dióda?

kiskurt.gif
    
Következő: »»   48 / 338
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem