Az adatlapja 1.5V-ot ír a csipogóra, az úgy nem igazán relé kompatibilis az én olvasatomban. Ilyen csipogókat keresgélve meg nem igazán találtam mélyebb tónusút.
Csipogi helyett dióda, kondi tranyó vagy fet, relé...
Közben csináltam egy prototípust, ehhez egy asztali PC csipogóját, illetve némi szivacsot használtam. A zümmer lapkáját picit meghajtogattam, elé raktam a szivacsot, majd epoxyval vissza ragasztottam a fedelét amit levágtam előzőleg, most elviselhetőbb hangja lett. Most jön az ötletelés a folytatáson, hogy a magas tartomány ki legyen gyomlálva a következő csipogóból.
A hozzászólás módosítva: Pé, 18:42
Még egyszerűbb megoldás: teszel rá egy "kupakot" aminek lyukas a közeoe. Némiképp gyengülnie kellene a magas hangnak.
Több hasonló próbálkozásom volt, valamit gyengült, de ugyanaz az idióta pittyegés maradt a végeredmény. Most a lapka kicsi meghajtogatásával egy kis kattanás is hallatszik, az valamennyire elnyomja a magas hangot, illetve befért a műanyag házba így a panel, nem igényelt faragást. Még agyalok milyen másik módon lehetne ilyen kis méretben barkácsolni valamit.