Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bébiőr
 
Témaindító: damatic, idő: Máj 3, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 4
(#) kovacspista válasza pucuka hozzászólására (») Jún 16, 2010 /
 
Én szívesen hiszek neked de ezzel foglalkoztam 30 évig
de ami a fő hogy nem ezért vagyunk itt. Javítsuk meg azt
a figyelőt!
(#) kovacspista válasza kovacspista hozzászólására (») Jún 17, 2010 /
 
Igazad van. Csak a saját szakmai zsargonunkban hívtuk
a tükörfrekvenciát "al harmonikus"-nak. Nem hagyott engem sem nyugodni, valahogy éreztem hogy nem ok, de nem jöttem rá csak később hogy mi a szitu. Persze helytelen a tükörfrekvenciát másképpen hívni ,de hát ez volt.
(#) proba válasza kovacspista hozzászólására (») Jún 17, 2010 /
 
Azért ezt a következtetést nem értem.Ha a vevő reklamál hogy messze van az adótól (ergó nem kap tőle jelet ,mert honnan tudná hogy eltávozott ha nem ebből? ) akkor, ha leveszed az antennát még messzebb lesz tehát méginkább reklamálni fog. A zavar mint olyan ebben a folyamatban nem játszik szerepet.(az adóra nézve meg felettéb káros az antenna eltávolítás)
Azon gondolkodom a mobiltelefon kapásjelző az a dóhoz érintve működhet-e ,vagy valami wifis térerőmérő progi van e (ha egyáltalán WIFI-s ,nem egy 3xx.Mhz -n működő valami.) Ezzel ki lehetne szűrni az adó vagy a vevő rossz.(esetleg egy próba erejéig egy másik párost keresni. )
(#) kovacspista válasza proba hozzászólására (») Jún 17, 2010 /
 
Ezeket én is tudom és természetesen nem az adóról kell
eltávolítani az antennát. Nem láthatsz bele, hogy egy vett
zavart jel mit okozhat. Meg leget állapítani az adó frekit
az oszci kristályából, kell egy teljesítmény mérő meg kell
mérni hogy van e kimenő teljesítmény. Utána egy erre alkalmas jel generátorral meg kell mérni a vevő érzékenységét. Ez minden háztartásban van?! Ezért
akarok a legegyszerűbben segíteni, amit talán Ő is meg tud nézni és talán utána tudok egy következő lépést.
Egyébként kizártnak tartom , hogy az adónak folyamatosan adnia kéne. Szerintem csak akkor működik
ha szükséges.
(#) Baxi hozzászólása Okt 22, 2010 /
 
Hi Mesterek.

Lassan nekem is aktuális lesz ez a dolog
Szóval ha jó értelmeztem itt az eszme futtatásokat akkor ez a figyelő cucc nem más mint egy nagy érzékenységű miki kihegyezve a kicsi légzésére pl.: lyukszűrővel erre egy smith trigger és ez pedig rá megy egy időzítőre, pl.: 555-re és nagyjából ez lenne boltban ~ 20 e Ft.
De ha nem jó értelmeztem a dolgokat szóljatok.
(#) piteru hozzászólása Dec 6, 2010 /
 
Sziasztok!

Ez a "hatótávon kívülre kerültem" sípolást én úgy oldottam meg, hogy az adón van egy gombocska, azt ha 3 mp-ig nyomod, kikapcsolja ezt a funkciót. Házon belül akárhol hallottuk a jelzést, úgyhogy feladtam a gondolkodást, hogy mi okozhatja, és kikapcsoltam.

Viszont nekem egy másik hiba jött elő. Éjszaka közepén egyszercsak statikus zörejt sugároz a vevő. Az égvilágon semmit nem változtatunk, egyszerűen úgy néz ki, elveszti a jelet. Ugyanez a statikus zörej van, ha az adót kikapcsolom.

Ez mitől lehet? Hogy lehet, hogy egyszercsak elveszti a jelet? Az adó és vevő között van kb. 10 méter légvonalban, csupán két téglafalon kell átjutnia a jelnek... és át is jut, kivéve, mikor egyszercsak nem. Elég rémísztő ám irgalmatlan statikus zörejre riadni az éjszaka közepén. Még minimum hangerőn is

Ötlet, vélemény?
Kösz
Péter
(#) tynus12 hozzászólása Feb 14, 2011 /
 
Sziasztok
arra van esetleg valami tippetek, hogy a szülői egység és a babaegység bekapcsolás után egyszerűen nem találja egymást, csak folyamatosan keres?
Tomy Audi Premium típusú, a szülőin hátul van egy gomb, amit lehet nyomogati, gondolom a csatorna miatt, de akármit nyomok, csak keres mindkettő, de nem találják egymást..
(#) Einstein válasza Pafi hozzászólására (») Dec 28, 2011 /
 
Üdv!
Tehát az induktivitás (L) a képletben nanohenrys alakban kell beírni? SI-ben az induktivitás henry, vagyis akkor mi a helyes alak a képlethez?
Előre is köszönöm a választ!
(#) pucuka válasza Einstein hozzászólására (») Dec 28, 2011 /
 
Az Al értékét általában nHy /n^2 alakban adják meg, tehát nHy .ben kell beírni. Az SI rendszerben az induktivitás értéke Hy, de használhatók a tizedes értékek is, de ha jobban tetszik írhatod az értékeket normál alakban is 1 nHy= 1×10E-12 Hy
(#) Einstein válasza pucuka hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Köszönöm, így már világos!
(#) boti20 hozzászólása Jan 2, 2012 /
 
Sziasztok !

Van egy Philips Baby Monitor SBCSC363 tipusú bébiőr készülékünk.
A probléma vele a következő :

Az adó rész ezidáig úgy működött, hogy csak akkor kapcsolt be - full érzékenyésgre állítva is - hogy ha zajt érzékelt. Sajnos egyik napról a másikra elromlott, és most már a mikrofon folyamatosan bekapcsolt állapotban van, és így teljes csendben is a vevő részen egy állandó sistergést generál. Az adó mikrofon része jelenleg már csak akkor kapcsol ki, ha az érzékenységállító tekerőgombját leveszem 1-es 2-es fokozatra, de akkor pedig csak nagyon erős zajt érzékel, tehát ha a gyerek már torka szakadtából ordít.
Kérném az itt hozzá szóló szakembereket, hogy ha találkoztak már ilyen problémával, esetleg tudják a megoldást akkor írják meg nekem. Ha kell be tudom linkelni a bébiőr paneljának fényképét.
A válaszokat előre is köszönöm !
(#) abcdabcd válasza boti20 hozzászólására (») Jún 5, 2012 /
 
Lehet, hogy a mikrofon forrasztása engedett el, vagy ott lehet valami gond... és ezt úgy érzékeli a készülék, mintha jel jönne a mikrofonból, és amiért meg nem hallatszik csak, ahogy a hozzászólásodból kivettem, nem túl hangos sistergés formájában, mert lehet van zajzár a vevőben... bár látom viszonylag régi a hozzászólás, ha aktuális, szerintem szedd szét az adót, és forraszd át a mikrofontól valameddig, meg még ahol úgy látod...
(#) Unagi hozzászólása Szept 14, 2012 /
 
Sziasztok!


Van egy Angelcare AC 401-es készülékem. A gyerekek ledobták párszor. Eddig jól bírta de most az adó és a vevő között nem jön létre kapcsolat. Szétszedtem és fizikai károsodást (törés, szakadás) nem látok benne. Mivel nem kis értékű a készülék így javíttatni szeretném. Ért valaki ehhez? Ha igen privátban keressen meg! Köszönöm!
(#) Unagi hozzászólása Szept 18, 2012 /
 
Megoldódott a gond... újra kellett hangolni az adót és vevőt... na nem mintha tolongtak volna a válaszok...
(#) zolika60 válasza Unagi hozzászólására (») Szept 18, 2012 /
 
Csak te láttad a készüléket így elég nehéz lett volna bármit javasolni. Meg mióta nem frissül automatikusan a fórumtémák listája egy egy ritkán használt topic bizony elvész a szemlélődők elöl.
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2012
(#) szuperman hozzászólása Feb 25, 2013 /
 
Helló mindenki!

Van pár bébiőrzőm. Mindnek az a baja ,hogy nem elég érzékeny. Régen jók voltak ,de feladták a harcot. Ha nagyon hangosan szólok bele működik. Gondolom a mikrofon előerősítője szállhatott el. Sajnos csak digitális technikában vagyok járatos, ezért szükségem lenne némi segítségre. Másrészt ez típus hiba ezeknél a kütyüknél, ahogy észre vettem. Eddig mindnek ez volt a baja, ami a kezembe akadt. (ezért nyitottam neki új témát) Tudnátok némi támpontot adni, merre keressem a hibát? Mondjuk nem sok furatra szerelt alkatrész van benne. 2 tranzisztor, pár elko, tekercs. SMD alkatrészekkel meg nem bajlódnék. Kizárásos alapon talán megoldaná a tranzisztor cseréje a gondot, bár ez csak tipp.
(#) narcisz hozzászólása Máj 14, 2014 /
 
A bébiőrünk szülői egysége sajnos vízbe esett. A gyártó szerint mindkét egységet cserélni kell, nem lehet sem javítani, sem külön cserélni. Én mégis nekifutnék, hátha. Vajon hova fordulhatnék ezügyben?
(#) Ferenczi Eszter válasza Unagi hozzászólására (») Jan 13, 2015 /
 
Kedves Unagi!

Nekem is hasonló problémám van az Angelcare bébiőrrel, nem találja a vevő az adót. Írtad, hogy sikerült megoldanotok a problémát, tudnál nekem segíteni, hogy hogyan. Vagy, hogy kitől kérhetek segítséget?

Előre is köszönöm a válaszod.
(#) zolika60 válasza Ferenczi Eszter hozzászólására (») Jan 13, 2015 /
 
Talán próbáld az adatlapján lévő emailcímre írt kéréssel megkeresni, mert a hozzászólás amire írtál több mint két éves és a kolléga azóta sem járt itt. Egyébként egyel feljebb azt írta, hogy újra kellett hangolni a készüléket. Talán tegyél fel fotókat az adó és a vevő panelről, hátha tudunk a hangolásban segíteni.
(#) RPEva hozzászólása Máj 21, 2015 /
 
Üdv Mindenkinek!

Anyukaként segítséget kérnék egy Supportplus 2,4 Ghz-es szines TFT-LCD képernyős bébiőrhöz.
1. 1x használtuk, mert 1,5 óra után elment a kép, nagyon is átmelegedett. Csak ki/bekapcs után jött ismét elő a kép 1x.
Most bekapcsolás után felvillan a képernyő, aztán el is tűnik. 1 csatornájánál jelzi, hogy be van kapcsolva.
Állítólag színes, mi ezt sem tapasztaltuk...
hova, kihez vihető? Megéri javítani, vagy dobjam ki?
Német, itt nem kapható.
2. Utólag be lehet szerezni hozzá adaptert? 600mA van még ráírva. Tv-re is köthető lenne, de olyan kábelünk sincs hozzá.
Köszönöm előre is a segítséget.
(#) judyjudy hozzászólása Júl 10, 2016 /
 
Sziasztok!
Nem tudom, hogy még működik e ez a fórum, de azért megpróbálkozom a lehetetlennel.
Van egy kölcsönkapott angelCare 300 -as légzésfigyelőnk, és a szülői egység folyamatosan sípol. Mi lehet a baja? Elvittem egy ismerősömhöz, akinek kapcsolási rajz kellene, hogy segíteni tudjon. Tudtok ebben segíteni? Nagy szükségem lenne rá, mert nincs lehetőségem újat venni.
(#) Bakman válasza judyjudy hozzászólására (») Júl 10, 2016 /
 
A fórum működik, valószínűleg többen is olvassák ezt a témát is. A probléma ott kezdődik, hogy az ilyen készülékek már nem hobbi kategória igaz, járnak ide profik is. A szerkezet kapcsolási rajza minden bizonnyal elérhetetlen, a gyártók igen csak vigyáznak az ilyesmire.
(#) steelbird válasza judyjudy hozzászólására (») Júl 10, 2016 /
 
Szia. Én először a két szenzorpadhoz való csatlakozó kábelt nézném meg, nincs-e valahol megszakadva. Utána ellenőrizném a készülékben is,meg a padokban is az aljzatokat, illetve azok forraaztásait. Ehhez még nem kell rajz sem. Mivel ezek a használat során leginkább igénybevett részei a készüléknek (ki-be húzogatás, mozgatás, hajtogatás), így elöször valószínűleg ezeknél adódik valami meghibásodás.
(#) judyjudy válasza steelbird hozzászólására (») Júl 11, 2016 /
 
Hát sajnos azon már túl vagyunk, hogy a kábelt megnézzük. Sajnos a hiba még mindig fennáll.
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem