Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bluetooth adatátvitel
Lapozás: OK   4 / 5
(#) szitko válasza Istvanpisti hozzászólására (») Júl 25, 2014 /
 
Kösz, de ez tényleg drága egy kicsit.
Találtam egy modult, ami ha hinni lehet a leírásnak, elég kis energia fogyasztással rendelkezi és az ebay-en "nem is drága".
Bővebben: Link
(#) pixels hozzászólása Júl 28, 2014 /
 
Sziasztok!

Vettem egy RN-52-es bluetooth modult, a célom az A2DP használata és multimédiás eszközvezérlés volt. Egyelőre csak próbázgatom, számítógép soros portjáról kommunikálok vele, parancs módot használom.

Telefonnal összepárosítva nagyon szépen működik, semmilyen hibát nem tapasztaltam.

Számítógéppel összepárosítva viszont problémák léptek fel. Folyamatos hanglejátszás alatt simán átviszi a hangot. De ha a számítógépen megszűnik a hanglejátszás, majd kicsit később újra szeretnék valamit lejátszani, akkor elkezd nagyon szaggatni, és késni a hang. Ezután nagyon nehezen lehet bontani a kapcsolatot a modullal (fél percbe is telik ilyenkor), és újrakapcsolódás, vagy a modul újraindítása után lehet újra zenét hallgatni normálisan.

- Az RN-52 3.0-s bluetooth verziót támogat, most 1.10-es firmware van rajta, nem a legújabb, de nem találtam még lépésről-lépésre útmutatót frissítéshez, meg kicsit félek is ettől.
- A számítógépemhez egy Trust 3.0-s USB bluetooth adapter van csatlakoztatva.
- A telefonomban 4.0 verziójú a bluetooth.

A kérdésem, hogy tapasztalt-e már valaki ilyet az RN-52 modullal, vagy a Trust márkájú adapterrel, netalán magával a bluetooth technológiával? Mi okozhatja a problémát?
(#) mateakos válasza pixels hozzászólására (») Szept 13, 2014 /
 
Szia!

Ha a Trust 3.0-s USB bluetooth adapter Qualcomm Atheros AR3011 chipet használ, akkor innen töltsd le hozzá a legújabb drivert (jelenleg a 8.0.1.314 verzió), azzal működik rendesen.
(#) pixels válasza mateakos hozzászólására (») Szept 13, 2014 /
 
Szia!

Kipróbáltam a drivert amit javasoltál, ma asztali gépemről a Trust bluetooth adapterrel használom az RN-52 modulomat zenehallgatásra, kisebb-nagyobb megszakításokkal de több órája folyamatosan bekapcsolva van, és végig stabilan játszotta a zenét, nem volt se késés, se szaggatás.
Köszönöm a tippet!
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2014
(#) pic13 hozzászólása Jan 21, 2015 /
 
Hello
Azt szeretném kérdezni, hogy hogy kell bluetooth-on adatot átvinni?
Konkrétan: Van egy táviranyitos autom amire raktam amperméröt !
Méri is csak egy kicsit turbozni szeretném!
Ugy, hogy PC-re szeretném az amperméréseket át küldeni ami a számitogépen megmutat és elment!
Arduinoval is meglehetne oldani!
Milyen alkatrészek kellenek hozzá?
(#) nedudgi válasza pic13 hozzászólására (») Jan 21, 2015 /
 
A fogósabb rész az áram mérése egy mikrokontrollerrel. Folyamatosan méred egy ellenálláson eső feszültséget, és elküldöd egy soros vonalon. A legegyszerűbb dolog ebben a bluetooth adatátvitel. Veszel egy bluetooth modult, a PC-vel pedig fogadod az adatokat. A mikrokokontroller adás lábát a BT modul vétel lábával összekötöd, és már csorog is a PC-re... Akár egy terminálprogrammal is mentheted fájlba.
(#) pic13 válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 21, 2015 /
 
Akkor most mit is csináljak kérlek segits!
(#) nedudgi válasza pic13 hozzászólására (») Jan 21, 2015 /
 
Azt próbálom. Mi a kérdés?
(#) pic13 válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 21, 2015 /
 
Az a kérdés, hogy ehhez mindenhez mit kell vennem?
Meglehet-e oldani arduinoval?
És, hogy milyen programm kell a számitogépre, hogy fogadja is és lementse is a jelet!?
(#) nedudgi válasza pic13 hozzászólására (») Jan 21, 2015 /
 
Ha számítógépen van BT interfész, akkor csak egy ilyen modul kell a mikrokontroller mellé. A Teraterm program képes fájlba menteni a BT-n keresztül érkező adatokat.
Az árammérés és elküldés a soros vonalon (akár blútúszon) keresztül valamilyen mikrovezérlőt igényel, de ez már nem ebbe a topikba tartozik. Ilyesmi is kellhet hozzá.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2015
(#) pic13 válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 22, 2015 /
 
Van Bluetooth a gépen akkor csak egy olyan kell amit először linkeltel? az ebayon van?
és a teraterm programm kell hoza?
és akkor tizstázuk.: kell egy Bluetooth modulbami leadja jelet a gépre es aza program elmenti ugye
de a Bluetooth modult hova kell kötni az autora?
(#) gergo55 hozzászólása Jan 22, 2015 /
 
Sziasztok!
Beleakadtam ebbe a témába, és ötletet adott! Mi kellene ahhoz, hogy egy ipod-hoz készülő kis erősítőre Bluetooth-on keresztül küldjem a jelet?
Köszi.
(#) pucuka válasza gergo55 hozzászólására (») Jan 22, 2015 /
 
Legfőbb kérdés, milyen verziójú BT van az ipod -ban.
(#) nedudgi válasza pic13 hozzászólására (») Jan 22, 2015 /
 
Ahhoz, hogy az áramfelvételt a számítógépre át tudd küldeni, kell egy eszköz (mikrokontroller), ami a második linken szerepló érzékelő jelét digitális formába alakítja. Ezután ezt az adatot kell elküldeni a számítógépnek. Arra használható az első linken szereplő eszköz. De ez már nem ebbe a topikba való téma. Itt próbáld meg tisztázni a dolgot.
(#) gergo55 válasza pucuka hozzászólására (») Jan 22, 2015 /
 
Ipad2 BT 2.1 +EDR
(#) pixels válasza gergo55 hozzászólására (») Jan 23, 2015 /
 
Szia!

Én erre RN52 modult használtam, mondjuk nekem androidos a telefon, de kifogástalanul működött. Kellett mögé differenciál bemenetű műveleti erősítős fokozat, de nem okozott problémát a dolog. Szépen áthozta a hangot, van soros portja is, amin akár mikrovezérlővel hangerőt, zeneszám indítását és váltását is meg tudod csinálni, sőt, hívást is indíthatsz
Magyar piacon kicsit drágállom az árát, chipcadnál most 4800 és 5400 Ft, de ebayen se találtam olcsóbbat ebből.

Viszont, ha nem akarsz nagyon fejlesztgetni, hobbizni, és nem probléma az se, ha jön vele USB, SD kártya MP3 lejátszó és FM rádió, és távirányító is, akkor ezt ajánlom: MP3 player + bluetoth + FM radio
(#) jefflynn hozzászólása Jan 30, 2015 /
 
Sziasztok,
Olyan bluetooth modult keresek, ami iPhone-al és Androiddal is működik. Nincs szükségem adatátvitelre és hangátvitelre sem, csak annyi kellene, hogy a telefont párosítani lehessen a modullal, amiből utána kiolvasom a telefon MAC címét. A HC-05 iPhone-al nem működik (annyit elértem a class változtatásával, hogy látja de nem lehet párosítani), a BLE modulok (szerintem legalábbis) kilőve, mert az Android csak 4.3-tól támogatja. Tud valaki ajánlani a fentieknek megfelelő modult? Nem baj, ha csak ebay-ről vagy aliexpress-ről lehet megrendelni.
(#) mateakos válasza jefflynn hozzászólására (») Máj 10, 2015 /
 
Szia.
A beállítások között a menüben is elolvasható a MAC cím (nem csak a wifi-é, hanem valahol a bluetooth-é is). Vagy egy linuxos gépen a "hcitool scan" paranccsal láthatod az észlelhető bluetooth eszközök MAC címeit, ehhez párosítani sem kell.
(#) jefflynn válasza mateakos hozzászólására (») Máj 11, 2015 /
 
Köszönöm, azóta már megoldódott. Írtam egy saját firmware-t a HC05 modulra
(#) jefflynn hozzászólása Aug 31, 2015 /
 
Tudom hogy reménytelen, de azért megkérdezem, hátha. Használt itt valaki Rn4020 bluetooth modult mldp módban androiddal?
(#) Chipmunk1960 hozzászólása Jan 25, 2020 /
 
Sziasztok, Elég rég "halott" a topic, de megpróbálkozom, mivel ide tartozik. Adott egy MI Laser projector, aminek bluetooth távszabályozója van, párosítani viszont nem tudom őket a leírt módon, így bekapcsolni sem lehet. A kütyü egyébként a barátomé, csak elszúrta a 7 napos azonnali reklamálási lehetőséget, a kínai C.S. pedig érdemben nem foglakozik vele. Hiába nyomom a távirányítón a megadott gombokat a projector nem reagál. A dolog érdekessége viszont, hogy telóra fel tud kapcsolódni, s látszólag működik minden gombja. A projectort is érzi a teló, s kéri tőle a párosító kódot. Bekapcsolni viszont nem tudom vele. 2 gombot kell a távszabályozón nyomni, akkor lépne tovább a projector software-ja. Most a HC05 Arduino modullal kísérletezek, de nem igazán ismerem a Bluetooth protokolokat. Valakinek valami ötlet?
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2020
(#) Bakman válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jan 25, 2020 /
 
Nagy valószínűséggel neked a BT protokollal nem kell foglalkoznod, azt az eszközök, köztük a HC-05-ös modul is, tudják. A trükk ott van, hogy milyen adatot vár a projektor, ez viszont már érdekesebb.

Ha tudod, párosítsd össze a táfirányítót és a HC-05-ös modult. Nyomkodd a gombokat a távirányítón és a modul TX lábán figyeld az adatot egy USB-UART átalakítóval. Talán kijön belőle valami.
(#) Chipmunk1960 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 26, 2020 /
 
Szia, Erre gondoltam én is. A HC05 -öt már össze tudtam párosítani a mobilommal, vissza is ecco-zza amit írtam, de a távirányítóval még nem. Az elméletem az lett volna, hogy kiíratom a fellelhető bluetooth eszközöket mondjuk a soros monitorra, onnan a nevet tudván, rácsatlakozva a valami BLE_*** sajnos a teló sem ismeri fel mindíg a gombokat nyomkodván kiolvasni a hozzájuk tartozó karaktereket, pld: xxxx-yyyy -ig tart. Ezután átnevezni a HC-t az adott névre s egy számlálót végigpörgetve talán benne lenne a bekapcsoló karakter is. A haver vett egy másik távszabályozót, nagyon hasonló csak TV box-é de azzal sem csinál semmit. Na pont most találtam valamit, ha azt a két gombot nyomtam, amit a projector is kér, akkor rögtön kiírta a nevét: BLE voice RC A1. Ha a pairing ra nyomok, a telón viszont működik az összes gomb, hangerő, voice controll, mikrofon is.
(#) zsa hozzászólása Szept 29, 2020 /
 
Sziasztok. Egy sima erősítő és zongorát szeretnék vezeték nélkül összekötni . Erre találtam alliexpressen rx tx audio BT sticket Bővebben: Link
Kérdésem ha vennék ebből 2db ot adónak és vevőnek akkor önmagukkal párosíthatóak ezek? Köszönöm
(#) Bakman válasza zsa hozzászólására (») Szept 29, 2020 /
 
Nálam ez látszik a böngészőben.
(#) zsa válasza Bakman hozzászólására (») Szept 29, 2020 /
 
Bővebben: Link igazad van javítottam van belőle több model is az allin.
(#) Inhouse válasza zsa hozzászólására (») Szept 30, 2020 /
 
Mindig kíváncsi voltam, hogy az ilyenekből a vevőket hogyan lehet beállítani. Az adó oké, arra egy okos eszközzel rácsatlakozol. De amikor vevő módban van, akkor hogyan kell párosítani bármivel is? Először telefonnal rá kell állni és azzal beállítani?
(#) zsa válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 30, 2020 /
 
Jó kérdés én is erre szeretném a választ, mivel adó vagy vevő funkció gomb vagy kapcsoló van csak rajta . De ha adónak használnám és a jelet egy fejhalgató fogadná akkor azt hogyan kell párosítani? Már csak azért érdekel mert fülesem van és azon csak bekapcsoló gomb van meg hangerő. Bár a leírások szerint ez a variáció lehetséges! Ebben az esetben akkor 2db egyforma ilyen kütyütt is lehet egymással párosítani valószínűleg.
(#) rolandgw válasza zsa hozzászólására (») Szept 30, 2020 /
 
A Bluetooth-nál van Just Works párosítás ( fejhallgató, hangszóró). A Roland-nál van ilyen megoldás pár hangszernél, de az adó oldalon a szoftver erre fel van készítve. Szerintem ez így nem működne, ha a zongorád nem ismeri.
(#) rolandgw válasza rolandgw hozzászólására (») Szept 30, 2020 /
 
Bocsánat, töröltetem! Futólag néztem rá, azt hittem a hangszer USB device csatlakozójával akarod megoldani.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2020
Következő: »»   4 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem