Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Buderus Logano 124 gázkazán
 
Témaindító: AJabraham86, idő: Nov 11, 2019
Lapozás: OK   1 / 1
(#) AJabraham86 hozzászólása Nov 11, 2019 /
 
Szép napot Mindenkinek! Buderus Logano 124 kazánom nem gyújtja be az alaplángot. Az égőrelé kigyullad, újraindítása után sem kapcsol gyújtólángot. Az alap hibaforrásokat mint gázhiány , oxidos égőfej vagy elektródák , fúvóka tisztítás után az elektronikus gáz szelepből kiinduló alumínium gyujtólánghoz vezető csö szorító csavarját kivettem és így próbáltam újra . Megállapítva,hogy a gáz szelep gyújtás közben nem adja a gyújtólánghoz szükséges gázt és ezzel meg is érkeztem a hiba kiiduló forrásához, ami szerintem az elektronikus gáz szelep én lehet. A kérdésem ,hogy hogyan tovább? Gáz szelep csere vagy a relé nem ad ki olyan jelet ami nyit valamit a szerepben és a relézést kell cserélni. Köszi.
(#) Elektro.on válasza AJabraham86 hozzászólására (») Nov 11, 2019 /
 
Szerintem jó eséllyel gázszelep hiba.
Nekem a Radianton volt tavaly cserélve.
(#) tiggersoft válasza AJabraham86 hozzászólására (») Nov 11, 2019 /
 
A Buderus-ok gyengéje... Az előző munkahelyemen 3db 424-es volt, néhány havonta kellett gázszelepet cserélni valamelyiken. A legtöbbször látható is volt rajta, hogy megégett.
(#) AJabraham86 hozzászólása Nov 14, 2019 /
 
Buderus Logano 124 típusú álló gázkazánom gázszelep hiba. Köszönöm a gyors hozzászólásaitokat ! Valóban a gázszelep elsődleges és leggyakrabban előforduló hibái közé tartozik a két mágnes tekercs közül az egyik megáll és nem húz be. Itt a gyújtólánghoz nem adott gázt miközben a satronic 812 -es vezérlő hibátlanul adta a gyújtást. A donor megoldás jöhetett szóba egy Wolf kazán gázszelepéből. ..mellesleg egy mostani beszerzesből egy Buderusba való Honeywell gázszelep csak átalakítószettel 185.000.-Ft és nincs más ha újra van igény. ! Szóval a felső hibás tekercset kivettem a 2db lehúzó csavart megbontva ,a takaró műanyag átlátszó védőburkolat visszahelyezve a donor alkatrész felső műanyag kiálló pereme miatt milliméteres eltéréssel ,de ráilleszthetővé vált. A gyujtóláng csövet még nem raktam vissza ,hogy megbizonyosodjam a főkapcsoló és relé inulásakor gyújtás közben jön e a gyujtógáz a szelepből.. Rögtön hallhattam a tekercs behúzómágnes kattanásat és a gáz adást . A gyújtást megszakítottam a főkapcsolóval ,majd rögzítettem a gyújtóláng csövet a szelep tetején és egy kapcsolással tovább engedtem a folyamatot ami aztán hibátlan lett., eztán jöhetett a csavarzatok tömörségi ellenőrzése .
(#) ER hozzászólása Nov 27, 2019 /
 
Sziasztok! Buderus Logano 124 el van nekem is gondom... A jelenség: begyullad a gyújtó láng, majd pár másodperc múlva (amikor kellene indulni a fűtő lángnak) elalszik! A satronic 812.2 leold, hiba jelző lámpája kigyullad! A kazán kijelzőjén a hibaüzenet: ÉGŐRELÉ HIBA H18! Köszönöm előre, ha valaki tudna segíteni!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu