Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csőtermosztát bekötése
 
Témaindító: csatur, idő: Nov 21, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 22
(#) Joci23 válasza feco50 hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /
 
Igen sokat segített! Nagyon köszönöm!!
(#) AdriannM hozzászólása Máj 25, 2009 /
 
hello!
valaki letudná nekem rajzolni h kell bekötni ezt a fajta csötermosztátot? (WPR-90GD)!!!
KöszÍ

Üdv!
(#) Tomi111 válasza AdriannM hozzászólására (») Máj 26, 2009 /
 
Üdv!

Központifűtésre akarod használni? Úgy, hogy ha melegszik a víz, akkor automatikusan indítsa a szivattyút, ha kihűl, akkor meg állítsa le?

Akkor csatoltam a bekötést.
A 2-es pontot hagyd szabadon!
Remélem jó leírást találtam hozzá a neten, mert nem ismerem ezt a típust. A kapcsolóban nem tudom van e hely a földelés számára, ha van, akkor kösd be ott is!

Üdv! Tomi

WPR.JPG
    
(#) AdriannM válasza Tomi111 hozzászólására (») Máj 27, 2009 /
 
Igen arra akarom használni!
Van bennt hely a földelés számára!
Köszi szépen a rajzot!
(#) AdriannM hozzászólása Máj 29, 2009 /
 
lenne még egy kérdésem!
mi lenne ha nem egyből a motort kapcsolná hanem egy relét,ami kapcsolja a motort?
Így tuti nem ég be?nem?
vagy ez hülyeség?
(#) bgsf válasza AdriannM hozzászólására (») Máj 29, 2009 /
 
Csak feleslegesen bonyolítanád, ugyanis a hőkapcsolók 5-10A-es kontaktokkal készülnek. Egy keringető szivattyú max 100-120 VA aminek a max üzemi árama nem éri el a 0,5 Ampert. Ezzel az árammal nem fog beégni neked a hőkapcsoló. Mellesleg egy egyszerű hőkapcsoló annyiba kerül mint egy mágneskapcsoló. Nagyobb üzembiztonságot nem érsz el vele, csak megduplázod a költséget és a hibalehetőségeket!
(#) Tomi111 válasza AdriannM hozzászólására (») Máj 29, 2009 /
 
Üdv!

Úgy van, ahogy bgsf írja. Teljesen felesleges egy lakásba való szivattyúhoz. Nem szoktak. Az max 70-120W-os, nem fog beégni. Mellesleg néhány eFt-nál kezdődik egy mágneskapcsoló és min 10W-ot fogyaszt a behúzótekercse!! Akkor kellene, ha nagy teljesítményő, ipari, 3 fázisú szivattyút kellene vele kapcsolni.

Üdv! Tomi
(#) AdriannM válasza Tomi111 hozzászólására (») Máj 29, 2009 /
 
okézs kösz szépen a válaszokat!
igazatok van!
(#) Matt hozzászólása Jún 27, 2009 /
 
Üdv!

Olyan kérdésem lennem, hogy miért jó az, hogy a csőtermosztát a kazánból kapja a delejt? Úgy értem, hogy ha megy a kazán, és eléri az x fokot a csőtermosztát, akkor kapcsol és indul a szivattyú. Ha leáll a kazán, akkor leáll a szivattyú is, mivel a kazán vezérlése kapcsolja rá a delejt a csőtermosztátra.

Az lenne a kérdésem, hogy melyik megoldás a jobb. Szerintem a második, mivel amikor kikapcsol a kazán, a csövek még melegek és megy a szivattyú. Ergó amíg melegek addig kellene keringetni a vizet.

Üdv,
Matt
(#) ferinover hozzászólása Júl 19, 2009 /
 
Szép napot mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni, mégpedig egy Siemens RAM-TR csőtermosztátot szeretnék bekötni, a kazánom elmenő melegvizes csövére, úgy, hogy pl.: 30 fokos víznél kapcsolja a keringetőt. Próbálkoztam már, eddig sikertelenül... Ehhez szeretnék segítséget! Előre is köszönöm! További szép napot!
(#) VIM válasza ferinover hozzászólására (») Júl 19, 2009 /
 
Helló!
Írjál valamit a kazánodról, vagy rendszeredről, hogy mit is szeretnél. Nekem úgy tűnik, vegyes tüzelésű a kazánod. Ha igen, akkor sorba kell kötni a szivattyúval a termosztát C,C2 pontjait.
VIM
(#) ferinover válasza VIM hozzászólására (») Júl 19, 2009 /
 
Üdv Vim! Igen, vegyestüzelésű a kazánom, s az elmenő csövemen van a keringető. a termosztátot a szivattyú elé szeretném bekötni, ha a víz eléri a 30 fokot, akkor kapcsoljon be de megyek meg is próbálom még! köszönöm addig is! Üdv!
(#) remeler hozzászólása Aug 10, 2009 /
 
Üdvözlök mindenkit!

Lenne egy kérdésem, remélem tud valaki segíteni.

A padlófűtésemet szeretném egy kicsit átalakítani, mert elég sokba kerül. Sajnos kissé elrontották, de ez hosszú lenne.... A lényeg, hogy észrevettem, hogy amikor a termosztát (sík egyszerű szobatermosztát) lekapcsol és a kazán leáll (kombi cirkó) akkor pár percen belül 1,5 fokot emelkedik a hőmérséklet. A termosztát 0,5 fokkal kapcsol és a kazán 40-60 perc alatt fűt fel. Arra gondoltam, hogy veszek egy programozható szobetermosztátot, 0,2 fokos érzékenységgel, és egy csőfelület termosztátot (egyszerűbb, bontás nélkül), és a csőtermosztát vezérelné a kazánt 35-55 fok között. (a hőcserélő után). 55 foknál lekapcsolja 35-nél bekapcsolja, a "fő" jelet a szobatermosztát adná. Így elméletileg kevesebbet menne a kazán, és hamarabb felfűtené a beállított hőfokra a szobát. Létezik ilyen csőtermosztát, ahol állítható a ki-bekapcsolás értéke?
Köszönettel

Kaczur Elemér
(#) daniel0720 hozzászólása Nov 14, 2009 /
 
Hali! lenne egy kérdésem! hogyan tudom összekötni a termót, meg a keringetőszivattyút úgy, hogy működjön is? a termosztáton van három pont! 1(közös bemenet), 2(nyit), 3(zár). a szivattyún pedig MP,és R jelzés.a dugvillából jön 3 vezeték. valaki biztos el tudja magyarázni úgy, hogy Én is megértsem. előre is köszönöm!
(#) ferinover válasza daniel0720 hozzászólására (») Nov 15, 2009 /
 
Hali daniel0720! nem tudom,milyen csőtermosztátod van, nekem siemens RAM-TR. ha Neked is, akkor megpróbálom elmondani: nos a dugvillából a kéket kösd a termo (nekem "c" pont)közösére, a barnát 1-es csokira kösd csak, a zöld-sárgát a termoföldjére.kell még egy 3-eres vezeték,amit a keringetőbe kötsz be.a kéket az "MP" -re, a barnát az "R" -re, zöld-sárga eggyértelmű.majd a keringetőből eljövő kéket kösd a termo "2" -re, a barnáját pedig a dugvilla "csokis" barnájába. gyakorlatilag egy szakított nullát csináltál, amit a termo fog összezárni a megfelelő hőfoknál. s a kívánt hőfokhoz képest kicsit alacsonyabbra állítsd a termót legjobbakat!
(#) smile1012 hozzászólása Nov 23, 2009 /
 
Üdvözlet mindenkinek !!!

Segitséget szeretnék kérni egy Simens TY53 tipusú csötermosztát bekötésével kapcsolatban,mivel nem tudom hogyan kell bekötni ha valaki tudna egy kapcsolási rajzot vagy leirást adni nagyon megköszöném.

Köszönettel: Préner János
(#) picur1977 hozzászólása Dec 2, 2009 /
 
Sziasztok! A cewal csőtermosztátról tudna valaki egy részletes, bekötési rajzot ,vagy leirást küldeni.?! Pontosan mit szakit meg ez a termo. , fázist vagy nullát?
(#) feco50 válasza picur1977 hozzászólására (») Dec 5, 2009 /
 
Szia!
Cewalról ezt találtam.E szerint a bekötés 1-3.
Én mint villany szerelő a fázis megszakítása mellett kardoskodom,ugyanis érhetik kellemetlen meglepetések az embert direkten menő fázis vezeték miatt.Tudnék mesélni.Sok sikert.Ha vissza olvasol egy kicsit írtam már másnak nagyon pontos leírást bekötésről.

cew.doc
    
(#) picur1977 válasza feco50 hozzászólására (») Dec 5, 2009 /
 
Köszönöm a rajzot feco50.
Kipróbáltam mindkét variációt (1-2 1-3) , de mégsem reagál semmire ,pedig új a termo' .
Lehet, hogy gyári hibás...!?
(#) feco50 válasza picur1977 hozzászólására (») Dec 5, 2009 /
 
Ha van műszered sípoltasd ki.Ha nincs akkor zseblámpa elem plussz égő kombinációból csinálj egy próba áramkört,ezt kösd rá.Ne felejtsd el hogy
csak a beállított hőmérséklet elérése után kapcsol.Kattanni hallod?Agyári hiba sincs kizárva.
(#) lvadkert válasza feco50 hozzászólására (») Dec 18, 2009 /
 
Sziasztok,létezhet az,hogy nekem ilyen a csőtermosztátom,de kipróbálva a leírt bekötést,nekem éppen a hőmérséklet növelésével bontotta az áramkört.
Minden esetre átraktam a fázist a 2-re így most átmegy rajta az áram és akkor van nyitva a kör,amikor kell.
De azért furcsa.

üdv
VL
(#) kadarist válasza lvadkert hozzászólására (») Dec 18, 2009 /
 
Szia!

Ez nem furcsa, ez így jó. Lehet olyan helyzet, ahol nem keringetőt kell bekapcsolni a hőmérséklet növelésével, hanem pl. kazánt kikapcsolni.
(#) picur1977 válasza feco50 hozzászólására (») Dec 20, 2009 /
 
Köszönöm feco50 sikerült bekötni.
(#) feco50 válasza picur1977 hozzászólására (») Dec 20, 2009 /
 
Nagyon szivesen örülök hogy sikerült.
(#) lvadkert válasza kadarist hozzászólására (») Dec 20, 2009 /
 
Kedves kadarist,
azért valami mégis aggaszt,mert ha pl . 40 fokra állítom a szabályozót,akkor volt,hogy 50-60 fok közt kikapcsolt.
Ráadásul, ha pl.30 fokra állítom,akkor be sem kapcsol.
Szerintem mégis a 3-asra kell kötni,viszont úgy meg vlt áram a stop és 30 közt,utána nem.
Nem értem.
Várom válaszod.
üdv
(#) (Felhasználó 5823) válasza lvadkert hozzászólására (») Dec 20, 2009 /
 
Úgy állítsd be, hogyha nullára van állítva akkor kapcsoljon, vagy sípljon! (vízhőmérséklet alacsony legyen pl. 20C) Mert 0 fok minden képpen van és akkor már menni kell a keringtető szivattyúnak. Lehet, hogy nehezen érthető a termosztát leteker nullára kicsipogtat. ahol sipol arra a két érintkezőre kell kötni a két vezetéket majd felteker 50 fok és nem sípol. Ha így történik ez a jó beállítás. Feltéve, hogy hideg a víz a rendszerben amikor csinálod! Ha már meleg víz van akkor ez a módszer nem járható. De az egész rém egyszerű, de megfigyeltem az emberek 90% nem érti a fordított logikat.
(#) lvadkert válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Dec 20, 2009 /
 
Köszönöm,átraktam a 3-asra,most tesztelem.
üdv
VL
(#) (Felhasználó 5823) válasza lvadkert hozzászólására (») Dec 20, 2009 /
 
Az a lényeg szokástól üggöen 40-50-60 fokig áll a szivattyú, csak a fölött van keringtetés. Ha lehül a víz a beállított alá, újra leáll!

(#) lvadkert válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Dec 21, 2009 /
 
Köszönöm a választ,

úgy tűnik tényleg én nem értettem a fordított logikát,most már ok.kapcsol fel is le is!
hurrá!
üdv
boldog Karácsonyt!
VL
(#) bill67 hozzászólása Dec 28, 2009 /
 
sziasztok én sem nagyon vagyok otthon az elektronikában és van egy simens csőtermosztátom amit szeretnék bekötni,de úgy kellene nekem elmagyarázni hogy én szakács vagyok.tehát a műszaki rajz nekem majdnem kínai ,viszont egy levélben találtam ojan rajzot amit az enyémhez is adtak (#311849 ) ez a levél száma. Valaki segítsen ahogy mások is írták kicsit "szájbarágósan"
előre köszönöm
Következő: »»   2 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem