Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
nagyon szivesen csak se gitárom se gitártudomanyom sajna
Az mradjon a házibulikra kár lenne azzal gyötörni szegényt
Na sikerült összekalapálni valamit a QQE1312-es csöböl ECC85 elöfokkal kezdésnek nemrossz de meg csiszolni kell rajta ha valakit érdekel a kapcsi írjonBővebben: Link
Engem érdekelne a rajza. Kimenő milyen paraméterekkel készült?
Az attól függ mit,és hogyan akarsz vele csinálni.
Kisteljesítményű asztali erősítőt PC mellé.
Én SE-t csináltam vele,mindössze egy darab GU-17 -el(persze elő-fokcső van).Oda két darab 5.2K -s kimenőtrafó kell.Ha PP -t , vagy egy oldal egy végfokcső SE módban,akkor az illesztése 10K.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2013
Pont ott nem mindegy,hogy milyen illesztésű a kimenőtrafó.
Valaki tudja ennek a csönek a paramétereit 6n45c pontosabban az anód árama érdekelne kb 400V fesz melett elore is köszönöm.
Hogy lehetne ennek az elöfoknak az érzékenységét növelni valakinek ötlet ? De ugy volna jó hogy ha a minösége nem romlana.
Még alakítok rajta hogy jobb legyen aztán ha meglessz a végleges verzió elküldöm.
Az én, non-autentikus
![]()
Pl -ul de ne feledd az elkó kapacitását ...
Igen, tudom, erre nem is adnék értéket, láttam már ilyen méretező progit, ami tesz ilyenkor ajánlást, ha beírjuk, mit szeretnénk...Meg ki is lehet számolni, ha valaki okos.
Akkor marad a kisérletezés mi határozza meg az értékét az elkónak. Más megoldás nincs mert az elkókat legszivesebben kerülném a hangminöség vegett.
Na jó. Ehun, la...
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2013
100µF szerintem már bőven megteszi.
A számolóprogram szerint sincs már 10µF felett számottevő különbség. A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2013
10µF-ból egy kis feszültségű még nem olyan vészes fóliából sem.
Valamiért oda általában elkókat raknak, amiket nagy ritkán át szoktak kötni egy 100-ad akkora fóliakondival. A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2013
Köszi ez hasznos jó dolog.
![]()
Én szerintem maradok a hallgatásnál aztán ami megtetszik az marad.
Miután normális audio kütyü kimenetén nincs egyenfesz., a bemeneten felesleges a leválasztó kondi. Mihez kell akkora feszültségerősítés? A katódellenállást áthidaló kondival nem sokat érünk el. Még ECC83 esetében is alig több, mint 2dB a nyereség.. Hangra talán 47-68µF körül lehet a bypass optimuma, de ez a körülményektől is függ (10µF-nál biztos nagyobb kell, hogy ne romoljon számottevően a fázismenet). Az elkótól ebben a pozícióban nem kell félni, sőt egyáltalán nem biztos, hogy PP vagy PE fóliával színezetlenebbül fog szólni, mint jó minőségű elkóval.
A magas erősítési tényezőjű csövek nem szólnak jól katódkövetőként, ezért a kapcsolást érdemes kissé átvariálni. Az ECC83 marad első fokozatnak a jobb- és bal csatornára, egyúttal csökkenteni kéne a katódellenállását, hogy kisebb torzítású, ugyanakkor pár százalékkal nagyobb erősítésű munkapontba kerüljön. 400V tápfesz mellett sacc/kb. 270k, 1.8k, 100uF. Katódkövetőként jó az 5687, a 12BH7A és olcsóbb változatai.
/A katódkondi áthidalás nyereségét elszámoltam, ECC83 esetében lesz az >5dB is, úgyhogy van értelme./ A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2013
Sziasztok!
Valaki lenne szíves ellenőrizni, hogy jól számoztam-e meg a lábakat a kapcsolásban? Ahova kérdőjelet tettem, az hanyas láb? Annak már nem jutott szám 1-9-ig. A cső: PCL86. Balázs
Szia! Nézd csak ezt a csúnya lábat : http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_pcl86.html
Vagyis a kérdőjeles rész már gyárilag össze van kötve? Én is innen néztem a lábakat, amúgy jól számoztam?
Balázs
6N3P Sziasztok . Találkozott már valaki ezzel mint elöfokcsö vagy készített valaki ebböl elöfokot?
Szia.Nyugodtan használhatod előfoknak.Jelenleg 6n3p SRPP-vel hajtom a QQE 0320-as csövet párhuzamosan triódába kötve.Elegendő meghajtás neki és a hangja is szép. Nekem tetszik.
akkor teszek egy probat nekem is ugyaney a felallas a csövel kapcsolatban esetleg megirhatnad az elöfok érzékenysegét meg esetleg küldhetnél kapcsolast az egész erösítöröl hátha találok benne valami uj ötletet az enyémhez. Én most ecc85-el hajtom az se rossz de azt írjak a 6n3p-nek szebb a hangja. Köszi a választ
Sziasztok! Elkészültem végre, másfél év után, a gu50-pp-vel. Az első önálló munkám. A rajzon kívül mindent én csináltam, még a trafókat is én tekertem, egy aranyos és segítőkész nyugdíjas villanyszerelő bácsi segédletével! Hát nem szép, kicsit ciripel, de az enyém!
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |