Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm!
Így már akkor majdnem ugyanott vagyok, mintha 3,3V-ról egy dióda + ellenállás + 2,7 V zener combóval töltöm a 2,7V-os 1F-os kondit. A két ellenálláson elmenő teljesítményt, itt a zener fogja elfűteni, ha feltöltődött a kondi...
Maradok ennél az LM317 kapcsolásnál. Egész éjjel ment folyamatosan. Amikor feltölti a szuperkondit, utána beáll 2,75V-ra a kondi lábainál a feszültség, és ez 12 óra múlva is ugyanennyi volt volt... Most egy 2,8-as kondival használtam, mert a 2,7V-ost nem akartam a névleges értéke fülé tölteni több órán keresztül.
Maradhat így ez a 680/800Ohm-os ellenállás osztó, annak ellenére, hogy nem ez az érték ajánlott? Ezt majd 680/790-re fogom módosítani, így 2,7V-os kondit is tudok használni.
Mondjuk egy bekapcsolás jelző LED 10mA -el...
Idézet: „Maradhat így ez a 680/800Ohm-os ellenállás osztó, annak ellenére, hogy nem ez az érték ajánlott?” helyett: Maradhat így ez a 680/800Ohm-os ellenállás osztó, annak ellenére, hogy nem ez az érték MÁR NEM ANNYIRA ajánlott? (a step up ic valamennyit állandóan átereszt, azaz van minimális fogyasztás akkor is, ha a kondi feltöltődött. Az is cél, hogy minél kevesebbet fogyasszon minden).
Ha működik, maradhat. Az eszközök általában túlteljesítik az adatlapi értékeket. Sőt ez gyártófüggő is lehet. (Másolják egymás eszközeit, de nem biztos hogy ugyan úgy.)
A terhelés azért kell, mert kell a belső működéshez tápfeszültség, vagy is az In és Out pontok közötti feszültség. Én minden esetre tartom magam az adatlap paramétereihez, ha lehet minden esetben. |
Bejelentkezés
Hirdetés |