Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DC-DC konverter

Témaindító: Placi84, idő: Nov 10, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   133 / 133
(#) diginewl válasza proli007 hozzászólására (») Hé, 14:42 /

Köszönöm!
Így már akkor majdnem ugyanott vagyok, mintha 3,3V-ról egy dióda + ellenállás + 2,7 V zener combóval töltöm a 2,7V-os 1F-os kondit. A két ellenálláson elmenő teljesítményt, itt a zener fogja elfűteni, ha feltöltődött a kondi...
(#) diginewl válasza proli007 hozzászólására (») Sze, 9:10 /

Maradok ennél az LM317 kapcsolásnál. Egész éjjel ment folyamatosan. Amikor feltölti a szuperkondit, utána beáll 2,75V-ra a kondi lábainál a feszültség, és ez 12 óra múlva is ugyanennyi volt volt... Most egy 2,8-as kondival használtam, mert a 2,7V-ost nem akartam a névleges értéke fülé tölteni több órán keresztül.
Maradhat így ez a 680/800Ohm-os ellenállás osztó, annak ellenére, hogy nem ez az érték ajánlott?
Ezt majd 680/790-re fogom módosítani, így 2,7V-os kondit is tudok használni.
(#) Régi motoros válasza proli007 hozzászólására (») Sze, 9:33 /

Mondjuk egy bekapcsolás jelző LED 10mA -el...
(#) diginewl válasza diginewl hozzászólására (») Sze, 11:58 /

Idézet:
„Maradhat így ez a 680/800Ohm-os ellenállás osztó, annak ellenére, hogy nem ez az érték ajánlott?”

helyett:
Maradhat így ez a 680/800Ohm-os ellenállás osztó, annak ellenére, hogy nem ez az érték MÁR NEM ANNYIRA ajánlott?
(a step up ic valamennyit állandóan átereszt, azaz van minimális fogyasztás akkor is, ha a kondi feltöltődött. Az is cél, hogy minél kevesebbet fogyasszon minden).
(#) proli007 válasza diginewl hozzászólására (») Sze, 13:10 /

Ha működik, maradhat. Az eszközök általában túlteljesítik az adatlapi értékeket. Sőt ez gyártófüggő is lehet. (Másolják egymás eszközeit, de nem biztos hogy ugyan úgy.)
A terhelés azért kell, mert kell a belső működéshez tápfeszültség, vagy is az In és Out pontok közötti feszültség. Én minden esetre tartom magam az adatlap paramétereihez, ha lehet minden esetben.
Következő: »»   133 / 133
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem