Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális képkeret
 
Témaindító: szistvan0608, idő: Szept 2, 2013
Lapozás: OK   2 / 2
(#) gernerakos hozzászólása Szept 19, 2016 /
 
Üdv!

Van egy ilyen képkeretem, típusát nem tudom, de bekapcsoláskor azt írja ki hogy
Idézet:
„Parrot By Martin Szekely”


A hiba az, hogy a kijelzőn minden 3. sor nem működik, tehát csíkos a kép. Emellett az egész nagyon fűt, de így szétszedve, hűtve is jelentkezik a probléma. A képen a hibát próbáltam érzékeltetni, a színvilág amúgy rendben van.

A válaszokat előre is köszönöm!

DSC_0490.JPG
    
(#) Gafly válasza gernerakos hozzászólására (») Szept 19, 2016 /
 
Mester utcában van egy képkeretező (értsd: Alcor szerviz).
(#) zsa hozzászólása Ápr 10, 2017 /
 
Sziasztok! Kaptam egy hibás kodak m820 képkeretet amit hát ha meglehetne még menteni. A készülék bekapcsol kilyelző hátérvillágítás megy (fehér kép) , de ezenkívűl semi másra nem reagál , kikapcsolni sem lehet gombal. Pc-re kötve nincs kapcsolat nem észleli a pc. Esetleg valami vélemény érdemes e vele foglalkozni.
(#) Chipmunk1960 válasza zsa hozzászólására (») Ápr 12, 2017 /
 
Szia, Nem találtam hozzá rajzot, viszont úgy tűnik típushiba.
Ezért nem sok esélyt látok, de gyakorolni jó lesz, kárt már nem tudsz tenni benne!
(#) zsa válasza zsa hozzászólására (») Aug 25, 2018 /
 
Újra nekifogtam ennek a készüléknek változás nincs a hibajellenség terén . Eddig atnéztem smd biztiket diódákat mind jó tranzisztorok nem zárlatosak, egyébb alkatrész elváltozás nem vehető észre a panelon. Esetleg valakinek tanácsa miket érdemes még megnézni?
(#) zsa válasza zsa hozzászólására (») Aug 25, 2018 /
 
Sajnos nem boldugulok a javitással . Annyi a változás hogy a régi xp most már felismeri ismeretlen eszköznek a képkeretett. Neten meg ezt találtam Bővebben: Link igaz én az ellemet szedtek ki a készülékböl resethez, de nem javúlt meg, leirás alapján volume+ es power egyszerre lenyomásra indul a készülék fehér az egész képernyő aztán kikapcsol. Sima inditásra fehér képernyő aztán semire sem reagál kikapcsolni sem lehet.
(#) sargarigo válasza zsa hozzászólására (») Aug 25, 2018 /
 
Elképzelhető hogy elpusztult benne a rom ami a firmware-t tartalmazza. Ez általában flash alapú szokott lenni, tehát ha megtalálod a fw-t amit rá kell tölteni, akkor építhetsz/vehetsz hozzá valami égetőt ami felrakja a flash-be. Ha maga a flash pusztult el, akkor előbb csere és utána amit leírtam. Az látszik ebből hogy nem érdemes rá sok energiát pazarolni, mert még ez után sem biztos hogy jó lesz.
(#) zsa válasza sargarigo hozzászólására (») Aug 26, 2018 /
 
,Köszönöm a választ. Most már én is erre tipelnék mivel az egyébb tápellátás alkatrészekben hibat nem találtam. Megnéztem nadrom és a sd rom megkapja a 3.3v tápot is igy frimware hibára tipelek én is. Na most a cseréje részemröl nem lehetséges igy esetleg megoldható lehetne a jelenlegit ujra írni kiszerelés nélkül. Ano dvd nél már csináltam ilyet max232 interfacevel. De most ez hogyan lehetséges? Valami egyszerü egető + szoftver kellene és mit hova kösek a nadromnál? Kapcsolási rajz is megtené megépitem az égetőt. Nad hy27uf081g2a , gyári firmware megvan img file . Vagy esetleg valami szoftver nincs ami usb-n keresztül felismerné a flash romot es lehetne frissiteni? Behalt telefonoknál már találkoztam ilyenel
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2018
(#) zsa válasza zsa hozzászólására (») Aug 27, 2018 /
 
Előrébb nem jutottam de kérdésem lenne. Alaplapon 5pin jampernek kivan allakitva a helye nincs beforrasztva. 3.3v 2db lábon , 1 Gnd maradék ketőn nincs feszültség. Lehetséges hogy ez ttl port tx rx ? Hogyan tudnám kideriteni?
(#) zsa válasza zsa hozzászólására (») Aug 27, 2018 /
 
Csatoltam egy képet igy könnyebb eligazodni.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu