Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális képkeret
 
Témaindító: szistvan0608, idő: Szept 2, 2013
Lapozás: OK   2 / 2
(#) gernerakos hozzászólása Szept 19, 2016 /
 
Üdv!

Van egy ilyen képkeretem, típusát nem tudom, de bekapcsoláskor azt írja ki hogy
Idézet:
„Parrot By Martin Szekely”


A hiba az, hogy a kijelzőn minden 3. sor nem működik, tehát csíkos a kép. Emellett az egész nagyon fűt, de így szétszedve, hűtve is jelentkezik a probléma. A képen a hibát próbáltam érzékeltetni, a színvilág amúgy rendben van.

A válaszokat előre is köszönöm!

DSC_0490.JPG
    
(#) Gafly válasza gernerakos hozzászólására (») Szept 19, 2016 /
 
Mester utcában van egy képkeretező (értsd: Alcor szerviz).
(#) zsa hozzászólása Ápr 10, 2017 /
 
Sziasztok! Kaptam egy hibás kodak m820 képkeretet amit hát ha meglehetne még menteni. A készülék bekapcsol kilyelző hátérvillágítás megy (fehér kép) , de ezenkívűl semi másra nem reagál , kikapcsolni sem lehet gombal. Pc-re kötve nincs kapcsolat nem észleli a pc. Esetleg valami vélemény érdemes e vele foglalkozni.
(#) Chipmunk1960 válasza zsa hozzászólására (») Ápr 12, 2017 /
 
Szia, Nem találtam hozzá rajzot, viszont úgy tűnik típushiba.
Ezért nem sok esélyt látok, de gyakorolni jó lesz, kárt már nem tudsz tenni benne!
(#) zsa válasza zsa hozzászólására (») Aug 25, 2018 /
 
Újra nekifogtam ennek a készüléknek változás nincs a hibajellenség terén . Eddig atnéztem smd biztiket diódákat mind jó tranzisztorok nem zárlatosak, egyébb alkatrész elváltozás nem vehető észre a panelon. Esetleg valakinek tanácsa miket érdemes még megnézni?
(#) zsa válasza zsa hozzászólására (») Aug 25, 2018 /
 
Sajnos nem boldugulok a javitással . Annyi a változás hogy a régi xp most már felismeri ismeretlen eszköznek a képkeretett. Neten meg ezt találtam Bővebben: Link igaz én az ellemet szedtek ki a készülékböl resethez, de nem javúlt meg, leirás alapján volume+ es power egyszerre lenyomásra indul a készülék fehér az egész képernyő aztán kikapcsol. Sima inditásra fehér képernyő aztán semire sem reagál kikapcsolni sem lehet.
(#) sargarigo válasza zsa hozzászólására (») Aug 25, 2018 /
 
Elképzelhető hogy elpusztult benne a rom ami a firmware-t tartalmazza. Ez általában flash alapú szokott lenni, tehát ha megtalálod a fw-t amit rá kell tölteni, akkor építhetsz/vehetsz hozzá valami égetőt ami felrakja a flash-be. Ha maga a flash pusztult el, akkor előbb csere és utána amit leírtam. Az látszik ebből hogy nem érdemes rá sok energiát pazarolni, mert még ez után sem biztos hogy jó lesz.
(#) zsa válasza sargarigo hozzászólására (») Aug 26, 2018 /
 
,Köszönöm a választ. Most már én is erre tipelnék mivel az egyébb tápellátás alkatrészekben hibat nem találtam. Megnéztem nadrom és a sd rom megkapja a 3.3v tápot is igy frimware hibára tipelek én is. Na most a cseréje részemröl nem lehetséges igy esetleg megoldható lehetne a jelenlegit ujra írni kiszerelés nélkül. Ano dvd nél már csináltam ilyet max232 interfacevel. De most ez hogyan lehetséges? Valami egyszerü egető + szoftver kellene és mit hova kösek a nadromnál? Kapcsolási rajz is megtené megépitem az égetőt. Nad hy27uf081g2a , gyári firmware megvan img file . Vagy esetleg valami szoftver nincs ami usb-n keresztül felismerné a flash romot es lehetne frissiteni? Behalt telefonoknál már találkoztam ilyenel
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2018
(#) zsa válasza zsa hozzászólására (») Aug 27, 2018 /
 
Előrébb nem jutottam de kérdésem lenne. Alaplapon 5pin jampernek kivan allakitva a helye nincs beforrasztva. 3.3v 2db lábon , 1 Gnd maradék ketőn nincs feszültség. Lehetséges hogy ez ttl port tx rx ? Hogyan tudnám kideriteni?
(#) zsa válasza zsa hozzászólására (») Aug 27, 2018 /
 
Csatoltam egy képet igy könnyebb eligazodni.
(#) zsa hozzászólása Okt 26, 2019 /
 
Sziasztok. Ismét elővettem fentébb emlitett készüléket, sajnos hibát mái napig nem találtam rajta gyanakszom flashrom hibás vagy rossz frissités baja van. Eredeti firmware meg van, img file. Na most proci  AML6213D pdf jében levan irva bekötés jtag hibakeresésre. Uart al összekötottem , 36 pin 10k val 3.3v ra húztam , com monitoron nem jön semmi információ töltés folyamatról.


Hogyan kell a jtag hibakeresést használni, milyen szoftver kell hozzá? Jtag on keresztűl kilehet olvasni a jelenlegi firmwaret? Köszönöm
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem