Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális sebességmérő motorra LED-es kijelzővel
Lapozás: OK   3 / 3
(#) aflmor válasza totti91 hozzászólására (») Feb 29, 2008 /
 
Az a fordulatszámhoz kell... (ene) :yes:
(#) totti91 válasza aflmor hozzászólására (») Feb 29, 2008 /
 
jahh tényeg
De sztem ez a hall csöves megoldás akkor sem szép, valami jobb módszernek is kéne lennie.
Ismerősömnek van digites kmórája és azt mondta hogy valamilyen adapter van rádugva a kmspirálra amit nem tudom hogy hogyan veszi le a sebességet de szebb ha eldugom.
(#) aflmor válasza totti91 hozzászólására (») Feb 29, 2008 /
 
Spirál felső végénél, vagy az órában talán hozzáférhető annyi hely, ahol elfér egy apró mágnes és egy hall. ...bár, már nagyon ritka a "spirálos" autó.
(#) totti91 válasza aflmor hozzászólására (») Feb 29, 2008 /
 
de nekem motorba kéne
(#) aflmor válasza totti91 hozzászólására (») Feb 29, 2008 /
 
Akkor marad a "helykeresés" az eredeti órában. Vagy ha azt végleg megszüntetnéd, ott a szabad spirálvég, amit felhasználhatsz jeladónak.
(#) szamóca válasza (») Jún 10, 2008 /
 
Üdv!
Valaki esetleg megépítette ezt a s.mérő kapcsolást?
:whatever:
(#) _Peti_ hozzászólása Nov 16, 2009 /
 
Sziasztok! Rátettem egy bicikli km-órát a simsonomra, és az a problémám vele, hogy amikor jár a motor, számol összevissza. Gondolom a gyújtás bezavar. Mit lehet tenni ez ellen?
(#) _Peti_ válasza _Peti_ hozzászólására (») Jan 17, 2010 /
 
Nos, ha senki, majd én megválaszolom a kérdésemet, hátha még valakinek akadt hasonló problémája.
Kicsit olvasgattam fórumokat, és egy babettás fórumon rátaláltam a megoldásra. Azt írták ott, hogy fém gyertyapipát kell venni, és attól jó lesz. Hát gondoltam egy próbát megér, ezért elmentem venni. Először egy közeli autósboltban érdeklődtem, és ott a boltos nagyon le akart beszélni a fém pipáról, hogy sok vele a gond, meg hogy az nem lenne megoldás... Aztán egy másik boltba kaptam pipát, feltettem, és megjavult, semennyire nem ugrál az óra Amúgy a simsonomon babetta gyújtás van, azzal a fekete egybetrafós-tirisztoros gyújtóegységgel.
(#) SKY hozzászólása Júl 14, 2011 / 1
 
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni egy TTL áramkörökből felépített sebességmérő működési elvének a megértésében? Amire most gondoltam: A kerék fordulatszámjelét rávezetjük egy bcd számlálóra, majd ugyanazt a jelet leosztjuk 10-el, és ezt is egy bcd számláróra a kijelzőket pedig kapcsolhatóvá tesszük, az időalap impulzusa alatt lesz látható az érték a kijelzőn, majd az impulzus végével reseteli a számlálókat. Működőképes megoldás ez? Mi a valószínűsége, hogy a kijelzőn olvashatatlanul ugrálni fog az érték? Ha szinkronizálval lenne az időalap és a bemenő jel impulzusa, akkor biztos, hogy nem ugrálna a kijelzés?
(#) pic13 hozzászólása Jún 27, 2015 / 1
 
Hello!
Én traktorba szeretnék egy sebességmérőt!
Mert az analógos elromlott!
7 segmenses kijelzővel szeretném!
Nem kellene nagy csak 2 számjegyű!
És jó lenne ha mérné a megtett utat!
Picel is megoldom!
Csak ötlet kellene!
(#) mark.budai válasza pic13 hozzászólására (») Jún 27, 2015 / 1
 
Hali! Ha tudsz picet programozni, akkor egyszerű dolgod van. Nem ismerem a traktorokat, de ha szabad a féltengely, akár arra, vagy a kerékagyra egy mágnest fel kell tenni. Ahol a mágnes van, mellé egy HALL jeladót. Innentől a kerék átmérőjéből és a vett jelek sűrűségéből ki lehet számolni a sebességet, ha tudsz programozni, akkor a számítás és a hétszegmenses kijelzőkre kiírás nem jelenthet túl nagy problémát. Tehetsz több mágnest, akkor pontosabb lesz az egész, mert így egy kerékfordulat után írja ki az előző kerékfordulat idejéből számított sebességet.
(#) otvenkilenc válasza SKY hozzászólására (») Jún 27, 2015 / 1
 
A kerék fordulatszám jelét egy BCD számlálóba vezetik. gy kapu áramkörön keresztül. Ha nyitva van a kapu bejut a jel a számlálóba, ha nincs akkor nem. Hogy a kapu mennyi ideig van nyitva az a számlálólánctól és a mérendő jel frekvenciától függ. A lényeg a kaput általában egy Flip-Flop vezérli. Azt meg az időalap. Amikor a kapu lezár akkor a számláló tartalmát átírják a tárolókba és megtörténik a kijelzése a megszámolt frekvenciának vagy impulzusnak. Ezután törlik a számlálókat. Majd újra kinyit a számláló kapu. Kezdődik a mérőciklus újra.
(#) otvenkilenc válasza pic13 hozzászólására (») Jún 27, 2015 / 1
 
Csak ötlet: A PIC--ben az egyik számláló túlcsordulása adja az időalapot a mérőkapuhoz. Ugyanez a jel a másik számlálóba vezetve adja a megtett út hosszát.
(#) pic13 válasza otvenkilenc hozzászólására (») Jún 27, 2015 / 1
 
Köszönöm szépen mindenkinek aki segitet de nekem jo lenne egy kész terv!
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem