Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális TV megosztási korlátozás
 
Témaindító: phoenixke, idő: Ápr 16, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 6
(#) zzub válasza Massawa hozzászólására (») Máj 16, 2011 /
 
Szia! Köszi a tippet, azt hiszem ki fogom próbálni. Közben folytattuk a nyomozást. Hoztunk egy másik lapostévét, másfajta scart kábeleket, végül ma reggel kipróbáltam azt, hogy a tévét egy földeletlen konnektorba dugtam. Mivel a lakásban nincs ilyen, elő kellett túrni egy régi faragott t-dugót. Úgy tűnt, hogy ettől teljesen megszűnt a képhiba. Most már csak kell egy kulturáltabb megoldást találni ami ugyanezt tudja.
(#) Action2K válasza strange hozzászólására (») Máj 16, 2011 /
 
A műholdast, vagy a kábelest? Technikailag kérded, vagy jogilag?
(#) Action2K válasza zzub hozzászólására (») Máj 16, 2011 /
 
Ilyent ki kellene próbálni az analóg RF kábel végére, közvetlenül a TV-be dugva.
(#) Massawa válasza zzub hozzászólására (») Máj 16, 2011 /
 
Vagy a UPC bemeneti kábelét kell helyileg földelni - erre van megoldás, hivd fel a szerelöket. (Nyilvánvalo, hogy a kábel TV hálozata nem ugyanazon a földön van mint a lakás elektromos fogyasztoi, emiatt találták a földelö csatlakozot).
Čs ez a megoldás még biztonsági szempontból is rendben van ellentétben a földelés eltávolitásával a fogyasztokon.
(#) zzub válasza Massawa hozzászólására (») Máj 19, 2011 /
 
Hello!
A földhurok leválasztó megoldotta a problémát:
http://www.betacomszerviz.hu/eshop/images/2067.jpg

Vettem egy 1-ből 2-be RF elosztót is, de miután láttam hogy a kék fütyi működik, azt már ki sem próbáltam. Kedd este elolvadtunk a gyönyörtől, olyan szép volt a képe a Vészhelyzetnek az RTL-en. Szóval köszönöm a segítséget amit adtatok. Hihetetlen hogy a UPC-s arcok nem találkoztak még ilyen problémával. Vagy ha találkoztak, ott is csak vállat vontak?
(#) Massawa válasza zzub hozzászólására (») Máj 19, 2011 /
 
Dehogynem találkoztak, csak a szabályok szerint ez nem az ö dolguk.

A földleválasztonak van profi változata is pl. GROUND ELIMINATOR.
Ott ahol mások a szabályok ilyen kütyüt csavarnak a lakásbemeneti kábelbe. Persze ez némileg növeli a költséget, és az europai szabályok amondoak, hogy a házon belüli hálozat az elöfizetö hatáskörébe tartozik, emiatt nem foglalkoznak vele a hálozat emberei.

Még talán annyit, hogy ez a probléma leginkább a modern lapos TV-knél került egyre inkább elö, mert azok szinte kivétel nélkül védöcsatlakozós hálozati zsinorral vannak szerelve (0, fázis és föld), mig a régi TV-k kivétel nélkül kéteres kábellel voltak szerelve (föld nélkül). Igy ott nem is igen jelentkezik a földhurok.
(#) bander91 hozzászólása Okt 21, 2011 /
 
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy UPC-s tv/internet kábelhálózatom, és ezt szeretném átvariálni más elrendezésűre a legkissebb jelveszteséggel. Milyen "elosztókkal" tudnám ezt megtenni, csekély minőségromlással. Mellékeltem egy rajzot (1-es, ről szeretném 2 -re)
Jelenleg egy PCT-1000-3W-RH van a rendszerben,
Rendekezem egy TVC DC-6 5-900MHz, PCT-IT-1W-06 1 WAY TAP 5-1000Mhz, nevezetű elosztókkal(régebbi hálózatból maradt meg). Erre a célra ezek jók lennének, vagy vegyek másikat, stb?
Köszi a választ.

001.jpg
    
(#) Massawa válasza bander91 hozzászólására (») Okt 21, 2011 /
 
A legjobb megoldás az lenne, ha szereznél egy szüröt, ami csak a 65 MHz feletti jelet engedné át, és ehhez egy szimmetrikus 3,5 dB elosztot raknál ahova a DVR-t meg a TV-k lehet csatlakoztotni, mig a modemet a szürö elött csatlakoztatnád (ott is szimmetrikus de kétirányu elösztoval pl. a mostani PCT1000-el. Ügyelj arra, hogy minden csatlakozo F tipusu legyen és minden elosztó és szürö fémházas. 3,5 - 7 dB-es veszteséget azonban nem uszod meg, ami föleg a modemnél lehet baj.
Amugy a mostani elosztobol (PCT) nem lehetne elhuzni a 3 vezetéket a többi helyre?
(#) bander91 hozzászólása Okt 21, 2011 /
 
Sajnos nem lehet, mert kb 20 m a táv és sok falat kellene kilyuggatni meg a vezetékhálózat már előte kivolt épitve, csak használaton kivül volt.
(#) Massawa válasza bander91 hozzászólására (») Okt 21, 2011 / 1
 
Akkor inkább keress egy környékbeli UPC szakit, és azzal csináltasd meg, mert különben szivás lesz az egész. (Ö legalább jo alkatrészeket tud biztositani.)
(#) gerenk hozzászólása Dec 24, 2012 /
 
Sziasztok !

UPC analóg csomagom van, 4 TV-t használok családi házban.
Kábelen kapom a jelet ez egyszerre tartalmazza az összes vehető analóg adókat.
Digitális csomagot szeretnék, csak nem tudom továbbra is megmaradnak e az analóg csatornák,
vagyis a st.box -nak van e olyan rf kimenete amelyik ezeket tartalmazza ill. a UPC digi csomagja
adja e a korábbi analóg csatornákat.
Igazság szerint a box sem kellene mert egy TV a főkészülék MPEG-4 tuneres, CONAX kártyát fogadó HDMI csatlakozós, a többi hagyományos tuneres CRT készülék.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2012
(#) Massawa válasza gerenk hozzászólására (») Dec 24, 2012 /
 
Megmaradnak.

A digi vétlehez DVB-C tuneres készülék kell (nem MPEG4-s)
(#) gerenk válasza Massawa hozzászólására (») Dec 24, 2012 /
 
Köszönöm válaszod, szép estét, boldog karácsonyt kívánok .
(#) audiotechnikus hozzászólása Dec 11, 2013 /
 
Sziasztok!
Adott egy horgásztanya, rajta egy kisebb kégli. Ebbe a házba van egy riasztó aminek kell vezetékes telefonvonal, hogy tudjon értesíteni engem és a felügyelőket. Ez a telefon a UPC-től lett rendelve még jó pár évvel ezelőtt (ezért nem GSM-es a riasztó mivel már elég régi) és lett mellé kérve egy TV csomag is. Ez a TV az alapcsomag az a huszon/harmic pár csatornás. Ez nem volt használva vagy 8 éve mert nem volt kint TV ha meg mentünk ki akkor egy régi orosz képcsöves hordozható TV-t vittünk ki ami beépített antennás úgyhogy lehetett fogni az analóg földi sugárzást. Na de most volt ez a digitális átállás és megszűnt ez az analóg sugárzás így ez a lehetőség kiesett, és mivel ott volt a UPC-s TV ezért úgy döntöttem azt fogom használni. Kivittem egy TV-t ami tökéletes mert itthon is használtam a műhelyben, bedugtam végignyomtam egy automata keresést és működik. Ezután jött a baj, hogy az alapcsatornák tökéletesek, tiszták de a felsőbb csatornák amiket a keresés fentebb talált meg (mert ugye sorba teszi előbb freki szerint aztán pakolgatja az ember) teljesen használhatatlanok mivel csak sípolás recsegés és egy nagy zavaros kép vehető. Annak idején amikor ezt kötötték be beszéltem is a szerelővel akit egyébként látásból ismertem, hogy ebben az esetben, hogy a telefon mellé van ez a TV alapcsomag ilyenkor nem tesznek semmiféle szűrőt hanem csak simán összekötik a hálózattal. Az oszlopon csak simán bekötik az elosztóba ami tényleg egy sima elosztó (5-1000MHz mást nem csinál) és tettek a házba is egy elosztót ami szintén egy ugyanilyen csak ugye nem olyan ipari és ezután ment a modembe meg a tévé -helyére-. A UPC-t többször kerestem, de azt mondták hogy a tv-mnek van baja. Azóta mióta bekötötték semmi sem változott az oszlopon mert lentről megnéztem. (Ugyanúgy simán bekötve.) Még a lakásban lévő elosztóhoz annyit, hogy nincs csillapítása egyik irányba sem és ez is 5-1000MHz-ig működik úgyhogy ezzel nem lehet baj ráadásul próbáltam másikkal is.
Mivel már jól körbejártam, és mindent leírtam reménykedek benne, hogy valaki tud tippet adni hogy mi lehet a probléma.
Üdv!
(#) zolika60 hozzászólása Dec 11, 2013 /
 
Ez lehet kábel szakadás, vagy bizonytalan kontakt. De hívd a szolgáltatót, neki ez a dolga, hogy megoldja a problémád. Ne hagyd magad lerázni.
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2013
(#) audiotechnikus válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 11, 2013 /
 
Kábel szakadás nem lehet mivel a telefon tökéletesen működik és a TV-t kötöttem az elosztó után másik kábellel is és úgysem volt jó. Meg akkor nem lenne jó semmilyen csatorna sem. Az elsők néhány az alapok kristálytiszták, a többi használhatatlan... Megnéztem a telefon modemen is mert hiába nincs internet rendelve a modemre fel lehet kapcsolódni az UTP csatlakozóján és az adminisztrációs oldalán mutatja az értékeket és azok jócskán jók.
(#) zolika60 válasza audiotechnikus hozzászólására (») Dec 11, 2013 /
 
Részleges árnyékolás szakadás simán lehet.
(#) audiotechnikus válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 11, 2013 /
 
Nem hiszem hogy ennek lehet baja. Én inkább arra gondolok hogy van a UPC-nek az a minimális csomagja talán közszolgálatinak nevezik amiben van 7 csatorna. És nekem kb az a 7 csatorna megy a többin meg egy mindegyiknél hasonló zavarjelre gondolok amivel kódolják. Lehetséges ez? Úgy gondolom mint régen a digitális korszak előtt az HBO például. Egyébként fogott be CNN-t is a kábelről és az is hasonló tüneteket produkál mint a többi "luxus" csatorna. Mivel én elő fizetek a normál csomagra így lehet nekem nem tették be azt a szűrőt ami leveszi ezt a zavarjelet és ez lehet a probléma. Lehet egyszerűen elfelejtették és mióta bekötötték változtak a dolgok és az kellene?
(#) Massawa válasza audiotechnikus hozzászólására (») Dec 12, 2013 /
 
Valoszinü a UPC átrakta az adokat olyan helyre, ahol hös szovjet TV nem tudja venni (vagy csak rosszul - un S csatornák). Ezekhez érzékenyebb és másfajta tuner kell, mint a klasszikus analog adokhoz.
(#) audiotechnikus válasza Massawa hozzászólására (») Dec 12, 2013 /
 
Az nem orosz hanem egy Samsung de még képcsöves TV. Az orosz analóg földihez kellett amíg volt...
(#) Massawa válasza audiotechnikus hozzászólására (») Dec 13, 2013 /
 
Amennyiben analog adokat keresel, azok is lehetnek az S csatornákon, amit nem biztos, hogy ismer a Samsung.
(#) bbatka válasza audiotechnikus hozzászólására (») Dec 13, 2013 /
 
Próbálj ki egy újabb gyártású TV-t. Nálam a DIGI a szolgáltató. A régi Samsung TV-m az UHF tartományban lévő csatornákra nem mindig tudott ráfogni. Szerintem a csatorna frekvencia sávokat szűkítették be.
(#) orizon hozzászólása Jan 18, 2014 /
 
Azt szeretném megtudni, hogy a DgiTV műholdvevő szetje mennyi idő múlva tilt le, ha nem használják. Jó ideje nem használtam már a készüléket és most jelen pillanatban teljesen használhatatlan. Semmire nem reagál. Pedig most csütörtökön voltam a helyi ügyfélirodában, visszaaktiválták, de az óta sincs semmi. Mi a teendő ilyenkor?
(#) kadarist válasza orizon hozzászólására (») Jan 18, 2014 /
 
Szia!
Cseréltesd ki a dobozt azzal, aki beszerelte. Biztosan meg van a telefonszáma.
(#) orizon válasza kadarist hozzászólására (») Jan 18, 2014 /
 
Miért kell kicserélni a beltérit? Akkor lett szerelve mikor indult a digi, kb. 2006-ban. Honnan lenne már meg a telefonszám. Na, mindegy, hétfőn visszamegyek az ügyfélközpontba és majd csinálnak valamit. Legalább vagy két éve nem használtam a szolgáltatást, de viszont fizettem. Van mellette még T-Home és azt használom most is. Csak arra az esetre tartogattam a digit, ha közbejönne valami a T-Home nál. Csak azért érdekelne a dolog, mert ha letiltják a készüléket mindenestül, akkor értesíthettek volna róla, és akkor nem fizetek érte. Mert nincs semmi apróbetűs rész arról sehol leírva, hogy ha huzamosabb ideig nincs használva a készülék, akkor letilt, vagy letiltják. Gondolom most ezt benyeltem.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2014
(#) BarnaPili válasza orizon hozzászólására (») Jan 18, 2014 /
 
Idézet:
„most jelen pillanatban teljesen használhatatlan. Semmire nem reagál”

Ez alatt mit értesz?A képernyőn van valami? LED-ek világítanak rajta?
(#) orizon válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 18, 2014 /
 
A bekapcs led világít rajta . De amúgy semmire nem reagál, se a távirányítóra, sem a készülék gombjai nyomkodására. Humax Digi+II beltéri.
(#) kadarist válasza orizon hozzászólására (») Jan 18, 2014 /
 
Ha készenlétbe volt kapcsolva éveken keresztül, akkor akár a tápegység valamelyik pufferkondija is lehet rossz. De akár bekapcsolás nélkül is... Adnak másik beltérit, csak határozottan kell fellépni.
(#) Inhouse válasza orizon hozzászólására (») Jan 18, 2014 /
 
Volt egy nagy váltás a diginél, bár a kártyacseréd már valószínűleg meg volt, az régebben volt 2 évnél. Viszont volt szoftverfrissítés is, de nálad valószínűleg nem ez a gáz, hanem a 2 év állás után nem tud beindulni a készülék. Ha a sajátod, akkor javíttatnod kell?, ha Digié, akkor ki kell hívni a szerelőt és kicseréli.
(#) orizon válasza kadarist hozzászólására (») Jan 18, 2014 /
 
Ki volt kapcsolva teljesen. Nem használtam. Valamelyik nap kapcsoltam be, mert kíváncsi lettem volna egy adásra, ami csak a digin fogható. Bekapcsoltam a készüléket és nem ment semmi rajta. Utána mentem be az ügyfélirodájukba, és ott mondták azt, hogy a készülék egy idő után letilt ha nem használják. De ott visszaaktiválták. De nem megy az óta sem. Hétfőn kicserélem HD beltérire. Már bánom, hogy nem hoztam el azt a készüléket akkor, pedig gondolkoztam rajta. De ahogy megláttam azt a zseb motyó valamit, inkább maradtam a réginél. A HD-nél még csatornát sem lehet tetszés szerint beállítani, ezt direkt megkérdeztem azért nem foglalkoztam vele. Ennél a réginél viszont igen.
Következő: »»   5 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem